Μην πυροβολείτε την ορχήστρα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της γκρίνιας ή του θαυμασμού, αλλά κυρίως των δοκιμών.

Μην πυροβολείτε την ορχήστρα

Κάθε καλοκαίρι οι οπαδοί όλων των ομάδων ζουν και αναπνέουν για δύο πράγματα: Για τις μεταγραφές που θα κάνει ο σύλλογος που υποστηρίζουν και για τα φιλικά στα οποία θα τις δουν να αγωνίζονται.

Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, όπως φυσιολογικό είναι και κάποιες φορές οι ομάδες να δείχνουν ανέτοιμες. Από αυτό όμως μέχρι την ισοπέδωση, υπάρχει τεράστια απόσταση.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται σίγουρα ενίσχυση. Φαίνεται από τα φιλικά που δίνει η ομάδα ότι είναι αναγκαία η προσθήκη δύο - τριών ποδοσφαιριστών που θα ανεβάσουν την ομάδα επίπεδο. Μην ξεχνάτε ότι ο σύλλογος του Πειραιά για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια έχασε το πρωτάθλημα και ότι οι αντίπαλοί του δυναμώνουν ολοένα και περισσότερο, οπότε είναι υποχρέωση της διοίκησης των «ερυθρολεύκων» να ενισχύσουν την ομάδα που θα διαχειριστεί φέτος ο Πέδρο Μαρτίνς.

Μια ομάδα που έχει αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα όχι λίγες. Τόσο διοικητικά, όσο και στο θέμα ρόστερ ο Ολυμπιακός έχει κάνει ένα μίνι... λίφτινγκ αυτό το καλοκαίρι οπότε είναι και λίγο φυσιολογικό η ομάδα να είναι ακόμα λίγο μπερδεμένη. Μην ξεχνάτε ότι το ρόστερ όπως προείπαμε ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και φυσικά η ομάδα του Πειραιά δεν έχει φτάσει στο επίπεδο ετοιμότητας που θέλει.

Όλα αυτά δεν τα γράφω για να δικαιολογήσω την κακή εικόνα της ομάδας στο φιλικό με τη Γκενκ. Η ήττα όπως ήρθε ήταν από μόνη της τραγική αφού δεν έβλεπες καμία προσπάθεια και καμία συνοχή από τους ποδοσφαιριστές. Όμως δεν μπορώ να βλέπω και να γράφονται από τους οπαδούς κατάρες Ιούλιο μήνα.

Αυτό είναι μεν αποτέλεσμα του πάθους που έχουν μερικοί για την ομάδα τους. Όμως πολλές φορές τα πάθη οδηγούν σε λάθη, και το να συγχύζονται σε τέτοιο βαθμό κάποιοι και να τα ισοπεδώνουν όλα, είναι ένα τέτοιο.

Για αυτό ας κάνουμε όλοι υπομονή μέχρι να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη αρχικά για το ρόστερ κι έπειτα για την αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας και μετά ας πούμε ότι θέλουμε...