Πρωταθλητές Γ' Εθνικής: Ομοφωνία υπέρ της αναδιάρθρωσης

Τι ειπώθηκε στην σημερινή (3/5) τηλεδιάσκεψη των οκτώ πρωταθλητών της Γ' Εθνικής. Σε νέα τηλεδιάσκεψη κάλεσαν οι οκτώ ομάδες τον πρόεδρο της Super league 2 – Football League Λεωνίδα Λεουτσάκο.

Πρωταθλητές Γ' Εθνικής: Ομοφωνία υπέρ της αναδιάρθρωσης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (3/5) η τηλεδιάσκεψη των προέδρων των οκτώ πρωταθλητών της Γ' Εθνικής.

Οι ισχυροί άνδρες των οκτών ομάδων που κατέκτησαν τον τίτλο στον όμιλό τους είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν σχετικά με το μέλλον των συλλόγων τους.

Αυτό που προέκυψε μέσα από την τηλεδιάσκεψη, είναι η κοινή πλεύση και των οκτώ πρωταθλητών. Συγκεκριμένα, όλες οι ομάδες τάχθηκαν υπέρ της αναδιάρθρωσης ενώ αποφάσισαν να προσκαλέσουν τον πρόεδρο της Ένωσης Super League 2 - Football League, Λεωνίδα Λεουτσάκο σε τηλεδιάσκεψη την προσεχή Τρίτη (5/5).

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οκτώ πρωταθλητές, σχετικά με την τηλεδιάσκεψη, αναφέρονται τα εξής:

«Ωριαία και πλέον ήταν τελικά η τηλεδιάσκεψη των οκτώ προέδρων των πρωταθλητριών ομάδων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Στην τηλεδιάσκεψη έγινε πλήρης αναφορά των ενεργειών ως τώρα, για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.
Ομόφωνα οι ομάδες τάχθηκαν υπέρ της αναδιάρθρωσης:

Α. - Με κατάργηση των δύο επαγγελματικών κατηγοριών Super League 2 και Football league και ενοποίηση τους σε μια κατηγορία των δύο ομίλων που θα δημιουργηθούν με γεωγραφικά κριτήρια (Βόρειος και Νότιος όμιλος) έτσι ώστε να υπάρξει σημαντική μείωση των εξόδων όλων των ομάδων.

Β. – Με θέσπιση κινήτρων στις ομάδες για την στελέχωση τους με τους περίπου 600 Έλληνες ποδοσφαιριστές και με υποχρεωτική συμμετοχή 15 τουλάχιστον στο ρόστερ τους, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί και η ανεργία στη χώρα.

Γ. – Με πρόβλεψη για τα δύο πρώτα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της νέας κατηγορίας, η κατανομή εσόδων στις ομάδες, να γίνει με αναλογία 65 – 35 τοις εκατό, υπέρ αυτών που θα προέρχονται από την πρώην Super League 2.

Αποφασίστηκε να προσκληθεί ο πρόεδρος της Super league 2 – Football League κ. Λεουτσάκος σε νέα τηλεδιάσκεψη την προσεχή Τρίτη ενώ ενέργειες για να επιτευχθεί ο στόχος της αναγέννησης του Ελληνικού ποδοσφαίρου μέσα από την αναδιάρθρωση αυτή, θα γίνουν προς κοινωνικούς, αθλητικούς και πολιτικούς φορείς των νομών που εδρεύουν οι οκτώ ομάδες.

Σημειώνουμε πως στην σημερινή τηλεδιάσκεψη για κάλυψη όλων των νομικών θεμάτων που αφορούν τις πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής, παρών ήταν και ο γνωστός δικηγόρος Χάρης Γρηγορίου.

Ομάδες στην τηλεδιάσκεψη 8: ΡΟΔΟΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ – ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΕΠΙΣΚΟΠΗ».