Ούτε τον Σεπτέμβριο τέτοιος «πονοκέφαλος» με τη λίστα!

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωστοποίησε ότι ο Σουντανί είναι η μόνη σίγουρη αλλαγή στην ευρωπαϊκή λίστα και απομένουν οι άλλοι δύο που θα καλύψουν τα κενά. Ορθώς είπε ότι η Άρσεναλ θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις άλλες δύο επιλογές του.

Ούτε τον Σεπτέμβριο τέτοιος «πονοκέφαλος» με τη λίστα!

Τον Σεπτέμβριο είχε προκληθεί ένας... κακός χαμός για το γεγονός ότι ο Πέδρο Μαρτίνς είχε αφήσει εκτός ευρωπαϊκής λίστας τον Σουντανί και τον Κούτρη. Ο «Λέο» πλήρωσε το ότι είχε έρθει ο Γκασπάρ που μπορούσε να παίξει τόσο ως δεξί μπακ, όσο και ως αριστερό, ενώ έπεσε και πάνω σε έναν εντυπωσιακό Τσιμίκα. Ο Σουντανί είχε μείνει εκτός Champions League επειδή τον Σεπτέμβριο φαινόταν ανέτοιμος.

Τώρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Ο Μαρτίνς τον Σεπτέμβριο έπρεπε να βγάλει μία λίστα για έξι παιχνίδια. Τώρα, ο κόουτς καλείται να βγάλει μία λίστα για δύο ματς και... βλέπουμε αν θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι μετά τη ρεβάνς του Λονδίνου με την Άρσεναλ στις 27 Φεβρουαρίου. Για την ώρα, ο Μαρτίνς θα πρέπει να πάρει μία δύσκολη απόφαση για τους παίκτες που θα αφήσει εκτός λίστας...

Ο Σουντανί είπε ότι είναι σίγουρος. Πολύ σωστή και σοφή επιλογή. Όχι μόνο επειδή εδώ και πολύ καιρό έχει δείξει ότι μπορεί να προσφέρει βοήθειες στο δημιουργικό και το εκτελεστικό κομμάτι, αλλά αν χρειαστεί μπορεί να αποτελέσει και το «μπακ απ» του Ελ Αραμπί σε περίπτωση που – να χτυπήσουμε ξύλο – προκύψει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού με τον Μαροκινό.

Ο Μαρτίνς δήλωσε ότι σε μεγάλο βαθμό οι επιλογές του θα κριθούν και από τη «μελέτη» που θα κάνει για την Άρσεναλ. Είναι διαφορετικό το να βγάζεις μία λίστα για δύο παιχνίδια με τον ίδιο αντίπαλο. Αν έχουμε καταλάβει καλά από τα όσα άφησε να εννοηθεί ο Πορτογάλος τεχνικός, πολύ δύσκολα θα δούμε τον Καφού στα παιχνίδια με τους «κανονιέρηδες», επειδή δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό λόγω της διακοπής του πολωνικού πρωταθλήματος και ενός τραυματισμού που αντιμετώπισε. Επίσης, δύσκολο μοιάζει να δούμε τον Μπα, παρότι έχει «βιδωθεί» στην ενδεκάδα. Θα πάει με Σεμέδο, Σισέ και Αβραάμ. Δύσκολο επίσης είναι να δούμε και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Έχει αρκετούς εξτρέμ ήδη στη λίστα και αν θα μπει κάποιος, το πιθανότερο είναι να δούμε τον Εμρέ Μορ που έχει παιχνίδια στα πόδια του.

Στη μία θέση λοιπόν που απομένει θα γίνει «μάχη» ανάμεσα σε Χασάν και Φορτούνη. Εκτιμούμε ότι αυτή είναι και η μεγαλύτερη «σπαζοκεφαλιά». Από τη μία θα προτιμούσε να έχει έναν κανονικο φορ για «μπακ απ» του Ελ Αραμπί και όχι μόνο έναν κατά συνθήκη φορ (Σουντανί), αλλά από την άλλη ποιος μπορεί να πει «όχι» στον Φορτούνη που έχει αρχίσει σιγά-σιγά να βρίσκει τα πατήματά του και αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, σε 20 μέρες θα είναι ικανός για να παίζει 60 (και βάλε...) λεπτά.

Τέτοιο «πονοκέφαλο» ο Μαρτίνς δεν τον είχε σίγουρα ούτε τον Σεπτέμβριο, αλλά ούτε και την προηγούμενη σεζόν για τα ματς των ομίλων του Europa League με Μπέτις, Μίλαν και Ντουντελάνζ. Ό,τι και να αποφασίσει, όμως, θα είναι απολύτως φυσιολογικό! Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει αν π.χ. αφήσει έξω τον Χασάν ή τον Φορτούνη. Για όλα υπάρχει εξήγηση και η αλήθεια είναι ότι πολλά θα κριθούν απ’ όλα όσα θα δει από την «κατασκοπία» που θα κάνει στην Άρσεναλ τούτο το διήμερο...

ΥΓ: Υποδειγματική η συμπεριφορά του κόσμου στο ματς με την Ξάνθη... Με όλη τη σημασία της λέξεως. Είχε και καζούρα, είχε και πειράγματα, αλλά κυρίως είχε μπόλικη φωνή.