Συνεχίζει ακάθεκτη η Λειψία (1-1)

Η Λειψία αφού απέκλεισε πρώτα τη Νάπολι στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, χθες πέρασε και το «εμπόδιο» της Ζενίτ στους «16» και έκλεισε θέση για τη αυριανή (16/03) κλήρωση των προημιτελικών του θεσμού.

Συνεχίζει ακάθεκτη η Λειψία (1-1)

Η γερμανική ομάδα έφυγε με το ισόπαλο 1-1 από την Αγία Πετρούπολη κόντρα στη Ζενίτ και σε συνδυασμό με τη νίκη της (2-1) από το πρώτο ματς ήταν αυτή που πήρε το «εισιτήριο» για την 8άδα. Η Λειψία άνοιξε το σκορ στο 22’ με το τέρμα που σημείωσε ο Αγκουστίν (0-1), ωστόσο η Ζενίτ (παρότι «έχασε» τον Κοκόριν από το 8’ λόγω τραυματισμού), «απάντησε» στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Ντριούσι (1-1).

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πίεσαν με την ελπίδα να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ ώστε, τουλάχιστον, να στείλουν το ματς στην παράταση, αλλά εκ του αποτελέσματος δεν τα κατάφεραν. Η Λειψία διασφάλισε το υπέρ της σκορ και στο 82’ απώλεσε την ευκαιρία για να φτάσει και σε τρίτο γκολ, όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βέρνερ από τον Μέβλια. Ο Βέρνερ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Λούνεφ απέκρουσε και το 1-1 παρέμεινε ανέπαφο.

Διαιτητής: Ορσάτο (Ιταλία). Θεατές: 43.000.

ΖΕΝΙΤ: Λούνεφ, Κρισίτο, Μέβλια, Σμόλνικοφ (85’ Πολόζ), Ιβάνοβιτς, Παρέδες, Κρανέβιτερ, Ζιρκόφ, Ριγκόνι (90’ Γεροκίν), Ντριούσι, Κοκόριν (8’ Ζαμπολότνι).

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσκι, Κλόστερμαν, Ορμπάν (46’ Κονατέ), Ουπαμεκάνο, Μπερνάρντο, Ν. Κεϊτά, Ντεμέ (71’ Ιλσάνκερ), Μπρουμά, Φόρσμπεργκ, Βέρνερ, Αγκουστίν (90’ Πόουλσεν).