Ολυμπιακός: Μεγάλη διάκριση για Ρέτσο
Στην κορυφαίο ενδεκάδα του Europa League επελέγη ο Παναγιώτης Ρέτσος σύμφωνα με στατιστική πλατφόρμα του εξωτερικού.

Ο Ολυμπιακός είχε εξαιρετική αμυντική παρουσία φέτος στην Ευρώπη με εξαίρεση το ματς της Νορβηγίας και είναι λογικό να διακρίνονται και παίκτες του σε διεθνείς αναφορές.
Σύμφωνα με το «Whoscored», την γνωστή πλατφόρμα στατιστικών, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού συγκέντρωσε τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία ανάμεσα στους στόπερ που έπαιξαν τουλάχιστον εννιά ματς στη διοργάνωση. Παρτενέρ του ο Σούταλο του Άγιαξ!
Ολυμπιακός: Ο Καμπελά και οι (Γ)άλλοι μεγάλοι!
Κατά τα άλλα υπάρχουν δύο παίκτες της τροπαιούχου Τότεναμ, ο Βικάριο και ο Πόρο, δύο της φιναλίστ Γιουνάιτεντ, οι Μπρούνο και Κασεμίρο. Την ενδεκάδα συμπληρώνουν οι Ανχελίνιο (Ρόμα), Μπεργκ (Μπόντο Γκλιμτ), Tσερκί (Λιόν), Εκιτικέ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης) και Νίκο Γουίλιαμς (Μπιλμπάο).