Ας γίνει η αρχή στη Γαλλία

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μία σημαντική αναμέτρηση κόντρα στη Ναντ και η κατάκτηση της νίκης αναμένεται να τονώσει σημαντικά τη ψυχολογία των «ερυθρόλευκων».

Ας γίνει η αρχή στη Γαλλία

Τις τελευταίες ημέρες οι φίλοι του Ολυμπιακού βρίσκονται στον αστερισμό της απόκτησης του Μαρσέλο και ομολογουμένως όχι αδίκως, αφού η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας κατάφερε να φέρει έναν παγκόσμιο θρύλο του ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Στον πειραϊκό σύλλογο, όμως, αυτό που προέχει είναι η αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας μετά τις κακές εμφανίσεις στα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Οι τελευταίες μεταγραφικές προσθήκες των «ερυθρόλευκων» δυνάμωσαν σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του Ολυμπιακού, ωστόσο αυτό θα πρέπει να αποδειχτεί και στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους μία σημαντική αναμέτρηση απόψε, καθώς θα αντιμετωπίσουν στη Γαλλία τη Ναντ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Η αποστολή των παικτών του Κάρλος Κορμπεράν δεν είναι εύκολη, αφού η γαλλική ομάδα είναι έτοιμη να αντιδράσει μετά την ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν στο πρωτάθλημα. Η κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος δεν είναι ακατόρθωτη για τους «ερυθρόλευκους», αλλά θα πρέπει πάση θυσία να βελτιώσουν την αγωνιστική τους εικόνα, γιατί η Ναντ δεν θα είναι εύκολο εμπόδιο.

Εκτός των Γάλλων, ο Κάρλος Κορμπεράν θα πρέπει να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να καλύψει το κενό του Γιαν Εμβιλά, ο οποίος δεν θα λάβει μέρος στο αποψινό ματς. Η παρουσία του Γάλλου στο κέντρο είναι καταλυτική για τον Ισπανό προπονητή και πλέον θα χρειαστεί να προβεί στις κατάλληλες αλχημείες. Λύση πρέπει να βρεθεί και στην άμυνα, αφού είναι γεγονός πως οι Πειραιώτες δέχονται εύκολα γκολ σε κάθε παιχνίδι. Τρανό παράδειγμα η εικόνα στην προκριματική φάση, εκεί όπου ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κατακτήσει νίκη, δεχόμενος μάλιστα γκολ.

Το κλίμα είναι εμφανές πως έχει αντιστραφεί στην ομάδα μετά τη νίκη επί του Ιωνικού και μπορεί να γίνει καλύτερο εάν έρθει ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα της Ναντ. Αν ηττηθούν οι πρωταθλητές, δεν θα κριθεί τίποτα, όμως είναι μία καλή συγκυρία να έρθει αυτήν τη χρονική στιγμή η νίκη, μια και ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν έχει… συνέλθει ακόμα από την έλευση του Μαρσέλο στο μεγάλο λιμάνι.

Ευκαιρία για μία καλή επανεκκίνηση έχει και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος σκόραρε με πέναλτι στο ματς του Σαββάτου και έχει την ποιότητα να χριστεί σκόρερ και απόψε. Βέβαια, η συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, διότι ο Κορμπεράν εξετάζει και το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του Χουάνγκ Ουί-Τζο στην κορυφή της επίθεσης. Όσο χρόνο συμμετοχής και αν έχει ο Μαροκινός επιθετικός μπορεί να κάνει τη διαφορά και να σκοράρει ξανά με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» στην Ευρώπη. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με δικό του γκολ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Καταλυτικό ρόλο θα παίξει και η παρουσία του Πεπ Μπιέλ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός φανέρωσε ορισμένα δείγματα γραφής στο ντεμπούτο του κόντρα στον Ιωνικό και θα έχει ενδιαφέρον η απόδοσή του στην αναμέτρηση. Τα καλά του χτυπήματα στα «στημένα» σε συνδυασμό με την καλή του αγωνιστική κατάσταση δίνουν μία έξτρα λύση στο πλάνο του Κορμπεράν για να ξεκλειδώσει την άμυνα των Γάλλων. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν μία και καλή σε λίγες ώρες στο στάδιο «Μποζουάρ».