Επιστολή Ολυμπιακού στην ΕΠΟ: «Να γίνει ο τελικός στο ΟΑΚΑ»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία συναινεί να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ και όχι στη Ριζούπολη.

Επιστολή Ολυμπιακού στην ΕΠΟ: «Να γίνει ο τελικός στο ΟΑΚΑ»

Πολύ μεγάλος ντόρος έχει γίνει για την έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό να αντιδράει στο ενδεχόμενο το ματς με την ΑΕΚ να διεξαχθεί ο αγώνας στη Ριζούπολη.

Οι Πειραιώτες έστειλαν επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία συναινούν το ματς να γίνει στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η επιστολή του Ολυμπιακού στην ομοσπονδία:

«Είναι σαφές ότι για ακόμη μια φορά η κορυφαία διοργάνωση που διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΠΟ έχει καταντήσει τραγέλαφος.

Οι λόγοι που καθιστούν ακατάλληλη την ορισθείσα έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος σας ήταν γνωστοί από τη πρώτη στιγμή, ενώ με την πάροδο των ημερών αυτοί επιτείνονταν.

Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός για ακόμη μια φορά, προτάσσοντας το ποδόσφαιρο πάνω από σκοπιμότητες, σας δηλώνει ότι παρά την απαγορευτική διάταξη στην Προκήρυξη του Κυπέλλου, συναινεί στη διεξαγωγή του τελικού στο ΟΑΚΑ, στην έδρα της αντιπάλου μας Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., την ίδια ώρα και ημερομηνία, ήτοι την Κυριακή, 26/7/2020 και ώρα 21:00.

Ωστόσο επειδή ήδη έχει τεθεί υπό μορφή «εκβιασμού» ότι σε περίπτωση αλλαγής της έδρας του τελικού τούτο θα επιφέρει και την μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του, ώστε αυτός να διεξαχθεί κοντά στον ήδη ορισθέντα, για το ποιος θα προκριθεί στη φάση των 8 του Europa League, αγώνα της ομάδας μας με την WOLVES στις 6/8/2020, οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που εκπροσωπεί με επιτυχία τη χώρα μας στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επίσης οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ενδεχόμενη πρόκριση του Ολυμπιακού έναντι της WOLVES θα είναι όχι απλά ιστορικής σημασίας για την ομάδα μας αλλά και απολύτως κρίσιμη για τη χώρα διότι επηρεάζει ευθέως και αυτόματα την κατάταξη της Ελλάδας στην βαθμολογία της UEFA (country ranking) και εκ τούτου καθορίζει τον αριθμό των ελληνικών ομάδων που θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που κινδυνεύει να μειωθεί αισθητά από τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους.

Επειδή καταστατικός σκοπός της ΕΠΟ και δίκη σας υποχρέωση είναι η προώθηση και ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου με βάση τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι, σας καλούμε όπως προκρίνετε έναντι κάθε σκοπιμότητας τους καταστατικούς σας σκοπούς και προβείτε σε ορισμό του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στις 26/7/2020 στο ΟΑΚΑ.

Σε αντίθετη περίπτωση, ήτοι τυχόν μη αλλαγής του γηπέδου της αναμέτρησης ή/και χρονική μετάθεσή του αγώνα θα αποτελεί πραγμάτωση της δημοσιοποιημένης ήδη από τα μέσα της εξυγίανσης «εκβίασης» έναντι όχι μόνον του Ολυμπιακού αλλά εν γένει του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα σας καταστήσει όχι μόνο ηθικά υπόλογους αλλά και αστικά και ποινικά υπαίτιους της όποιας τυχόν ζημίας υποστούμε εκ της στάσης σας αυτής».