Το ερώτημα είναι αν προλαβαίνει…

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος για τον Ολυμπιακό και ειλικρινά από τη στιγμή που έχουμε μπει στα μέσα του Σεπτεμβρίου είναι να απορεί κανείς εάν αυτή η ομάδα μπορεί ή εάν προτιμάτε προλαβαίνει να αλλάξει, ακόμη και αν έρθει ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη μαζί με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στο μεγάλο λιμάνι.

Το ερώτημα είναι αν προλαβαίνει…

Ένας Ολυμπιακός που χτίστηκε για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το καλοκαίρι, αλλά λίγο καιρό μετά άλλαξε τον προπονητή (Πέδρο Μαρτίνς) που έκανε την προετοιμασία και τώρα μέσα Σεπτεμβρίου ξαναχτίζεται από την αρχή με άλλον τεχνικό (Κάρλος Κορμπεράν), διαφορετικούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι έρχονται, αλλά δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη να μπουν σε ένα σύνολο που δεν είναι καλά και να κάνουν τη διαφορά.

Παίκτες παγκοσμίου κλάσεως έρχονται στον Ολυμπιακό, αλλά αυτήν τη στιγμή ο χρόνος και τα αποτελέσματα πιέζουν και την Κυριακή ακολουθεί ο Άρης που έχει νέο προπονητή, έχει… μυρίσει αίμα και θα προσπαθήσει να… κατασπαράξει τους «ερυθρόλευκους» πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Και η αλήθεια είναι πως εάν ο Ολυμπιακός μπει όπως χθες κόντρα στη Φράιμπουργκ, τότε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα ζήσει δύσκολες στιγμές.

Ο Κορμπεράν και οι παίκτες του παρουσιάστηκαν πνευματικά ανέτοιμοι για έναν σημαντικό ευρωπαϊκό αγώνα. Όχι γιατί δεν κέρδισαν φυσικά τη Φράιμπουργκ (εδώ δεν έχουν κερδίσει τον Απόλλωνα Λεμεσού σε δύο παιχνίδια, χωρίς να θέλουμε φυσικά να υποτιμήσουμε τους Κύπριους) αλλά γιατί μπήκαν στο γήπεδο και απλά περίμεναν να περάσει το 90λεπτο.

Από το πρώτο δευτερόλεπτο η Φράιμπουργκ έδειξε τις διαθέσεις της και ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία απάντηση. Δέχθηκε ένα… φτηνό γκολ από στημένη μπάλα, με τον Χουάνγκ (αυτός φάνηκε να έχει την ευθύνη να πάει στο πρώτο δοκάρι) να έχει μείνει πίσω και απλά στο τέλος να σηκώνει το χέρι για οφσάιντ. Η εικόνα αυτή βέβαια δεν άλλαξε ποτέ στο παιχνίδι.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαιναν πάντα δεύτεροι στην μπάλα, δεν είχαν πάθος και σπίθα για να διεκδικήσουν κάτι από τη Φράιμπουργκ που κατέβηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και απλά μας δίδαξε πώς παίζεται το μοντέρνο ποδόσφαιρο.

Μια ομάδα που μπορεί να μην έχει τα αστέρια άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, αλλά πάνω απ’ όλα έχει έναν προπονητή με πλάνο. Πίεση ψηλά, κοντά οι γραμμές, υπέροχη, γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας με τη μία. Απλό, ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά και με ποδοσφαιριστές που γνωρίζονται μεταξύ τους, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν έχει καμία συνοχή, κανένα πλάνο και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει...

Φυσικά η Φράιμπουργκ, που δεν είναι κανένα μεγαθήριο (μην τρελαθούμε κιόλας), «βρήκε» και τα έκανε χθες βράδυ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αφού όπως είπαμε και στο ξεκίνημα οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπήκαν ποτέ στο γήπεδο. Το πλάνο του Κορμπεράν δεν το είδαμε ποτέ, αφού ο Ολυμπιακός ούτε περίμενε ούτε αμύνθηκε (γιατί φυσικά δεν μπορούσε και δεν προλάβαινε) αλλά ούτε και κατάφερε ποτέ να πιέσει και να βάλει δύσκολα στους Γερμανούς, οι οποίοι… σβηστά θα λέγαμε μετά το 0-2 έφτασαν άνετα στη νίκη και κράτησαν δυνάμεις για το πρωτάθλημα. Βέβαια και ο Ολυμπιακός δεν έδειξε να κουράζεται και μένει να δούμε εάν έχει απάντηση την Κυριακή απέναντι στον Άρη, που δεν είναι φυσικά στο επίπεδο της Φράιμπουργκ.