Προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό να κρατήσει το «μηδέν» στον Πειραιά με τη Γουλβς

Ο Ολυμπιακός πρέπει να μην την «πατήσει» όπως με την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του απέναντι στην Γουλβς, η οποία έχει σκοράρει στα 19 από 23 εφετινά της εκτός έδρας παιχνίδια

Προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό να κρατήσει το «μηδέν» στον Πειραιά  με τη Γουλβς

Λίγες ημέρες έμειναν για το μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Γουλβς στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την φάση των «16» του Europa League. Ένα κομβικό παιχνίδι τόσο για τους «ερυθρόλευκους» όσο και για τους «λύκους» στην μάχη που δίνουν και οι δύο ομάδες για την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού, ενόψει και της ρεβάνς στο «Μολινό» στις 19 του μηνός.

Πρόσφατα αναφερθήκαμε στο πόσο σημαντικό είναι για τους Πειραιώτες να βρουν δίχτυα στην έδρα τους απέναντι στην αγγλική ομάδα, έτσι ώστε να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου τους πριν τον επαναληπτικό στην Αγγλία – κάτι το οποίο δεν είχαν κάνει με αντίπαλο την Άρσεναλ στην προηγούμενη φάση του θεσμού, με αποτέλεσμα το έργο τους να γίνει ακόμα πιο δύσκολο στο Λονδίνο.

Πέραν τούτου όμως, αξίζει να σημειώσουμε ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός με την ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το να διατηρήσει το «μηδέν» στην άμυνά του.

Με αντίπαλο την Άρσεναλ οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», γεγονός που τους έφερε με την πλάτη στον τοίχο στην ρεβάνς του Λονδίνου.

Η Γουλβς είναι σαφώς πιο επικίνδυνος αντίπαλος σε σύγκριση με την Άρσεναλ. Το αξιοσημείωτο, όμως, όσον αφορά την εφετινή πορεία των «λύκων» στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους είναι ότι σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια τους μακριά από το «Μολινό» έχουν βρει δίχτυα!

Τα τέσσερα ματς που δεν σκόραραν οι "λύκοι"

Από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου όταν η αγγλική ομάδα ξεκίνησε την εφετινές της υποχρεώσεις έχει δώσει μέχρι σήμερα 23 εκτός έδρας παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Απ’ αυτά τα 23 όμως, μόνο σε 4 ματς δεν κατάφερε να σκοράρει.

Η αρχή έγινε με το 0-0 απέναντι στην Λέστερ στις 11 Αυγούστου στην πρεμιέρα της Premier League και το αμέσως επόμενο ήταν… λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2019, με την ήττα από την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» στις 29 Δεκεμβρίου με το γκολ του Σαντιό Μανέ.

Από την «αυγή» του 2020 η Γουλβς απέτυχε να βρει δίχτυα στην ήττα με 1-0 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» για το Κύπελλο Αγγλίας τον περασμένο Γενάρη και το τέταρτο και τελευταίο ματς ήταν πάλι με τους «κόκκινους διαβόλους» στις αρχές αυτού του μηνός στο 0-0 για το πρωτάθλημα.

Σε όλα τα υπόλοιπα 19 εκτός έδρας ματς η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο κατάφερε να βρει δίχτυα, εκ των οποίων τα 7 ήταν στο Europa League.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, σαφώς και θα πρέπει να σκοράρει στο «Γ. Καραϊσκάκης», ωστόσο προτεραιότητα για τους «ερυθρόλευκους» θα πρέπει να είναι να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους, ώστε να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στους «8» του Europa League πριν την ρεβάνς στην Αγγλία.