Football League: Ήττα με 3-0 και αφαίρεση τριών βαθμών στην Καλλιθέα

Ο Αστέρας Βλαχιώτη δικαιώθηκε στην ένσταση που είχε καταθέσει κατά της Καλλιθέας, κέρδισε το μεταξύ τους ματς με 3-0, ενώ αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί από την ομάδα του «Ελ Πάσο»

Football League: Ήττα με 3-0 και αφαίρεση τριών βαθμών στην Καλλιθέα

Τα πάνω-κάτω έρχονται στον νότιο όμιλο της Football League, έπειτα από την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας, σχετικά με την ένσταση που κατέθεσε ο Αστέρας Βλαχιώτη κατά της Καλλιθέας.

Ο λόγος για το ματς της 6ης αγωνιστικής που διεξήχθη στις 18 Απριλίου στη Σκάλα. Εκεί όπου η Καλλιθέα κέρδισε 2-1, αλλά χρησιμοποίησε τον Γκέρτιν Χοτζάλι, ο οποίος δεν είχε δηλωθεί στο Φύλλο Αγώνα. Η ομάδα της Λακωνίας έκανε ένσταση για παράτυπη συμμετοχή που δικαιώθηκε χθες, με αποτέλεσμα να πάρει αυτή στα χαρτιά το παιχνίδι με 3-0, ενώ παράλληλα αφαιρούνται και τρεις βαθμοί από την Καλλιθέα.

Η σχετική απόφαση του Αθλητικού Δικαστή αναφέρει: «ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ τον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Βλαχιώτη – ΠΑΕ Καλλιθέα υπέρ της πρώτης με σκορ 3-0. ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την αφαίρεση στην ΠΑΕ Καλλιθέα τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος 2020-21. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ Καλλιθέα χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ. ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την επιστροφή παραβόλου στην ΠΑΕ Αστέρας Βλαχιώτη».

Με τον τρόπο αυτό, ο Αστέρας πλησίασε πλέον στους τρεις πόντους το Αιγάλεω και την γραμμή σωτηρίας, ενώ από την άλλη πλευρά η Καλλιθέα υποχωρεί στους 21, απέχει πέντε βαθμούς από τους Λάκωνες ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές ως το φινάλε και μαθηματικά δεν έχει ακόμα διασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία.

Η βαθμολογία στον νότιο όμιλο της Football League διαμορφώνεται ως εξής: