Αρτέτα: "Η Άρσεναλ έδειξε ανθεκτικότητα παρά τις αλλαγές κόντρα στη Σπόρτινγκ "

Ο Μίκελ Αρτέτα πιστεύει ότι η Άρσεναλ έδειξε ανθεκτικότητα παρά τις έξι αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα στην ισοπαλία 2-2 στο Europa League με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Αρτέτα: "Η Άρσεναλ έδειξε ανθεκτικότητα παρά τις αλλαγές κόντρα στη Σπόρτινγκ "

Μετά την δραματική νίκη με 3-2 επί της Μπόρνμουθ την περασμένη εβδομάδα, ο Αρτέτα έδωσε στους Τσάκα, Ζορζίνιο, Νέλσον, Τέρνερ, Κίβιορ και Γουάιτ το δικαίωμα να ξεκινήσουν βασικοί στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 στο Χοσέ Αλβαλάδε.

Ο Αρτέτα ήταν περήφανος για τους παίκτες του μετά το παιχνίδι και πιστεύει ότι όλα είναι ακόμα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός μιλώντας στο BT Sport δήλωσε: "Αν σκεφτείς ότι δέχεσαι δύο γκολ μακριά από την έδρα σου και παρόλα αυτά γλιτώνεις την ισοπαλία, πρέπει να πάρεις κάποια θετικά στοιχεία.

Αλλά τους δώσαμε πολλές ελπίδες δίνοντας την μπάλα στο δικό μας μισό πάρα πολλές φορές.

Είχαμε τον έλεγχο για μεγάλα διαστήματα, αλλά μας έλειπε λίγο η τελική πινελιά, αλλά μας λείπουν τέσσερις βασικοί επιθετικοί, οπότε θα πάρουμε την ισοπαλία.

Στο 2-1 χάνουμε τον αιφνιδιασμό και είχαν την ευκαιρία να κάνουν το 3-1 πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν αλλά δείξαμε μεγάλη ανθεκτικότητα και είμαστε ακόμα μέσα στην ισοπαλία.

Κάνοντας έξι αλλαγές χάνεις λίγο τη συνοχή αλλά έπρεπε να κάνουμε τις αλλαγές γιατί κάποιοι δεν είναι διαθέσιμοι και άλλοι έπρεπε να παίξουν εκτός θέσης αλλά τα πήγαν καλά.

Όλα είναι ακόμα ανοιχτά και θα παίξουμε στην έδρα μας και τώρα πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα".