Λουκέρνη: Το όπλο και η «αχίλλειος πτέρνα» - Που θα «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός

Ομάδα με αδυναμίες που κρύβει κινδύνους η Λουκέρνη. Πώς θα προσεγγίσουν το ματς οι Πειραιώτες. 

Λουκέρνη: Το όπλο και η «αχίλλειος πτέρνα» - Που θα «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει απόψε (9/8, 21:00) το ευρωπαϊκό του ταξίδι και θέλει να ξεμπερδέψει από σήμερα με την υπόθεση πρόκριση ή έστω να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην Ελβετία!

Η Λουκέρνη είναι σαφώς μια υπολογίσιμη η οποία κρύβει κινδύνους, ωστόσο έχει και αδυναμίες τις οποίες οι Πειραιώτες μπορούν να εκμεταλλευτούν.

Άμυνα... ελβετικό τυρί στο ξεκίνημα

Η ελβετική ομάδα είναι ανασταλτικά «εύθραυστη». Εκείνο που έχουν προσέξει ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του είναι ότι στο ξεκίνημα των αγώνων της μπαίνει νωχελικά και κάνει πολλά επιπόλαια λάθη. Αν πιεστεί η άμυνά της, τότε αμέσως αρχίζει η... τρικυμία για τα καλά!

Παράδειγμα: Στα δύο εντός έδρας παιχνίδια με την Ξαμάξ (0-2) και τη Λουγκάνο (4-2) δέχθηκε γκολ στα πρώτα 15'. Και όχι μόνο δέχθηκε γκολ, αλλά ουσιαστικά δεν υπήρχε στο γήπεδο και οι αντίπαλοί της έκαναν ό,τι ήθελαν.

Ο Μαρτίνς δεν ζητάει χωρίς λόγο από τους παίκτες του να μπουν από το ξεκίνημα με σκοπό να την πιάσουν από το λαιμό και να μην την αφήνουν να ανασάνει. Η Λουκέρνη είναι ομάδα που δεν μπορεί να διαχειριστεί την πίεση, δεν έχει το... αντίδοτο γι' αυτό.

Οι κίνδυνοι στη μεσαία και επιθετική γραμμή της Λουκέρνης

Από την άλλη βέβαια, έχει ταχύτατους ποδοσφαιριστές από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Κι αυτό είναι κάτι που το έχουν δει οι «ερυθρόλευκοι» στην ανάλυση που έκανε ο Μαρτίνς τις τελευταίες μέρες μέσω βίντεο. Αν βρουν χώρο, θα το παλέψουν για να το εκμεταλλευτούν.

O Νιγηριανός Ελέκε, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Λουκέρνης είναι σίγουρα μια περίπτωση που απασχολεί πολύ τον Πορτογάλο τεχνικό.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ακούσει τα «καμπανάκια» του προπονητή τους για τους επιθετικούς της Λουκέρνης. Από το Σάββατο ουσιαστικά ο Μαρτίνς ασχολείται με τα επιθετικά ατού των Ελβετών, ώστε να τους κάνει ότι η αποστολή τους μόνο εύκολη δεν είναι.

Ο Ολυμπιακός καλείται από σήμερα να πάρει σκορ πρόκρισης, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι όλα θα είναι στρωμένα με κόκκινο χαλί στο αποψινό ματς.