Μην πυροβολείτε την ορχήστρα (part 2)

Ο Νίκος Καλαμπάκας γράφει για αυτούς τους λίγους που συνεχίζουν να ασκούν κακόβουλη κριτική στον Ολυμπιακό που ακόμα χτίζεται. 

Μην πυροβολείτε την ορχήστρα (part 2)

Ναι, ο Ολυμπιακός έχασε τον πρώτο σημαντικό αγώνα πρωταθλήματος που έδωσε και μάλιστα μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να έχουν στο ενεργητικό τους μια εμφατική νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, όμως η μπάλα δεν ήθελε να του κάνει το χατίρι κι έτσι μοιραία οι τρεις βαθμοί πήγαν στον ΠΑΟΚ μετά το αυτογκόλ του Βούκοβιτς.

Οι οπαδοί μιας ομάδας είναι φυσιολογικό να απογοητεύονται μετά από μια ήττα σε παιχνίδι σημαντικό. Και με τον ΠΑΟΚ, ήταν τέτοιο. Ωστόσο πριν ξεκινήσει η κριτική, θα πρέπει πρώτα να βάζουμε το μυαλό μας να δουλεύει.

Ευτυχώς για την ομάδα του Πειραιά μετά το τέλος της αναμέτρησης ο κόσμος τους χειροκρότησε, τραγούδησε για εκείνους και τους έδειξε ότι φέτος θα βρίσκεται στο πλάι τους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Η ομάδα είναι νέα, ο προπονητής το ίδιο οπότε είναι φυσιολογικό να έρθει και κάποιο στραβό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε ότι αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στα φετινά του επίσημα παιχνίδια κι εδώ που τα λέμε δεν έχει δώσει και λίγα.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς σε 9 παιχνίδι μετρούσαν δύο ισοπαλίες και επτά νίκες. Κάποιες από αυτές ήρθαν με την ψυχή στο στόμα, όμως κι αυτό μέσα στο παιχνίδι είναι οπότε μια νίκη λογίζεται ως τέτοια είτε βάλεις πέντε γκολ, είτε κερδίσεις έναν αγώνα με γκολ στις καθυστερήσεις.

Υπάρχουν όμως οι λίγες εξαιρέσεις που από τα φιλικά της ομάδας δεν έχουν σταματήσει να γκρινιάζουν. Μια βόλτα στα social media των αθλητικών sites θα σας πείσει ότι κάποιοι ζουν σε δική τους πραγματικότητα. Αυτή που επιβάλλει να κερδίζει πάντα η ομάδα τους, ανεξαρτήτως συγκυριών, αντιπάλου και συνθηκών!

Ναι, υπάρχει αυτή η μάστιγα. Και θα πρέπει να αναρωτηθεί αν η ισοπεδωτική κριτική κάνει καλό ή κακό στην ομάδα τους. Στην προκειμένη, δηλαδή στον Ολυμπιακό, μπορεί να κάνει μόνο κακό.

Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα σύνολο ποδοσφαιριστών που ξεκίνησε να μαθαίνει ο ένας τον άλλον το καλοκαίρι, οπότε είναι φυσιολογικό να χρειάζονται χρόνο προκειμένου να «δέσουν» καλύτερα.

Για αυτό όσοι από προχθές «κράζουν» τον Γιαννιώτη, τον Βούκοβιτς και τον Μαρτίνς για τις επιλογές τους, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Άλλωστε θυμόμαστε όλοι ότι η... ορχήστρα είχε αρχίσει να δέχεται πυρά από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Δηλαδή από πάρα πολύ νωρίς. Πλέον διαθέτει νέα... όργανα που θέλουν απλά μια ρύθμιση προκειμένου να μπουν στην εξίσωση και ο... μαέστρος Μαρτίνς να παρουσιάζει μια πληρέστατη ορχήστρα.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει αυτοί οι λίγοι που συνεχίζουν να την... πυροβολούν, να χαλαρώσουν. Αυτό μόνο καλό θα κάνει στην ομάδα.

ΥΓ. Ακολουθεί ο πιο δύσκολος αγώνας της σεζόν. Αυτός με τη Μίλαν στην Ιταλία. Μην εκπλαγείτε αν ο Ολυμπιακός γυρίσει από εκεί με το χαμόγελο στα χείλη...