Τα προφίλ των πιθανών αντιπάλων του Ολυμπιακού στη φάση των «32»

Ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού και σε τι «μομέντουμ» βρίσκονται ;

Τα προφίλ των πιθανών αντιπάλων του Ολυμπιακού στη φάση των «32»

Ο Ολυμπιακός δεν έχει σταματήσει ακόμα να σκέφτεται το επικό βράδυ της πρόκρισης απέναντι στη Μίλαν, ωστόσο στο πίσω μέρος του μυαλού των παικτών αλλά και του Μαρτίνς, υπάρχει η κληρωτίδα της Δευτέρας.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα προφίλ των πιθανών αντιπάλων του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο της φάσης των 32 του Europa League.

Λεβερκούζεν: Επιβάλλεται να δώσει περισσότερη προσοχή στο πρωτάθλημα

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι σίγουρα ένας δυνατός αντίπαλος για τον Ολυμπιακό αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπερτερεί πολύ σε ποιότητα. Οι Γερμανοί κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση και παράλληλα την πρόκριση στον πρώτο όμιλο του Europa League, όπου είχαν αντιπάλους τις, Ζυρίχη, ΑΕΚ Λάρνακας και Λουντογκόρετς. Με το βάρος να πέφτει στο Europa League όμως, η Λεβερκούζεν θυσιάζει μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Οι Γερμανοί βρίσκονται στην 11η θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς και τώρα πρέπει να ρίξουν όλο το βάρος στο εγχώριο πρωτάθλημα για να βελτιώσουν τη θέση τους και να μπουν σε τροχιά Ευρώπης.

Σάλτσμπουργκ: Παραμένει αήττητη σε Ευρώπη και Αυστρία

Πρόκειται για μία πολύ ισχυρή ομάδα, τόσο στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, όσο και στο εγχώριο πρωτάθλημα. Σε 23 αγώνες για πρωτάθλημα και Europa League, οι Αυστριακοί δεν έχουν γνωρίσει ακόμα ήττα, ενώ έχουν μόλις 3 ισοπαλίες. Είναι δεδομένο ότι στην Αυστρία δεν βλέπει κανέναν αντίπαλο, αφού η διαφορά της από τη δεύτερη Λασκ είναι στους 14 πόντους. «Πάρτι» έκανε όμως και στον δεύτερο όμιλο του Europa League, όπου κατάφερε να πάρει το απόλυτο των βαθμών σε 6 αγώνες για να μαζέψει συνολικά 18 βαθμούς και να πάρει μια άνετη πρόκριση, σε έναν όμιλο με αντιπάλους τις Σέλτικ, Ρόζενμποργκ και Λειψία.

Ζενίτ: Δυσκολεύεται στο σκοράρισμα

Η Ζενίτ είναι η μόνη ομάδα που πήρε την πρόκριση μέσω της 1ης θέσης του ομίλου έχοντας μόλις 6 γκολ στο ενεργητικό της, την ώρα που ο Ολυμπιακός προκρίθηκε μέσω της 2ης θέσης, με 11 γκολ στο ενεργητικό του. Σίγουρα δεν αποτελεί ομάδα φόβητρο η Ζενίτ, καθώς δεν έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής με τον τρόπο που αγωνίζεται. Στη Ρωσική Πρέμιερ Λιγκ, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 34 βαθμούς αλλά στους 2 τελευταίους αγώνες ηττήθηκε από τις Άρσεναλ Τούλα και Ρουμπίν Καζάν με αποτέλεσμα, η Κράσνονταρ, να μειώσει στον πόντο.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Θα κάνει τα πάντα για την υπέρβαση

Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και σίγουρα αποτελεί έναν αντίπαλο που πρέπει να αποφύγει ο Ολυμπιακός στην κληρωτίδα της Δευτέρας. Οι Κροάτες έχουν προκριθεί εδώ και αρκετό καιρό στην επόμενη φάση, αφού μέχρι πριν 2 αγωνιστικές στη φάση των ομίλων, μετρούσαν το απόλυτο με 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Στα δύο τελευταία παιχνίδια, με την υπόθεση πρόκρισης να έχει ολοκληρωθεί, προχώρησαν στο απαραίτητο ροτέισον για να κάνουν συντήρηση δύναμης. Παρόμοιο σκηνικό επικρατεί και στο πρωτάθλημα, όπου η Ντιναμό φιγουράρει στην πρώτη θέση, με διαφορά 9 πόντων από τη δεύτερη Ριέκα και είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αρσεναλ: Πετάει... φωτιές η ομάδα του Έμερι

Ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου είναι η Άρσεναλ. Οι Λονδρέζοι με τον Έμερι στον πάγκο της ομάδας, έχουν βρει ξανά τη χαμένη τους ταυτότητα και παρουσιάζονται σε κάθε παιχνίδι βελτιωμένοι. Σαφώς, μιλάμε για μία ομάδα που δεν θα θέλαμε να βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση, αφού έχει τεράστια δυναμική, μεγάλη εμπειρία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και υψηλούς στόχους. Ο Ισπανός τεχνικός της ομάδας, Ουνάι Έμερι, είναι πολυνίκης του Europa League με τη Σεβίλη. Συγκεκριμένα, έχει κατακτήσει τον τίτλο τρεις συνεχόμενες φορές με τη Σεβίλη και σύμφωνα με τις τελευταίες του δηλώσεις, θέλει να το επαναλάβει με την Άρσεναλ.

Βιγιαρεάλ: «Βουλιάζουν» στο πρωτάθλημα, τα «κίτρινα υποβρύχια»

Δεν εντυπωσίασε στους αγώνες των ομίλων αλλά προκρίθηκε πρώτη με 10 βαθμούς και χωρίς καμία ήττα. Αυτό είναι και το σκεπτικό της φετινής Βιγιαρεάλ. Τα «κίτρινα υποβρύχια» έχουν εξελιχθεί σε μία ομάδα που μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο πρωτίστως για να μη χάσει και μετέπειτα για να νικήσει. Αυτήν την εικόνα προσπαθεί να δείξει και στο πρωτάθλημα, όπου βρίσκεται μόλις μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού μετρώντας 5 ισοπαλίες, 7 ήττες και μόλις 3 νίκες. Παρά την κακή παράδοση του Ολυμπιακού στην Ισπανία, η φετινή Βιγιαρεάλ δεν μπορεί να τρομάξει τους «ερυρθόλευκους». Αργά η γρήγορα η Βιγιαρεάλ θα στρέψει το βλέμμα της στο πρωτάθλημα, καθώς καραδοκεί ο κίνδυνος του υποβιβασμού, έτσι,σε περίπτωση που βρεθεί μπροστά στον Ολυμπιακό, παρουσιάζεται μια χρυσή ευκαιρία για τον Μαρτίνς και τη παρέα του να σπάσουν την «κατάρα» της Ισπανίας, από όπου ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να φύγει ποτέ με τους 3 βαθμούς.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Μια μηχανή του γκολ που δουλεύει... «ρολόι»

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχει το λόγο να υπερηφανεύεται πως έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με 17 γκολ, πίσω από τη Σεβίλη (18), από την οποία όμως έχει ένα λιγότερο γκολ στα κατά. Στο ίδιο μοτίβο κυμαίνεται και στο εγχώριο πρωτάθλημα, όπου διατηρεί την 3η καλύτερη επίθεση (μπροστά και από τη Μπάγερν Μονάχου), με 30 γκολ σε 14 αγώνες. Σαφώς, πήρε την πρόκριση με το απόλυτο των 18 βαθμών και είναι ένα από τα φαβορί για τον τελικό της διοργάνωσης. Ο τρόπος που αγωνίζεται η Άιντραχτ δεν αφήνει περιθώρια χαλάρωσης στον αντίπαλο και είναι δύσκολο για κάθε ομάδα να αμυνθεί στις απανωτές της επιθέσεις.

Γκενκ: Υψηλοί στόχοι στο Γιουρόπα Λιγκ

Η Γκενκ λειτουργεί σαν ένα μηχάνημα παραγωγής γκολ. Σε 24 αγώνες για Europa League και πρωτάθλημα έχει καταφέρει να βρει δίχτυα 56 φορές. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το σημαντικότερο από όλα είναι ότι μιλάμε για μία ομάδα που δεν ενδιαφέρεται σε ποια έδρα αγωνίζεται αλλά της νοιάζει μόνο να βρει δίχτυα. Η πρόκριση της Γκενκ στην επόμενη φάση μέσω της πρώτης θέσης, κρίθηκε στο εκτός έδρας ματς της 3ης αγωνιστικής με τη Μπεσίκτας. Οι Βέλγοι κατάφεραν να σκοράρουν 4 γκολ μέσα στην Κωνσταντινούπολη και να πάρουν μία τεράστια νίκη με 4-2, απέναντι σε μία ομάδα που έμοιαζε ως φαβορί στον 9ο όμιλο. Στο πρωτάθλημα έχει το ίδιο πρόσωπο και βρίσκεται σε τροχιά κατάκτησης τίτλου, με διαφορά 4 βαθμών από τη δεύτερη Άντβερπ. Είναι σίγουρα μία καλή ομάδα, αλλά ο Μαρτίνς μπορεί να βρει το αντίδοτο απέναντι της, σε περίπτωση που κληρωθεί με τον Ολυμπιακό.

Σεβίλλη: Το Γιουρόπα Λιγκ είναι η διοργάνωση της

Η πρώτη επίθεση του Europa League με 18 γκολ στο πλαίσιο των αγώνων για τους ομίλους. Μόλις 2 ήττες μέτρησε στη πρώτη φάση, για να πάρει την πρόκριση με 12 βαθμούς. Είναι σίγουρα μία ομάδα επιπέδου Champions League, ωστόσο ενδέχεται να μη δώσει μεγάλη σημασία στις ευρωπαϊκές της διοργανώσεις και ο λόγος βρίσκεται στον πίνακα του ισπανικού πρωταθλήματος. Με την Ρεάλ στο «καναβάτσο» και τη Μπαρτσελόνα να παρουσιάζει κατά καιρούς σκαμπανεβάσματα, έχει παρουσιαστεί στη Σεβίλη μία τεράστια ευκαιρία να μπει σφήνα στο κόλπο της κατάκτησης του τροπαίου. Είναι στο DNA της ομάδας να ρίχνει πάντα «κλεφτές» ματιές στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος και φέτος θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση. Σε περίπτωση που ο επόμενος της αντίπαλος στη φάση των 32 του Europa League, της βάλει δύσκολα, πολύ πιθανό να δώσει μεγαλύτερη σημασία στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ντιναμό Κιέβου: Δεν πείθει, δεν τρομάζει

Προκρίθηκε με 11 βαθμούς από τον 11ο όμιλο του Europa League, έχοντας 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Δεν μπορεί να τρομάξει τον Ολυμπιακό σε καμία περίπτωση και αποτελεί έναν από τους επιθυμητούς αντιπάλους για τους «ερυθρόλευκους». Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στο κυνήγι της πρώτης θέσης, πίσω από την πρωτοπόρο Σαχτάρ, από την οποία απέχει 7 βαθμούς, μετά από 18 αγωνιστικές. Στόχος των Ουκρανών, μία καλή πορεία στο Europa League και η δεύτερη θέση στο εγχώριο πρωτάθλημα. Εάν η κλήρωση τους φέρει αντιμέτωπους με τον Ολυμπιακό, το μόνο πρόβλημα θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο Κίεβο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τσέλσι: Δεν θα υποτιμήσει τοο Γιουρόπα Λιγκ

Στην τελευταία αγωνιστική «έσπασε» το 6 στα 6, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βίντι. Η Τσέλσι έχει βρει το δρόμο της υπό τις οδηγίες του Σάρι, ο οποίος συνδυάζει καταπληκτικά αναπληρωματικούς και βασικούς ποδοσφαιριστές δημιουργώντας πάντα ένα μείγμα ομοιογένειας. Σαφώς και αποτελεί έναν αντίπαλο που πρέπει να αποφύγει ο Ολυμπιακός στην κλήρωση αλλά μη ξεχνάμε πως πρόκειται για ομάδα που έχει υψηλούς στόχους και στην Πρέμιερ Λιγκ. Εάν η κληρωτίδα γυρίσει για ακόμη μία φορά την πλάτης της στον Ολυμπιακό, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί και λίγη τύχη για να πάρει η Ελληνική ομάδα την πρόκριση. Στην Πρέμιερ Λιγκ, μετά τις «σφαλιάρες» από Τότεναμ και Γουλβς κατρακύλησαν στην 4η θέση αλλά η βαθμολογική τους συγκομιδή (34 βαθμοί) τους επιτρέπει να βρίσκονται ακόμη σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Νάπολι: Άξιοι της μοίρας τους

Θα μπορούσε κάλλιστα να συνεχίσει την πορεία της στο Champions League καθώς μάζεψε 9 βαθμούς στον πιο δύσκολο όμιλο, τερματίζοντας όμως στην 3η θέση πίσω από Λίβερπουλ και Παρί. Επίσης, είναι η μοναδική ομάδα που μάζεψε 9 βαθμούς και δεν κατάφερε να προκριθεί, τη στιγμή που η Τότεναμ πανηγύριζε την πρόκριση της στους 16, έχοντας στο τσουβαλάκι της μόλις 8 βαθμούς. Στο κυνήγι του πρωταθλήματος, η Νάπολι βρίσκεται 2η, με διαφορά 8 πόντων από την πρωτοπόρο Γιουβέντους και φαντάζει απίθανο να κάνει την υπέρβαση και να τερματίσει από πάνω της. Ο Κάρλο Αντσελότι έχει την εμπειρία να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση του τροπαίου και είναι δεδομένο πως θα δώσει στους παίκτες του το κατάλληλο κίνητρο. Η Νάπολι είναι από τις ομάδες που σε καμία περίπτωση δεν θα προσφέρουν χαμόγελο στον Ολυμπιακό, σε περίπτωση που διασταυρωθούν οι δρόμοι τους στη φάση των «32».

Βαλένθια: Σκληροτράχηλη ομάδα

Έχει από το Champions League με το κεφάλι ψηλά, αφού κατόρθωσε να νικήσει εντός έδρας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων. Στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ βρίσκεται στη 15η θέση του πίνακα, έχει δεχτεί μόλις 12 γκολ και μετράει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, μετά την Ατλέτικο Μαδρίτης που έχει δεχτεί μόνο 10 γκολ. Δεν θα αδιαφορήσει για το Europa League η Βαλένθια. Εξάλλου δεν της το επιτρέπει η βαθμολογική θέση του πρωταθλήματος, καθώς βρίσκεται μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. ΤοEuropa League, είναι σίγουρα ένας τρόπος για να κατακτήσουν το χρυσό εισιτήριο που θα τους βάλει ξανά στο Champions League και αυτό θα επιδιώξουν οι «νυχτερίδες». Είναι γεγονός ότι πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα, αλλά σε καμία περίπτωση ο Ολυμπιακός δεν θα γίνει έρμαιο των ορέξεων της.

Ιντερ: Εδώ θα ψάξει, ότι δε βρήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ

Όταν αγωνίζεσαι στο «Τζουζέπε Μεάτσα» με 60.000 οπαδούς της ομάδας να σε εμψυχώνουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για να νικήσεις την αδιάφορη Αϊντχόφεν, τότε είναι σίγουρο πως δεν είσαι έτοιμος για την επόμενη φάση του Champions League. Η Ίντερ βρέθηκε εδώ έπειτα από ένα τεράστιο στραβοπάτημα στο τελευταίο ματς των ομίλων, δίνοντας την πρόκριση στην Τότεναμ. Στο πρωτάθλημα έχει απομακρυνθεί 6 βαθμούς από τη δεύτερη θέση και 14 από την πρώτη, ενώ προσπαθεί να αυξήσει τη διαφορά από 4η Μίλαν για να έχει σίγουρη την 3η θέση. Δεν παρουσιάζει συνέπεια σε καλές αποδόσεις και είναι άγνωστο πόσο διαφορετική θα ήταν σε περίπτωση που έχανε κάποιες μονάδες που έχει όπως ο Ικάρντι. Είναι σίγουρα μία τεράστια ομάδα αλλά σε αυτή τη φάση, δεν τρομάζει τον Ολυμπιακό, που κατάφερε και απέκλεισε με ευκολία την συμπολίτισσα της.

Μπενφίκα: Δεν πείθει, δεν τρομάζει...

Αν η τύχη φέρει τη Μπενφίκα αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό, τότε θα συμβεί το παράλογο για τους Πορτογάλους, να αγωνιστούν μέσα σε μία χρονιά με 3 διαφορετικές ομάδες από την Ελλάδα. Το καλοκαίρι προσπέρασε με δυσκολία και αρκετή τύχη τον ΠΑΟΚ για να μπει στους ομίλους του Champions League, ενώ εκεί βρήκε μπροστά της την ΑΕΚ. Στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ, στην Αθήνα απέφυγε την ήττα χάρις σε μία λάθος απόφαση του Κλωναρίδη και στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη από μία αντεπίθεση, ενώ και στο πρόσφατο ματς της της Λισαβόνας, όπου κατάφερε πάλι να νικήσει την ΑΕΚ, δεν εντυπωσίασε. Αν η κληρωτίδα φέρει αντίπαλο από το Champions League, ελπίζουμε να είναι η Μπενφίκα. Δεν μπορεί να φοβίσει τους «ερυθρόλευκους» και παράλληλα είναι μία ομάδα, την οποία θα «ξεκλειδώσει» εύκολα ο Μαρτίνς δίνοντας στον Ολυμπιακό πολλές πιθανότητες για να προκριθεί εις βάρος της.