Επιστολή Ολυμπιακού σε UEFA: Γι' αυτό είναι ακατάλληλη η Ριζούπολη

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στην UEFA με την οποία αναδεικνύει τους λόγους που είναι ακατάλληλο το γήπεδο της Ριζούπολης για να φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου.

Επιστολή Ολυμπιακού σε UEFA: Γι' αυτό είναι ακατάλληλη η Ριζούπολη

Επιστολή στην UEFA έστειλε ο Ολυμπιακός για το θέμα του ορισμού του γηπέδου της Ριζούπολης ως έδρας διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Πειραιώτες στην επιστολή τους αναδεικνύουν τους λόγους για τους οποίους το συγκεκριμένο γήπεδο είναι ακατάλληλο να φιλοξενήσει τον τελικό.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

  1. Είναι ένα γήπεδο που έχει δηλωθεί από την AEK και στο Κύπελλο, ως εναλλακτική έδρα του ΟΑΚΑ.

Το χρησιμοποίησε μία φορά στο πρωτάθλημα (7η αγωνιστική, 20/10/2019, ΑΕΚ - Βόλος). Επομένως ο ορισμός της Ριζούπολης παραβιάζει τις διατάξεις της προκήρυξης του Κυπέλλου σχετικά με τον τελικό της διοργάνωσης, που ορίζει ότι το γήπεδο πρέπει να είναι ουδέτερο, δηλαδή δεν αποτελεί έδρα καμίας από τις δύο ομάδες που συμμετέχουν σε αυτόν.

  1. Είναι ένα γήπεδο όπου αγωνίζεται ομάδα της 2ης κατηγορίας και είναι τελείως κλειστό από τον περασμένο Μάρτιο, όταν διεκόπη η δράση λόγω της πανδημίας COVID-19 (στην πραγματικότητα ο τελευταίος αγώνας που διεξήχθη εκεί ήταν στις 9 Μαρτίου 2020).

Το ίδιο το γήπεδο αποτελεί κίνδυνο για όλους τους ποδοσφαιριστές και τους αξιωματούχους. Για να μπορέσει να έρθει ακόμη και στα χαμηλότερα πρότυπα που απαιτούνται για τον τελικό, θα απαιτηθεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που σίγουρα δεν θα πληρώσει o Aπόλλων, αλλά η ΕΠΟ των πολλών και σημαντικών οικονομικών προβλημάτων.

Οι πόροι του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα σπαταληθούν εντελώς μάταια, όταν αυτό θα μπορούσε εύκολα να αποφευχθεί επιλέγοντας ένα από τα άλλα διαθέσιμα γήπεδα ποδοσφαίρου τα οποία είναι υψηλότερης ποιότητας.

  1. Σε αντίθεση με άλλα γήπεδα που βρίσκονται στην Αθήνα (όπως για παράδειγμα είναι το στάδιο του Ατρόμητου ή του Πανιώνιου), της Ριζούπολης δεν είναι πιστοποιημένο για αγώνες UEFA Competition, όπως ισχυρίστηκε ψευδώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Ακόμη και η Ελληνική Αστυνομία έχει διευκρινίσει επισήμως στην ΕΠΟ ότι υπάρχουν πιο κατάλληλες και ασφαλέστερες εγκαταστάσεις, που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή για αγώνες Super League 1 και ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διοργάνωση του τελικού.

Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί νομικά, ενώ ζήτησε από την UEFA και την Επιτροπή Παρακολούθησης, ως εποπτική αρχή της ΕΠΟ, να επικοινωνήσει άμεσα μαζί της προκειμένου να αλλάξει το γήπεδο του τελικού.