Στιγμές της δόξας σου...

Η πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μίλαν ήρθε για να επιβεβαιώσει ότι ο σύλλογος του Πειραιά είναι το μεγαλύτερο και ενδοξότερο αθλητικό σωματείο της χώρας.

Στιγμές της δόξας σου...

Πόσα δάκρυα χύθηκαν το βράδυ της Πέμπτης και τα ξημερώματα της Παρασκευής από τους φίλους του Ολυμπιακού; Πόσα συναισθήματα μπορεί να πλημμυρίζουν τις ψυχές τους μετά από μια τέτοια εμφάνιση, μια τέτοια νίκη, μια τόσο επική πρόκριση;

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε χθες μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες όλων των εποχών. Συγκεκριμένα, μετά την Ρεάλ Μαδρίτης, η Μίλαν έρχεται δεύτερη έχοντας στη συλλογή της επτά κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Πριν τον αγώνα σαφώς και οι Ιταλοί ήταν το φαβορί για την πρόκριση, όχι τόσο επειδή ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να τους κερδίσει στο γήπεδό του, εκεί όπου έχουν υποκλιθεί όλοι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, όσο επειδή οι γηπεδούχοι χρειάζονταν νίκη με δύο γκολ διαφορά προκειμένου να την αφήσουν εκτός Ευρώπης. Και τελικά, το έκαναν με τρόπο τόσο εμφατικό που σήμερα όλη η Ευρώπη μιλάει για τον Θρύλο.

Στη διάρκεια του αγώνα ο Ολυμπιακός φαινόταν ότι θα κυνηγήσει την πρόκριση με όλες του τις δυνάμεις. Στα βλέμματα των παικτών του Μαρτίνς έβλεπες το πάθος που χαρακτηρίζει έναν ολόκληρο σύλλογο, ένα σωματείο που έχει γαλουχηθεί μέσα από θριάμβους, χαρές αλλά και κακουχίες. Που μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο και προσπαθεί να ανταγωνιστεί μεγαθήρια της Ευρώπης, δεχόμενος μάλιστα πόλεμο στη χώρα του από τις αντίπαλες ομάδες.

Η νέα ομάδα που φτιάχνεται, οι ανυπόμονοι και αυτοί που πίστεψαν

Είμαι από αυτούς που από την ημέρα που ανέλαβε ο Πέδρο Μαρτίνς προπονητής συνιστούσα υπομονή και ψυχραιμία. Μια νέα ομάδα άλλωστε δεν χτίζεται από τη μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται αρχικά χρήμα, έπειτα πλάνο και στο τέλος χρόνο για να βγάλουν οι ποδοσφαιριστές στο χορτάρι τα στοιχεία που τους ζητάει ο προπονητής τους.

Η πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα είχε δώσει σε αρκετούς - ακόμα και σε κάποιους οπαδούς του Ολυμπιακού - τροφή για αρνητικά σχόλια. Ο καθένας φυσικά κρίνει με το δικά του πιστεύω και κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει στον άλλον την άποψή του. Μετά τη χθεσινή νίκη θα πρέπει να αναθεωρήσουν πολλοί αυτά που λένε και αυτά που σκέφτονται για τον Θρύλο.

Νίκη που φτιάχνει γενιές Ολυμπιακών

Το 3-1 επί της Μίλαν δεν είναι μια ακόμα νίκη για την ομάδα. Είναι ένα αποτέλεσμα που θα μνημονεύεται για χρόνια, θα μεγαλώνει περήφανες γενιές Ολυμπιακών, θα δίνει το δικαίωμα στους φίλους του να περπατούν στους δρόμους με φουσκωμένο στήθος, θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη υπόσταση στο μεγαλείο του Ολυμπιακού.

Μην ξεχνάτε ότι η ομάδα που κάνει την Ευρώπη να παραμιλά, στην Ελλάδα έχει μια αισχρή αντιμετώπιση. Δέχεται εδώ και χρόνια πόλεμο από όλους τους άλλους μόνο και μόνο επειδή είναι ο μοναδικός σύλλογος στη χώρα μας που μπορεί να πρωταγωνιστεί τόσα χρόνια. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί τόση λάσπη που δε νομίζω να υπάρχει προηγούμενο. Μετά το χθεσινό παιχνίδι αποδεικνύεται ότι ο πόλεμος που δέχεται είναι απολύτως δικαιολογημένος. Κάθε ομάδα θα πρέπει να φοβάται τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο.

Ειδικά όταν οι αντίπαλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν ομαδάρες, ενώ ουσιαστικά είναι ΜΠΑΤΕ σκύλοι αλέστε...