Μαρτίνς: «Θα προσπαθήσουμε να... τιμωρήσουμε τον Ποντένσε, περαστικά στον πρόεδρο »

Ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με τη Γουλβς στάθηκε στις δυσκολίες κάτω από τις οποίες προετοιμάζεται ο Ολυμπιακός, αλλά στο ότι θα παίξει με τη ψυχή της.

Μαρτίνς: «Θα προσπαθήσουμε να... τιμωρήσουμε τον Ποντένσε, περαστικά στον πρόεδρο »

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γουλβς και αναφέρθηκε στις δυσκολίες κάτω από τις οποίες γίνεται η προετοιμασία της ομάδας του. Παραδέχτηκε πως οι Πειραιώτες θα παίξουν με τη ψυχή τους κόντρα στους Άγγλους, ενώ τόνισε πως είναι απώλεια για τους «ερυθρόλευκους» οι άδειες κερκίδες.

Αναλυτικά ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε:

Για την προετοιμασία σε ασυνήθιστη κατάσταση: «Θέλω να ξεκαθαρίσω τις απόψεις μου. Γρήγορη και καλή ανάρρωση εύχομαι στον πρόεδρο, να είναι γρήγορα κοντά μας γιατί τον χρειαζόμαστε. Δεύτερον, χτες μετά την προπόνηση και την ενημέρωση για το πρόβλημα του προέδρου, ο σύλλογος ακολούθησε όλα τα επιστημονικά πρωτόκολλα για την προφύλαξη της δικής μας υγείας και των συνανθρώπων μας. Τις τελευταίες εβδομάδες δεν υπάρχει ούτε ένα μέλος του συλλόγου για το οποίο να υπάρχει έστω και ένδειξη ότι είναι φορέας του ιού. Οι εβδομάδες αυτές της προετοιμασίας ήταν φυσιολογικές, χωρίς πανικό, με σοβαρότητα. Δεν μας αρέσει που το ματς θα γίνει χωρίς κόσμο, αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι προβλέπεται για να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία. Πρέπει να σεβαστούμε τις οδηγίες των αρμοδίων. Ο κόσμος μας είναι η δύναμή μας, τους θέλαμε στο πλευρό μας, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τις οδηγίες των επιστημόνων και να γίνει το ματς όπως πρέπει».

Για τη δυσκολία του αγώνα χωρίς κόσμο: «Έχουμε θέληση και πάθος για τη νίκη. Θα παίξουμε με την ψυχή μας, έχουμε όλα τα όπλα για να παίξουμε όπως πρέπει. Δεν μας αρέσει το άδειο γήπεδο. Ξέρουμε ότι το γήπεδό ας έχει θερμή ατμόσφαιρα και ο κόσμος θα μας λείψει. Είμαστε συγκεντρωμένοι όμως, ξέρουμε τις δυσκολίες, θα παίξουμε με ένα δύσκολο και πολύ οργανωμένο αντίπαλο που έχει δυνατό πνεύμα σε όλες τις διοργανώσεις. Το Καραϊσκάκη είναι μια πολύ δυνατή έδρα, ο κόσμος θα μας λείψει, αλλά εμείς θα κάμουμε ό,τι πρέπει, ακόμη κι αν δεν έχουμε αυτή τη συμπαράσταση».

Για τα πλάνα του για το ματς και την ψυχολογική προετοιμασία στους παίκτες για το θέμα του κορονοϊού: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που σκέφτεται αυτό το θέμα στην ομάδα, από τη στιγμή που έχουμε πάρει όλα τα μέτρα. Σίγουρα πρέπει να προσέχουμε και να σεβαστούμε τους υπεύθυνους, αλλά σίγουρα ο πανικός δεν βοηθάει κανένα. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να παίρνουμε τις προφυλάξεις που χρειάζονται. Για την ενδεκάδα θα μάθετε αύριο»!

Για το αίτημα της Γουλβς να μη γίνει το ματς και αν επηρεάζει τον Ολυμπιακό και τον τρόπο σκέψης του: «Ο καθένας αντιμετωπίζει όπως αισθάνεται την κατάσταση. Εμείς προτιμούμε να περάσουμε την ευθύνη στους αρμόδιους. Αν μας πουν ότι πρέπει να παίξουμε χωρίς κόσμο, πρέπει να το σεβαστούμε. Αν πουν να μη γίνει το ματς, πάλι το ίδιο. Καταλαβαίνουμε τον τρόπο σκέψης των αντίπαλων και του προπονητή τους, αλλά εμείς προτιμούμε να έχουν την ευθύνη οι αρμόδιοι. Τα κρούσματα είναι χιλιάδες και παντού σε όλο τον κόσμο. Δεν ξέρω αν υπήρξε άλλος σύλλογος που εξέτασε όλα τα μέλη του και έκανε αυτό που έγινε στον Ολυμπιακό. Είμαστε όλοι αρνητικοί. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο και έχουμε εμπιστοσύνη στις αρχές και στις οδηγίες των υπευθύνων».

Για το αν η Γουλβς είναι πιο δυνατή από τις προηγούμενες αγγλικές ομάδες που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός: «Δεν έχει νόημα να κάνουμε συγκρίσεις. Πρόκειται για διαφορετικές ομάδες. Οι αγγλικές ομάδες που αντιμετωπίσαμε είναι καλές στις μεταβιβάσεις και στις αντεπιθέσεις. Σε αυτό το στοιχείο η Γουλβς είναι καλύτερη από τις άλλες. Μπορεί να μην έχει την κατοχή όπως η Τότεναμ και η Άρσεναλ ή το αγγλικό στοιχείο όπως η Μπέρνλι, αλλά είναι πολύ καλή σε αυτά τα στοιχεία. Παίξαμε απέναντι σε Τότεναμ και Άρσεναλ, ομάδες με υψηλού επιπέδου παίκτες. Η Γουλβς στηρίζεται στην ομαδική δουλειά έχει ποιότητα και είναι πολύ οργανωμένη».

Για το αν το κεκλεισμένων είναι πλεονέκτημα για την Γουλβς και αν θα εισηγηθεί ο Ολυμπιακός να γίνει χωρίς κόσμο το ματς στην Αγγλία: «Το Καραϊσκάκη μας δίνει μεγάλη δύναμη, οι αντίπαλοι καταλαβαίνουν ότι παίζουν σε σκληρή έδρα, ειδικά στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο. Αλλά είπα και πριν ότι θα κάνουμε τα πάντα για να καλύψουμε αυτό το κενό.Θα σεβαστούμε την απόφαση των αγγλικών αρχών. Αν πουν το ματς να μη γίνει χωρίς κόσμο ή να μη γίνει καθόλου ή με κόσμο. Θα σεβαστούμε τις αρχές.».

Για τον Ποντένσε και για τον Νούνο: «Γνωρίζω πολύ καλά το Νούνο, ήμασταν συμπαίκτες στην Γκιμαράες, εκείνος ήταν τότε νεαρός γκολκίπερ. Έχουμε καλή σχέση, η επικοινωνία μας δεν είναι συχνή, ο καθένας έχει πάρει το δρόμο του, αλλά υπάρχει μια καλή σχέση. Ο Ντανιέλ έκανε τεράστιο βήμα τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό οφείλεται στον ίδιο. Έχει αλλάξει η εικόνα του, στην Σπόρτινγκ δεν ήταν βασικός ή στην Εθνική, στον Ολυμπιακό έγιναν όλα αυτά. Είναι σπουδαίος παίκτης, τον γνωρίζουμε καλά, αύριο θα προσπαθήσουμε να τον… τιμωρήσουμε, αν μου επιτρέπεται η έκφραση»