Με Άρσεναλ αλλάζει στόπερ μετά από έντεκα σερί ματς

Η σημαντική αλλαγή που θα υπάρχει στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι της Πέμπτης με την Άρσεναλ σε σχέση με τα προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς.

Με Άρσεναλ αλλάζει στόπερ μετά από έντεκα σερί ματς

Μία βασική αλλαγή που θα έχει η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι της Πέμπτης με την Άρσεναλ αφορά στο κέντρο της άμυνας. Οι Πειραιώτες σε όλα τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια πορεύτηκαν με συγκεκριμένο δίδυμο στα στόπερ.

Άρσεναλ-Νιούκαστλ 4-0: Με «τεσσάρα» έρχεται στον Πειραιά η Άρσεναλ (highlights)

Οι Πειραιώτες έπαιξαν έξι παιχνίδια στη φάση των ομίλων και ακόμα έξι στα προκριματικά του Champions League. Στα έντεκα από αυτά οι κεντρικοί αμυντικοί που πήραν φανέλα βασικού ήταν οι Μεριά, Σεμέδο. Μόνο στο παιχνίδι με το οποίο ξεκίνησε η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού είχαμε άλλο κεντρικό δίδυμο.

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς ετοιμάζει ειδικό ρόλο για τον Ελαμπντελαουί

Δηλαδή στο Πλζεν και στην αναμέτρηση με τη Βικτόρια ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με Σεμέδο, Αβραάμ. Στο 22’ της αναμέτρησης ο Έλληνας στόπερ τραυματίστηκε και αποχώρησε από το γήπεδο με τον Μπα να παίρνει τη θέση του. Για περίπου 78 λεπτά έπαιξαν μαζί στο κέντρο της άμυνας Σεμέδο και Μπα. Αυτό είναι το μοναδικό ευρωπαϊκό παιχνίδι που έπαιξε μαζί ο Πορτογάλος με τον Σενεγαλέζο αμυντικό.

Το τελευταίο διάστημα αυτοί οι δύο συνθέτουν το βασικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Έτσι και στο ματς με την Άρσεναλ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου Σεμέδο και Μπα θα αγωνιστούν ξανά μαζί στο κέντρο της άμυνας. Για τον νεαρό Σενεγαλέζο είναι μία πρόκληση να παίξει βασικός κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως οι «κανονιέρηδες».

Θυμίζουμε πως ο Γιασίν Μεριά παραχωρήθηκε δανεικός στην Κασίμπασα, ενώ ο Ουσεϊνού Μπα δικαίως έχει πάρει θέση βασικού στον Ολυμπιακού, αφού με τις εμφανίσεις του δικαιώνει τον Πέδρο Μαρτίνς για την επιλογή του. Έτσι μετά από έντεκα σερί ευρωπαϊκά παιχνίδια οι «ερυθρόλευκοι» το βράδυ της Πέμπτης θα εμφανιστούν με νέο δίδυμο στην Ευρώπη. Ένα δίδυμο, όμως, που τα πηγαίνει αρκετά καλά στις εγχώριες διοργανώσεις.