Γκενκ-Ολυμπιακός 1-1: Η βραδιά του Αλεξανδρόπουλου (highlights)

Ο Ολυμπιακός δια πυρός και σιδήρου κατάφερε και πήρε την πρόκριση κόντρα στη Γκενκ με την οποία έμεινε στο 1-1. Το γκολ πρόκρισης στο 90+5 ο Αλεξανδρόπουλος. Με δέκα από το 65' οι Βέλγοι λόγω αποβολής του Πέιντσιλ.

Γκενκ-Ολυμπιακός 1-1: Η βραδιά του Αλεξανδρόπουλου (highlights)

Μετά από ένα δραματικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στο Βέλγιο κόντρα στη Γκενκ. Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν στο 90+5 με τον Αλεξανδρόπουλο και με αυτό το 1-1 πέρασαν στα πλέι οφ του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν έναν κακό πρώτο ημίχρονο στο οποίο βρέθηκαν πίσω στο σκορ μετά από διπλή εκτέλεση κόρνερ του Πέιντσιλ στο 31'. Η εικόνα της ομάδας του Πειραιά ήταν κάκιστη, αλλά τα πάντα άλλαξαν από το 65' και μετά όταν Πέιντσιλ αποβλήθηκε. Ο Ολυμπιακός πίεσε, πολύ δεν ήθελε να την παράταση και δικαιώθηκε στο 90+5 με τον Αλεξανδρόπουλο να σκοράρει και να δίνει την πρόκριση στους Πειραιώτες. Επόμενη αντίπαλος των Πειραιωτών η Τσουκαρσίτσκι.

Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προχώρησε μόλις μία αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα, αφού προτίμησε τον Ελ Κααμπί αντί του Ελ Αραμπί. Η Γκενκ από την πλευρά της παρατάχθηκε με 4-2-3-1 και με τον Σορ σε αυτό το ματς να ηγείται της επίθεσης της. Ο Ολυμπιακός είχε το πλεονέκτημα από το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο και ήταν η ομάδα που έπαιζε χωρίς άγχος. Από την πλευρά τους οι Βέλγοι ήταν υποχρεωμένοι να βγουν στην επίθεση και να ψάξουν το γκολ.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά τη Γκενκ και έβγαλε πολύ πάνω τις γραμμές του. Η ομάδα του Πειραιά, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει σοβαρά θέματα στους γηπεδούχους που γρήγορα πήρα τη μπάλα στα πόδια τους και ήταν αυτοί που πήραν μέτρα στο γήπεδο. Η Γκενκ κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού με τον Κουατάρα να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι. Οι Βέλγοι έβγαλαν εκτός αγώνα Φορτούνη και Καρβάλιο, ενώ ο Ιμπόρα δεν κατάφερε να δώσει βοήθειες στην ομάδα του. Μαντί και Ελ Κααμπί έτρεχαν για να πιέσουν, αλλά χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα.

Άφαντος ο Ολυμπιακός και προβάδισμα η Γκενκ

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και δεν μπορούσε να δημιουργήσει ούτε υποψία φάσης. Στο 25' προσπάθησε να βγάλει μία κόντρα με τον Ελ Κααμπί, ο οποίος έχασε τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου. Σε αυτή τη φάση οι Πειραιώτες φωνάζουν για φάουλ στον Μαροκινό, διότι στην εξέλιξη η Γκενκ πήρε πέναλτι που έγινε εις βάρος του Πέιντσιλ από τον Φρέιρε. Κι αν ο Πασχαλάκης απέκρουσε ο Γερμανός ρέφερι ο Στίλερ μετά από έλεγχο του VAR έδωσε επανάληψη, διότι ο Έλληνας πορτιέρε δεν πατούσε στη γραμμή. Με δεύτερη προσπάθεια ο Πέιντσιλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0 για τη Γκενκ. Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν απογοητευτική και μέχρι εκείνο το σημείο και μετά από το γκολ. Μία ομάδα που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, δεν είχε σωστές μεταβιβάσεις και δεν πλησίαζε καν την αντίπαλη περιοχή. Ένας Ολυμπιακός νωθρός και ακίνδυνος απέναντι σε έναν αντίπαλο που σε καμία περίπτωση δεν τρόμαζε, αλλά τουλάχιστον είχε ένα πλάνο και 2-3 παίκτες που απειλούσαν. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0 με την ομάδα του Μαρτίνεθ να είναι απογοητευτική.

Στην επανάληψη ο Μαρτίνεθ έβαλε στο παιχνίδι τον Αλεξανδρόπουλο αντί του Καρβάλιο ελπίζοντας πως θα άλλαζε κάτι στην εικόνα της ομάδας του όσον αφορά στο δημιουργικό κομμάτι. Παρά την αλλαγή του Ισπανού προπονητή αποτέλεσμα δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την ίδια εικόνα στο γήπεδο και να μην μπορεί να δημιουργήσει. Αντίθετα οι Βέλγοι ήταν αυτοί που έδειχναν πιο ικανοί να απειλήσουν τον Ολυμπιακό. Όλα αυτά μέχρι το 65', διότι σε εκείνο το σημείο ο σκόρερ της αναμέτρησης, ο Πέιντσιλ κλότσησε τον Κίνι με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα. Από εκεί οι ισορροπίες άλλαξαν με τον Μαρτίνεθ να ρίχνει στο παιχνίδι τον Μπιέλ και τον Ελ Αραμπί.

Άλλο ματς μετά την αποβολή

Οι Πειραιώτες έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα και με την είσοδο του Ισπανού και του Μαροκινού έγιναν πιο επικίνδυνοι και στο 71' έκαναν την πρώτη τους τελική προσπάθεια. Η εικόνα του ματς άλλαξε με τον Ολυμπιακό να είναι πιο δραστήριος και πιο επιθετικός και ο εκνευρισμός να έχει μεταφερθεί στο… στρατόπεδο των Βέλγων. Η κορυφαία ευκαιρία χάθηκε στο 85' με τον Αλεξανδρόπουλο και τον Μπιέλ κι ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τη μπάλα στα πόδια τους και έψαχναν το γκολ πρόκρισης. Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε με τίποτα να πάει στην παράταση και πίεσε πολύ τη Γκενκ. Ο Αλεξανδρόπουλος στο 90+5 επέμεινε, κέρδισε τη μπάλα και με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-1 και να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του.

Μικρογραφία

Γκενκ-Ολυμπιακός 1-1

Γήπεδο: KRC Genk Arena

Διαιτητής: Στιλερ (Γερμανία)

Σκόρερ: 31' πεν. Πέιντσιλ, 90+5 Αλεξανδρόπουλος

Κίτρινες: 45' Μασούρας, 54' Ροντινέι, 56' Φαντέρα, 56' Καμαρά, 65' Κίνι, 78' Φορτούνης, 83' Μπιέλ, 90' Φρέιρε, 90+10 Ροντινέι

Κόκκινη: 65' Πέιντσιλ, 90+10 Ροντινέι

Συνθέσεις

Γκενκ: Βάντερβουρντ - Μουνιόθ, ΜακΚένζι, Κουέστα, Καγιέμπε (90+10 Ογιέν)- Κουατάρα, Χροσόφσκι (90+10 Τολού)- Φαντέρα (70' Γκαλάρθα), Ελ Χανούς, Πέιντσιλ - Σορ (90' Μπαα)

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης - Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι - Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά (80' Βρουσάι), Καρβάλιο (46' Αλεξανδρόπουλος) - Φορτούνης (90+10 Ντόη), Μασούρας (68' Μπιέλ), Ελ Κααμπί (68' Ελ Αραμπί).