Η υπέρβαση με Γουλβς μεγαλύτερη από Άρσεναλ

Ο Ολυμπιακός θα έχει πιο δύσκολη αποστολή να αποκλείσει την Γουλβς στα μεταξύ τους ματς για τους «16» του Europa League, απ’ ότι είχε στην προηγούμενη φάση του θεσμού κόντρα στην Άρσεναλ

Η υπέρβαση με Γουλβς μεγαλύτερη από Άρσεναλ

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση μέσα στο Λονδίνο απέκλεισε την Άρσεναλ και πήρε την πρόκριση για τους «16» του Europa League, ενώ πλέον έχει αρχίσει να μετρά τον χρόνο αντίστροφα για την επόμενη «μάχη» του στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, αυτήν την φορά απέναντι σε μία άλλη αγγλική ομάδα, την Γουλβς, με έπαθλο το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού.

Οι «λύκοι», που κέρδισαν το 2018 την άνοδο στην Premier League, σαφώς και δεν έχουν το «βαρύ» όνομα της Άρσεναλ ή τους παίκτες δεκάδων εκατομμυρίων που διαθέτουν στο ρόστερ τους οι «κανονιέρηδες». Γελιέται όμως όποιος θεωρήσει ότι το έργο των «ερυθρόλευκων» θα είναι βατό στον θεσμό! Οι «λύκοι» είναι σαφώς πιο δύσκολος και πιο επικίνδυνος αντίπαλος από τους λονδρέζους και αλίμονο αν οι Πειραιώτες υποτιμήσουν έστω και μια στιγμή την ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

Η Γουλβς τα τελευταία χρόνια εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά της στην Αγγλία, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εφέτος κέρδισε δύο φορές την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, παράλληλα σε τέσσερα παιχνίδια κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε μόνο το ένα (με 1-0 στη ρεβάνς στο «Ολντ Τράφορντ» για το Κύπελλο Αγγλίας), ενώ μεταξύ άλλων κόντρα στην Λίβερπουλ στο «Μολινό» ηττήθηκε 1-2 από τους «κόκκινους» από ένα γκολ του Φιρμίνο λίγο πριν το φινάλε.

Κάθε άλλο λοιπόν παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι εφέτος ισοβαθμεί με την Γιουνάιτεντ στην πέμπτη θέση της Premier League και βρίσκεται σε απόσταση «αναπνοής» (-3) από την τέταρτη Τσέλσι.

Οι Ντόχερτι, Ζότα, Χιμένεζ και το «Γ. Καραϊσκάκης»

Την περασμένη Κυριακή η Γουλβς έστειλε ένα ακόμα μήνυμα ενόψει Ολυμπιακού, με τη νίκη της μέσα στο Λονδίνο επί της Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο. Αν και τα «σπιρούνια» προηγήθηκαν δύο φορές στην αγγλική πρωτεύουσα, οι «λύκοι» πέτυχαν την ανατροπή και εξασφάλισαν το τρίποντο (2-3) με τα γκολ των Ντόχερτι, Ζότα και Χιμένεζ.

Ο Ντόχερτι από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν έχει πετύχει οκτώ γκολ στην Premier League, τα περισσότερα για αμυντικό στην διοργάνωση μαζί με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ, ενώ ο Ζότα έφτασε τα έξι τέρματα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της ομάδας του σε όλες τις διοργάνωσης, μέσα σε 10 μόλις ημέρες (!), δείγμα της εξαιρετικής φόρμας που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα. Όσο για τον Ραούλ Χιμένεζ; Έχει ήδη ισοφαρίσει τα 13 γκολ που πέτυχε και πέρσι στο πρωτάθλημα και μάλιστα αυτήν την φορά σε 10 λιγότερες εμφανίσεις και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στην εφετινή Premier League.

Για το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Γουλβς στο «Γ. Καραϊσκάκης» μας χωρίζουν περίπου δέκα μέρες (12/03). Κόντρα στην Άρσεναλ οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα γκολ στην έδρα τους, με αποτέλεσμα το έργο τους στο Λονδίνο να γίνει ακόμα πιο δύσκολο.

Αυτήν την φορά οι Πειραιώτες πρέπει να εκμεταλλευτούν το «Γ. Καραϊσκάκης» όσο το δυνατό περισσότερο πριν την ρεβάνς στο «Μολινό» (19/03). Πάνω απ’ όλα, όμως, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι στους πεινασμένους «λύκους» της Γουλβς, όπως φυσικά θα είναι και οι τελευταίοι έχοντας και το παράδειγμα της Άρσεναλ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να κάνουν μία ακόμα υπέρβαση στην Ευρώπη, αφού, ξεκάθαρα, η νέα τους αποστολή είναι σαφώς πιο δύσκολη από την προηγούμενη.