Οι πιθανότητες του Ολυμπιακού να περάσει τη Γουλβς και να φθάσει τελικό (pic)

Πόσες πιθανότητες έχει ο Ολυμπιακός να προκριθεί εις βάρος της Γουλβς  και πόσες για να φτάσει ακόμα πιο μακριά στο Europa League.

Οι πιθανότητες του Ολυμπιακού να περάσει τη Γουλβς και να φθάσει τελικό (pic)

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη έχει ως αποτέλεσμα να μπουν στον… πάγο όλες οι διοργανώσεις. Η ιστοσελίδα στατιστικής μοντελοποίησης fivethirtyeight.com έχει αναλύσει τις πιθανότητες που έχουν οι ομάδες, οι οποίες βρίσκονται στη φάση των "16" για να προκριθούν στα προημιτελικά.

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με τη Γουλβς στο πρώτο παιχνίδι στο "Γ. Καραϊσκάκης". Σε ένα ματς που θα μπορούσαν να έχουν πάρει ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα αν δεν υπήρχε και η αποβολή του Ρούμπεν Σεμέδο.

Και στον αγώνα με τους "λύκους" ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι έχει αλλάξει επίπεδο στην Ευρώπη και ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιαδήποτε ομάδα. Το 1-1 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στο Γουλβερχάμπντον όποτε γίνει αυτή.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δίνει στους Πειραιώτες 29% για να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Επίσης στον Ολυμπιακό δίνει ένα 14% για να φτάσει στα ημιτελικά, ένα 6% να προκριθεί στον τελικό και 3% να κατακτήσει το τρόπαιο.

Από την άλλη η Γουλβς έχει 71% πιθανότητες να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης, 40% για να περάσει στα ημιτελικά. Τα ποσοστά των Άγγλων αυξήθηκαν κυρίως λόγω του εκτός έδρας γκολ που σημείωσαν στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός έχει τις πιθανότητες του να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία όταν και αν γίνουν οι διοργανώσεις της UEFA.