Ολυμπιακός: Το 5-2 και η εμφάνιση ήρθε στο καλύτερο τάιμινγκ!

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την υποχρέωσή του να περάσει. Απλώς το έκανε εκκωφαντικά απέναντι σε μία Μπάτσκα Τόπολα που εδώ και ένα μήνα ήταν φορμαρισμένη. 

Ολυμπιακός: Το 5-2 και η εμφάνιση ήρθε στο καλύτερο τάιμινγκ!

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ πήγε με τη «συνταγή» του Ντιέγκο Μαρτίνεθ κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα. Δεν είχε άλλη επιλογή άλλωστε, καθώς οι λύσεις του ήταν περιορισμένες και συν τοις άλλοις, δεν προσφερόταν το παιχνίδι για αλχημείες, δοκιμές και νέες «πινελιές».

Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τους παίκτες του μετά το 20’ να πατάνε γκάζι και με έναν Φορτούνη που μοίραζε τη μία ασίστ πίσω από την άλλη, έφτασαν στο 3-0 του πρώτου ημιχρόνου μετατρέποντας το δεύτερο ημίχρονο σε τυπική διαδικασία. Ναι, το 4-0 στο 46’ χαλάρωσε τους Πειραιώτες και αυτό δεν επιτρέπεται σε κανένα ματς, ειδικά όταν μιλάμε για Ευρώπη.

Από την άλλη, όμως, για ελάτε και λίγο στη θέση των παικτών που είχαν μείνει στους πανηγυρισμούς μετά το τέταρτο τέρμα. Πέρασαν έναν πολύ δύσκολο Νοέμβριο. Με βαριές ήττες από τον ΠΑΟΚ και τη Φράιμπουργκ. Έζησαν στο Πανθεσσαλικό μια βραδιά που αλλιώς τα υπολόγιζαν και αλλιώς τους βγήκε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ξέχωρα από το γεγονός ότι έγιναν «πράματα και θάματα» σε διαιτητικό επίπεδο. Ήταν λογικό να το διασκεδάσουν λίγο περισσότερο το αυτογκόλ του Ίλιτς μετά την κεφαφαλιά του Ρέτσου.

Επίσης, πάντοτε σε μία αλλαγή προπονητή ο... συναγερμός ηχεί επίμονα στο προπονητικό κέντρο και προειδοποιεί ότι δεν χωράνε άλλα λάθη. Κι ο «συναγερμός» αφορούσε κυρίως τους ποδοσφαιριστές. Συν τοις άλλοις, είχε την υποχρέωση να κερδίσει ο Ολυμπιακός την Μπάτσκα Τόπολα, μια ομάδα που ναι μεν ήταν φορμαρισμένη το τελευταίο διάστημα, αλλά ήταν και δύο κλάσεις κάτω σε ποιότητα από το ερυθρόλευκο ρόστερ.

Η «δουλειά» έγινε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο... Ο Ντάνιελ Ποντένσε με τα γκολ που πέτυχε απέκτησε ξανά αυτοπεποίθηση. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και πλην του γκολ, έβγαλε τρομερή διάθεση στο χορτάρι. Το ίδιο και ο Πεπ Μπιέλ, ασχέτως αν δεν σκόραρε. Για τον Φορτούνη τα λόγια είναι περιττά. Ήταν μέσα στα τέσσερα γκολ και το μόνο που του έλειψε ήταν να βρει δίχτυα κι εκείνος.

Το ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε 5-2 την Μπάτσκα Τόπολα, δεν σημαίνει ότι λύθηκαν ως δια μαγείας τα φετινά προβλήματα. Έχει μπόλικη δουλειά μπροστά του ο Κάρλος Καρβαλιάλ και δεν αστειεύεται ο Πανσερραϊκός που έρχεται... Το σημαντικό είναι ότι όχι μόνο το σκορ, αλλά και η εμφάνιση πλημμυρίζει με αυτοπεποίθηση τους ποδοσφαιριστές και κυρίως με περισσότερη εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους. Κάτι που είχε λείψει σε πολύ μεγάλο βαθμό πριν την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Καρβαλιάλ. Και το σημαντικότερο είναι ότι η εμφάνιση και το σκορ έρχεται σε καλό τάιμινγκ, καθώς ακολουθούν ένα σωρό επικίνδυνες αποστολές στη Super League.