Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Η Αστυνομία λέει «όχι» για Ριζούπολη

Η Αστυνομία εισηγήθηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος (26/7) μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού να μη διεξαχθεί στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Η Αστυνομία λέει «όχι» για Ριζούπολη

Η ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι αδυνατεί να διαφυλάξει την ασφάλεια στη Ριζούπολη καθώς ο περιβάλλων χώρος δεν προσφέρεται για αστυνόμευση και εισηγήθηκε ο τελικός ΑΕΚ - Ολυμπιακού να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η πρότασή της αφορά σε γήπεδο εκτός των συνόρων της Αττικής!

Το μεσημέρι της Δευτέρας (20/07) είναι προγραμματισμένη η σύσκεψη των αρμοδίων αρχών, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος που έχει οριστεί για την Κυριακή (26/07) στη Ριζούπολη.

Επιστολή Ολυμπιακού στην ΕΠΟ: «Να γίνει ο τελικός στο ΟΑΚΑ»

Πατούλης: «Υποχρέωση μας η σύσκεψη για τον τελικό, λόγω της έντασης!»

Ο Ολυμπιακός από την πρώτη στιγμή τάχθηκε κατά της επιλογής αυτής υποστηρίζοντας ότι το γήπεδο είναι ακατάλληλο για πολλούς λόγους για να φιλοξενήσει ένα τέτοιο σημαντικό παιχνίδι.

Σε επιστολή που είχε στείλει στην ΕΠΟ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Το ίδιο το γήπεδο αποτελεί κίνδυνο για όλους τους ποδοσφαιριστές και τους αξιωματούχους».

Κι ακόμη ότι «η Ελληνική Αστυνομία έχει διευκρινίσει επισήμως στην ΕΠΟ ότι υπάρχουν πιο κατάλληλες και ασφαλέστερες εγκαταστάσεις, που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή για αγώνες Super League 1 και ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διοργάνωση του τελικού».

Επιστολή Ολυμπιακού σε UEFA: Γι' αυτό είναι ακατάλληλη η Ριζούπολη