Η ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση του Φίλιπ Πετρούσεφ
Ένας εκρηκτικός συνδυασμός ποιότητας, ταλέντου και αστάθειας, με στοιχεία από τις προσλαμβάνουσες της παιδικής του ηλικίας.

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ παραμένει παίκτης του Ολυμπιακού, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές έχουν βελτιώσει τις σχέσεις τους. Οι πιθανότητες της παραμονής του Σέρβου στον Πειραιά αυξάνονται μέρα με τη μέρα, σε ένα σενάριο που φαινόταν αδύνατο πριν λίγες εβδομάδες.
Βέβαια, το πιο ενδιαφέρον σε όλη την υπόθεση, κατά την προσωπική μας άποψη, δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα, όσο η διαδρομή. Πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο. ίσως έτσι, μπορούμε να μάθουμε κάποια πράγματα για το σέρβικο άτι, που δεν έχει βρει σπίτι να μείνει.
Ολυμπιακός: Ο Σιπιόνι δεν έρχεται για να κάνει τα «ρεπό»
Η υπόθεση Ολυμπιακού και Φίλιπ Πετρούσεφ έχει πολλές αναγνώσεις. Από τη στιγμή που ο Σέρβος φόργουορντ/σέντερ έφτασε στον Πειραιά το Νοέμβριο του 2023, οι ερυθρόλευκοι έδειξαν ότι πιστεύουν στο φυσικό ταλέντο και στην ποιότητά του. Κάτι το οποίο δεν είχαν κάνει οι Κινγκς και οι Σίξερς στο NBA και πιο πριν η Αναντολού Εφές του Εργκίν Αταμάν.
Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να δούμε τις προοπτικές του Σέρβου, αλλά τελικά έδειξε ότι είναι παίκτης επιπέδου Ολυμπιακού. Ο κορυφαίος στη σειρά των playoffs με τη Μπαρτσελόνα, ο Πετρούσεφ έμοιαζε να βρίσκει την μπασκετική του Ιθάκη. Αλλά, όλα άλλαξαν με την επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ.
Ο Πετρούσεφ είδε ότι θα μειωνόταν ο χρόνος συμμετοχής του και πίεζε να φύγει. Κάτι που έγινε, κι επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα. Εκεί, έγινε ο καλύτερος παίκτης της ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, οδηγώντας την στα playin της Euroleague και στην κατάκτηση του Κυπέλλου.
Το τέλος της σεζόν δεν ήταν το ιδανικό, με τον Ερυθρό να χάνει και τα δύο πρωταθλήματα, αλλά ο Φίλιπ είχε αφήσει παραπάνω από θετικές εντυπώσεις. Ο Ερυθρός ήθελε να τον κρατήσει. Μάλιστα, είχε σχεδόν συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό για την καταβολή του buy out, ύψους 1.2 εκατομμυρίων ευρώ. Όμως, ο Σέρβος έκανε πίσω.
Γιατί; Επειδή ο Αστέρας πήρε τον Μονέκε και δε θα ήταν εγγυημένα ο βασικός φόργουορντ.
Είναι γενικά περίεργο να βλέπεις άτομα σαν τον Πετρούσεφ και, να είμαστε ειλικρινείς, μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική περίπτωση ανάγνωσης της ανθρώπινης ψυχολογίας. Ένα παιδί 24 ετών, με όλο το ταλέντο και την ποιότητα του κόσμου, που μπορεί πάνω-κάτω να κάνει τα πάντα, εκτός από το να στεριώσει σε μια ομάδα. Κι αν στον Ολυμπιακό ήταν λογικό, αφού όντως δε θα είχε χρόνο, στον Ερυθρό γιατί; Γιατί θα είχε ανταγωνισμό;
Ο Σέρβος είναι ένας παίκτης που ήξερε από μικρός πόσο καλός ήταν και πόσο καλύτερος θα γινόταν. Μαζί, φυσικά, με όσα του έλεγε το κοντινό του περιβάλλον. Οι λεγόμενες προσλαμβάνουσες, που είχε δηλώσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Πετρούσεφ ήθελε να είναι ο πρωταγωνιστής, γιατί έτσι είχε μάθει. Και δυσκολεύεται μα μπει και να προσαρμοστεί σε ένα περιβάλλον όπου θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο ή, ακόμα χειρότερα, ένας συμπληρωματικός.
Και τώρα, οι σχέσεις του με τους ερυθρόλευκους του Πειραιά θερμάνθηκαν. Πλέον, είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει ως δεύτερος ψηλός, μαζί με τον Μιλουτίνοφ. Χρόνο συμμετοχής θα έχει, ειδικά με την απουσία του Φαλ. Το ερώτημα είναι άλλο:
Θα δεχθεί ο Πετρούσεφ το ρόλο του πολύτιμου ρολίστα στον Ολυμπιακό του Φουρνιέ και του Βεζένκοφ; Ή θα προτιμήσει να γίνει ο πρωταγωνιστής κάπου αλλού;