Ματς προσωπικοτήτων

Ο Ολυμπιακός στην έδρα της Σλόβαν Μπρατισλάβας θα πρέπει να στηριχθεί ξανά στις παλιοσειρές του.

Ματς προσωπικοτήτων

Η φετινή σεζόν δεν έχει ξεκινήσει καλά για τον Ολυμπιακό, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Ύστερα από μία σειρά μεγάλων επιτυχιών αλλά και ρεκόρ, ο κύκλος του Πέδρο Μαρτίνς έκλεισε άδοξα στο μεγάλο λιμάνι λόγω του απρόσμενου αποκλεισμού από τη Μακάμπι Χάιφα. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται σε ρυθμούς Κάρλος Κορμπεράν, ο οποίος καλείται, εκτός της αγωνιστικής αναγέννησης του Ολυμπιακού, να ενισχύσει σημαντικά το ρόστερ της ομάδας σε θέσεις όπου «πονάει».

Έχει μπει με το… καλημέρα στα βαθιά και ομολογουμένως χρειάζεται πίστωση χρόνου προκειμένου να περάσει τη φιλοσοφία που θέλει στους πρωταθλητές Ελλάδας. Το παιχνίδι που ακολουθεί στην έδρα της Σλόβαν Μπρατισλάβας θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ειδικών συνθηκών, αφού οι Πειραιώτες καλούνται να πάρουν την πρόκριση έχοντας στον πάγκο έναν νέο προπονητή. Η εικόνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν χωράει μεγάλη κριτική, μια και ο Ισπανός τεχνικός κλήθηκε μέσα σε λίγα 24ωρα να παρατάξει την ομάδα του Πειραιά προκειμένου να πάρει τη νίκη.

Έχοντας πλέον μία ολόκληρη εβδομάδα μπροστά του και σε συνδυασμό με το πρώτο παιχνίδι στο Φάληρο, ο Κορμπεράν έχει την ευκαιρία να βελτιώσει έστω και σε ελάχιστο βαθμό την εικόνα του Ολυμπιακού. Θαύματα δεν μπορεί να κάνει ο Ισπανός, ωστόσο μπορεί να στηριχθεί στην προσωπικότητα και στην πείρα ορισμένων ποδοσφαιριστών.

Ο λόγος για τους Ματιέ Βαλμπουενά και Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Οι δύο παλιοσειρές της ομάδας αποδεικνύουν με την πρώτη ευκαιρία την ποιότητα που τους διακατέχει, απλοποιώντας σε πολλές στιγμές το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, ο Ολυμπιακός υπό άλλες συνθήκες δεν θα χρειαζόταν τα «μεγάλα» του ονόματα για να ξεπεράσει το εμπόδιο των Σλοβάκων.

Μόνο ο κακός του εαυτός μπορεί να τον αφήσει εκτός συνέχειας και να τον στείλει στο Conference League. Γι’ αυτό και παίκτες όπως ο Βαλμπουενά και ο Ελ Αραμπί αξίζουν μία θέση στο αρχικό σχήμα της Πέμπτης. Τους τελευταίους μήνες είχαμε συνηθίσει τον Μαρτίνς να τους ρίχνει στον αγώνα μετά το 70ό λεπτό, αλλά πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Σε μία ομάδα που υστερεί εμφανώς στο κομμάτι της δημιουργίας, η παρουσία του Μαροκινού επιθετικού και του Γάλλου μεσοεπιθετικού μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους «ερυθρόλευκους». Αν και βρίσκονται σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία, έχουν τον τρόπο να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα και να χαρίσουν το πολυπόθητο γκολ που χρειάζεται ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς της Σλοβακίας, ώστε να έχει τον ρόλο του αφεντικού στην αναμέτρηση.

Ακόμα και η χρησιμοποίηση του Γκάρι Ροντρίγκες μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο το επιθετικό παιχνίδι των Πειραιωτών, καθώς έχει την ικανότητα να πάει στο ένας εναντίον ενός. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που με τον ερχομό των τριών ποδοσφαιριστών από τον πάγκο ο Ολυμπιακός κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και έφτασε τελικά στην ισοφάριση.

Πλέον, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, οι πρωταθλητές Ελλάδας καλούνται να δώσουν έναν πρόωρο «τελικό» στα μέσα Αυγούστου με στόχο να συνεχίσουν την πορεία τους στο Europa League. Ειδάλλως θα χρειαστεί να πάνε στο Conference League και να αγωνιστούν για πρώτη φορά στην Ιστορία τους στη νέα διοργάνωση της UEFA.