Χουάνγκ: Ένας Ιμπαγάσα που τρέχει, σκοράρει, μαρκάρει, αλλά...

Ένα δεκαπεντάλεπτο από τα παλιά έφερε αισιοδοξία στον Ολυμπιακό στην Κύπρο, όπως και ένας παίκτης, ο Χουάνγκ, η άμυνα όμως πάλι πελαγοδρομούσε και δέχθηκε γκολ, όπως συνηθίζει τους εννιά τελευταίους μήνες στην Ευρώπη.

Χουάνγκ: Ένας Ιμπαγάσα που τρέχει, σκοράρει, μαρκάρει, αλλά...

Να σταθούμε στα θετικά και στην εμφάνιση του Χουάνγκ, ενός Κορεάτη που ξέρει μπάλα, καθώς εκτός από συνεχές πρεσάρισμα, δίνει κάθετες πάσες, δημιουργεί, εκμεταλλεύεται τον κενό χώρο και γνωρίζει την τέχνη του γκολ. Ο Κορμπεράν τον έβλεπε στις προπονήσεις, τον έβαλε και δικαιώθηκε, με τον Κορεάτη να θυμίζει νέο Ιμπαγάσα, που επιπλέον μαρκάρει και τρέχει ασταμάτητα.

Ολυμπιακός: Να έρθουν κι άλλοι... Χουάνγκ ή και καλύτεροι από τον Νοτιοκορεάτη!

Ένας παίκτης όμως μπορεί να φέρει την άνοιξη; Όχι βέβαια, γιατί ο Ολυμπιακός ναι μεν έχασε αρκετές ευκαιρίες και μπορούσε να κερδίζει και με δυο γκολ διαφορά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, μετά την έξοδο όμως του Κορεάτη είχαμε μια από τα ίδια. Η άμυνα δέχθηκε τρία γκολ, ορθώς δεν μέτρησαν τα δύο, αλλά για ένα ακόμη ματς τους τελευταίους 9 μήνες δεν κράτησε ανέπαφη την εστία της. Μετά το 1-0 επί της Φενέρμπαχτσε στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ στην Ευρώπη, κι αν δεν κάνουμε λάθος έφτασε συνολικά τα 16!

Το εντυπωσιακό ντεμπούτο του Χουάνγκ με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Έτσι δεν μπορεί να πάει πουθενά ο πρωταθλητής, αν και για πρώτη φορά κυκλοφόρησε την μπάλα και μάλιστα πέτυχε το γκολ έπειτα από συνεργασία τριών παικτών κι όχι από στημένη φάση, όπως μας είχε συνηθίσει. Ναι μεν για τρίτο εκτός έδρας ματς δεν έχασε, συμπλήρωσε όμως 5 ματς τη φετινή περίοδο στην Ευρώπη χωρίς νίκη και ο Κορμπεράν πρέπει να λύσει πολλά προβλήματα, αλλά μόνο στη διακοπή λόγω του Μουντιάλ μπορεί να δουλέψει όπως θέλει.

Τι έδειξε ο Κορμπεράν με Χουάνγκ και όχι μόνο...

Άρα, με την προσθήκη κι άλλων ταλαντούχων και σπουδαίων παικτών, ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί τελείως διαφορετικός τον Δεκέμβριο, αρκεί να είναι εντός στόχων και σε απόσταση βολής...