Μαρτίνεθ: «Για να προκριθείς πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις στιγμές σου» (vid)

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε το πρώτο του σχόλιο μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού εις βάρος της Γκενκ

Μαρτίνεθ: «Για να προκριθείς πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις στιγμές σου» (vid)

Την πρόκριση στα play off του Europa League εξασφάλισε ο Ολυμπιακός μετά και την ισοπαλία στην έδρα της Γκενκ. Ο προπονητής των Πειραιωτών, Ντιέγκο Μαρτίνεθ σχολίασε την εικόνα της ομάδας του και φυσικά την κατάκτηση της πρόκρισης.

Αρχικά είπε: «Συγχαρητήρια στον κόσμο μας και σε όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού. Όπως γνωρίζαμε έτσι έγινε. Υπήρχαν στιγμές που υποφέραμε στο παιχνίδι. Για να προκριθείς πρέπει να ξέρεις να εκμεταλλεύεσαι τις στιγμές σου και να αντέχεις όταν ο αντίπαλος σε πιέζει».

Για το αν φοβήθηκε ότι θα χαθεί το μυαλό μετά το πέναλτι και τι τους είπε στην ανάπαυλα: «Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν καθόλου πιεστικοί με την μπάλα. Δεν είχαμε επιτυχία ούτε στο να πάρουμε την μπάλα και να βγούμε μπροστά, ούτε στο να δώσουμε συνέχεια στο παιχνίδι μας. Η ομάδα παρόλο που υπέφερε στο α’ μέρος ήξερε να κρατήσει την συγκέντρωσή της, αρκετά καλά τοποθετημένη στον αγωνιστικό χώρο. Μετά την επανάληψη κατάφερε η ομάδα να μείνει ενωμένη και να αντέξει την πίεση. Ήξερε να παλεύει.

Αυτό που ειπώθηκε στα αποδυτήρια είναι ότι έπρεπε να έχουμε κατοχή, μεγαλύτερη συνέχεια στις φάσεις μας και να μπούμε στην περιοχή του αντιπάλου. Γενικότερα σε αυτή τη φάση είμαστε ικανοποιημένοι. Κάποιοι παίζουν περισσότερα λεπτά απ’ ό,τι τους επιτρέπει το επίπεδο προετοιμασίας. Είμαι ευγνώμων, καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τα θετικά στοιχεία και να βρεθούμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

Για τον Αλεξανδρόπουλο τόνισε: «Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, σε όλους του παίκτες. Πραγματικά βοήθησε παρότι δεν είναι στο 100% της προετοιμασίας του. Είμαστε παρά πολύ χαρούμενοι για όλη την ομάδα, πρέπει να ισορροπήσουμε το επίπεδο φυσικής κατάστασης. Είναι πολύ περισσότερα πράγματα, όχι μόνο η φυσική κατάσταση, να δεθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, γενικότερα πρέπει να γεφυρώσουμε κάποια πράγματα. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε πολλές φορές την μπάλα. Δεν είχαμε την ένταση που θέλαμε. Στα τέσσερα ημίχρονα σε αυτόν τον γύρο η ομάδα ήταν στο 70%, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε».