Europa League: Το προφίλ της... πορτογαλικής Γουλβς (pic & vids)

Το fosonline.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού στην φάση των «16» του Europa League, της Γουλβς. 

Europa League: Το προφίλ της... πορτογαλικής Γουλβς (pic & vids)

Ακόμα μια αγγλική ομάδα στον δρόμο του Ολυμπιακού, η οποία έμελλε να είναι η ομάδα που απέκτησε έναν από τους πιο χαρισματικούς ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων» τα τελευταία δύο χρόνια, τον Ντανιέλ Ποντένσε.

Ποια όμως είναι η ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο; Η φετινή Γουλβς θυμίζει πορτογαλική αποικία αφού εκτός από τον προπονητή της, έχει και 8 ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι συμπατριώτες του τεχνικό.

Europa League: Με Γουλβς ο Ολυμπιακός στους «16»

Όσον αφορά την πορεία στην Premier League, οι «Λύκοι» βρίσκονται στην 8η θέση ένα βαθμό πίσω από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και 2 μπροστά από την χθεσινή αντίπαλο του Ολυμπιακού, Άρσεναλ. Το σερί της είναι 9 νίκες, 12 ισοπαλίες και 6 ήττες σε σύνολο 27 αγώνων.

Αποκορύφωμα της στο αγγλικό πρωτάθλημα αποτελούν οι δύο νίκες με 2-0 στο «Έτιχαντ» και 3-2 στην έδρα της, απέναντι στην πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι, αλλά κυρίως το ευρωπαϊκό πρόσωπο που έχει δείξει την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Γουλβς: Έντεκα νίκες, μια ισοπαλία και δυο ήττες στο φετινό Europa League!

Η Γουλβς στο Europa League τρέχει το σερί των 11 νικών, 1 ισοπαλίας και 2 ηττών σε 14 αγώνες. Μπορεί στα προκριματικά του καλοκαιριού να απέκλεισε ομάδες όπως τους Κρουσέιντερς, η Πιούνικ Ερεβάν και η Τορίνο, όμως στον όμιλο της κόντρα σε ομάδες όπως η Μπράγκα, η Σλόβαν Μπρατισλάβας και η Μπεσίκτας κατάφερε να τερματίσει δεύτερη με 13 βαθμούς, έναν μόλις πίσω από την πορτογαλική ομάδα (14 βαθμούς).

Το σκληρό της πρόσωπο όμως το έδειξε στην φάση των «32», την πρώτη φάση των νοκ άουτ παιχνιδιών, με αντίπαλο την ισπανική Εσπανιόλ, καθώς στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο «Μολινό» έκανε επίδειξη δύναμης σκοράροντας 4 τέρματα δίχως να δεχθεί κανένα, ενώ στον χθεσινό (27/2) επαναληπτικό στην Βαρκελώνη παρόλο που ηττήθηκε με 3-2, πήρε την πρόκριση από το συνολικό σκορ (6-3), με τον Ποντένσε να ντύνεται... Βαλμπουενά και να μοιράζει δύο ασίστ.

Τώρα αναφορικά με τα μεγάλα της αστέρια, το προφανές είναι αυτό του Αντάμα Τραορέ, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τον πολύ αθλητικό σωματότυπο του, την ταχύτητα αλλά και την δύναμη που διακατέχει. Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που κατά καιρούς έχει καταφέρει να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο πρόσωπο του είναι και Ραούλ Χιμένεθ, πρώην παίκτης της Μπενφίκα, ο οποίος μάλιστα αποτελεί την πιο ακριβή προσθήκη των «Λύκων», αφού της κόστισε 38 εκατ. ευρώ αλλά και τον πρώτο της σκόρερ με 12 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις.

Eσπανιόλ - Γουλβς 3-2: Δυο ασίστ ο Ποντένσε (vid)

Γήπεδο της είναι το εντυπωσιακό «Μολινό» χωρητικότητας 32.050 θέσεων, στο Γουλβερχάμπτον, μια περιοχή που απέχει 2.5 μόλις ώρες από την πόλη που έγραψε ιστορία το βράδυ της Πέμπτης (27/2) ο Ολυμπιακός, το Λονδίνο. Να προσθέσουμε επίσης, πως οι Γουλβερχάμπτον Ουόντερερς (όπως είναι η πλήρης ονομασία τους) έχουν ρόστερ αξίας 344.55 εκατ. ευρώ, με τον Χιμένεθ να έχει το ακριβότερο συμβόλαιο όπως προαναφέραμε.

Επόμενοι αγώνες για την Γουλβς πριν το πρώτο παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους» του Πέδρο Μαρτίνς στις 12 Μαρτίου (επαναληπτικός στις 19/3) , αντιμετωπίζουν την ερχόμενη Κυριακή (1/3) την Τότεναμ εκτός έδρας για την 28η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος, ενώ το επόμενο Σάββατο (7/3) υποδέχεται στο «Μολινό» την 15η Μπράιτον.

Πέδρο Μαρτίνς Vs Νούνο Εσπίριτο Σάντο!

Γουλβς: Δυο φορές κέρδισε τη Σίτι, δεν έχασε από τη Γιουνάιτεντ (vid)