Ολυμπιακός-Μακάμπι Χάιφα 0-4: Ντροπιαστικός αποκλεισμός με διασυρμό

Ο Ολυμπιακός διασύρθηκε με 4-0 από τη Μακάμπι Χάιφα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και γνώρισε έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League.

Ολυμπιακός-Μακάμπι Χάιφα 0-4: Ντροπιαστικός αποκλεισμός με διασυρμό

Ένα εφιαλτικό βράδυ έζησε ο Ολυμπιακός, το χειρότερο εδώ και πολλά χρόνια στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Η ομάδα του Πειραιά διασύρθηκε με 4-0 από τη Μακάμπι Χάιφα σε ένα ματς που δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο και δίκαια έμεινε εκτός Champions League. Τα γκολ του Τσέρι (5’), Πιερό (62’, 65’) και Αμπού Φανί (86’) υπέγραψαν την πιο ντροπιαστική βραδιά των «ερυθρόλευκων».

Εκπλήξεις είχε η ενδεκάδα που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς για το παιχνίδι με τη Μακάμπι. Ο Μπουχαλάκης με τον Κανέ έπαιξαν στα χαφ με τον Μαντί Καμαρά να παίζει πιο μπροστά τους και οι Ζινκερνάγκελ, Μασούρας στα άκρα έχοντας τον Τικίνιο στην κορυφή. Από την άλλη πλευρά ο Μπαράκ Μπακχάρ παράταξε την ίδια ενδεκάδα με το πρώτο παιχνίδι με μοναδική αλλαγή τον Πιερό αντί του Ατζίλι, ο οποίος αν και ταξίδεψε στην Αθήνα δεν ήταν έτοιμος να παίξει.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να κυριαρχήσει στο γήπεδο και να βάλει από νωρίς στα σχοινιά τη Μακάμπι, αλλά έγινε το αντίθετο. Στο 5’ ένα κακό διώξιμο του Μπουχαλάκη και ένα ανόητο φάουλ του Ζινκερνάγκελ έδωσαν την ευκαιρία στον Τσέρι να εκτελέσει έξω από την περιοχή, ο Βατσλίκ να έχει κακή αντίδραση και η Μακάμπι να κάνει εκεί το 0-1. Το ματς ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό.

Στη συνέχεια η ομάδα του Πειραιά προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά δεν είδαμε τίποτα διαφορετικό απ’ ότι βλέπαμε στα φιλικά και στο πρώτο ματς. Μία ομάδα που επιχειρούσε να απειλήσει με σέντρες και γιόμες. Ο Ζινκερνάγκελ που είναι ένας παίκτης με ποιότητα χάθηκε και στο γήπεδο και έδειξε ότι η θέση αριστερά δεν του πάει. Λίγες καλές επιλογές από τον Δανό που δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά. Στο μεταξύ οι Πειραιώτες φωνάζουν για τη φάση του 12’ όταν η κεφαλιά του Τικίνιο βρήκε στο χέρι του Πλάνιτς. Ο Ολυμπιακός δεν είχε επιλογές να βρει φάσεις σε ανοιχτό γήπεδο, ενώ την ίδια ώρα κινδύνευε από τις κόντρες των φιλοξενούμενων. Στο 25’ ακυρώθηκε το γκολ του Μπουχαλάκη για χέρι στο κοντρόλ και ο Ολυμπιακός σώθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων όταν ο Ντέιβιντ βγήκε μόνος απέναντι από τον Βατσλίκ, αλλά πλάσαρε πάνω του. Κάπως έτσι το 0-1 έμεινε για τα πρώτα 45 λεπτά.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός δεν βγήκε καν από τα αποδυτήρια. Ο Μαρτίνς έβαλε τον Καρβάλιο αντί του Μπουχαλάκη, αλλά στην εικόνα της ομάδας δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Αντίθετα η ομάδα έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και χωρίς να μπορεί να αλλάξει ούτε τις πιο εύκολες πάσες. Ένα σύνολο σε πλήρη αποσύνθεση χωρίς καμία απολύτως έμπνευση.

Αντίθετα η Μακάμπι είχε ηρεμία στο παιχνίδι της και έδειχνε ότι περίμενε τη στιγμή για να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες ακόμα και όταν αμύνονταν δεν είχαν σχέδιο και κάπως έτσι δέχτηκαν δύο ίδια γκολ. Με τον Τσέρι να απλώνει το παιχνίδι άκρα και τον Χαζίζα να στεντράρει στο 62’ και ο Πιερό με κεφαλιά να κάνει το 0-2 και στο 65’ ο Κορνού να βγάζει τη σέντρα και πάλι ο Πιερό να κάνει το 0-3 και τον Αμπού Φανί στο 86’ να γράφει το 0-4. Κάπου εκεί φάνηκε ότι όλα τελείωσαν για τον Ολυμπιακό και παρά τις αλλαγές που έκανε καθυστερημένα ο Μαρτίνς δεν μπόρεσε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός βίωσε έναν από τους πιο ντροπιαστικούς αποκλεισμούς της ιστορίας του χάνοντας για δεύτερη σεζόν το Champions League.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Μακάμπι Χάιφα 0-4

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Στεφάνσκι (Πολωνία)

Σκόρερ: 5’ Τσέρι, 62’ Πιερό, 65’ Πιερό, 86’ Αμπού Φανί

Κίτρινες:25’ Τικίνιο, 26’ Σισέ, 32’ Ρέαμπτσιουκ, 45+2 Πλάνιτς, 55’ Μοχάμεντ

Συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ – Βρσάλικο, Σισέ, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ – Κανέ (62’ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης (46’ Καρβάλιο), Μαντί Καμαρά (77’ Εμβιλά) – Ζινκερνάγκελ (62’ Κούντε), Μασούρας (68’ Βαλμπουενά), Τικίνιο

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ: Κοέν – Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (72’ Μεναχέμ) – Μοχάμεντ, Λαβί, Τσέρι – Χαζίζα (72’ Αράντ), Ντέιβιντ, Πιερό (85’ Ρουκάβιτσια)