Europa League: Κόλλησε η Μπαρτσελόνα, προβάδισμα για Αταλάντα, Μπράγκα, τρομάζει η Ρέιντζερς

Η Γαλατασαράι έβαλε δύσκολα στην Μπαρτσελόνα (0-0) και τώρα στην Κωνσταντινούπολη όλα γίνονται. Προβάδισμα για Αταλάντα (3-2 την Μπάγερ), Μπράγκα (2-0 τη Μονακό), ισοπεδωτική η Ρέιντζερς (3-0 τον Ερυθρό Αστέρα) στα πρώτα παιχνίδια για τη φάση των «16» του Europa League. 

Europa League: Κόλλησε η Μπαρτσελόνα, προβάδισμα για Αταλάντα, Μπράγκα, τρομάζει η Ρέιντζερς

Η Αταλάντα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στον αγώνα με την Μπάγερ επέστρεψε (3-2), με τον Μουριέλ να είναι εντυπωσιακός. Ο Αράνγκις στο 11’ έκανε το 0-1 ενώ ο ίδιος παίκτης δύο λεπτά νωρίτερα είχε εκτέλεση φάουλ στο δεξί δοκάρι.

Η Αταλάντα όμως απάντησε με Μαλινόφσκι (23’) και πήρε το προβάδισμα με τον Μουριέλ στο 25’ (2-1). Ο ίδιος παίκτης στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου έγραψε το 3-1, ωστόσο οι Γερμανοί στο 63’ μείωσαν (3-2) με τον Ντιαμπί (ωραίο πλασέ).

Στη Σκωτία, η Ρέιντζερς…ισοπέδωσε τον Ερυθρό Αστέρα που είχε στα πρώτα λεπτά δύο γκολ με τον Κάταϊ που δεν μέτρησαν αφού ήταν σε θέση οφ σάιντ ο Σέρβος άσος. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι σκόραραν με πέναλτι στο 11’ (Ταβερνιέ) και τέσσερα λεπτά μετά (15’) ο Μορέλος (έφτασε τα 32 γκολ στη διοργάνωση) έγραψε το 2-0 ενώ ο Κάταϊ στο 25’ είχε χαμένο πέναλτι για να μειώσει!

Ο Μπάλογκαν στο 51’ μάλιστα με υπέροχο γκολ έγραψε και το 3-0 μέσα σε αποθέωση. Στο 85' ο Ερυθρός Αστέρας σκόραρε αλλά το γκολ (ο Μπεν αυτή τη φορά ήταν σε θέση οφ σάιντ) ακυρώθηκε ξανά!

Στη Βαρκελώνη, η Μπαρτσελόνα τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Γαλατασαράι. Πίεσε, δημιούργησε αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει (0-0) και τώρα πάει στην Πόλη, με τους Τούρκους βέβαια να παίζουν «σπίτι» τους και με άλλη ψυχολογία θα…κυνηγήσουν μια τεράστια και ιστορική πρόκριση.

Η Μπράγκα με το…καλημέρα (3’) πήρε το προβάδισμα με τον Ρουίθ στο ματς με τη Μονακό, που σκόραρε στο 33’ αλλά σωστά ακυρώθηκε το τέρμα ως οφ σάιντ. Μάλιστα στο φινάλε ο Ολιβέιρα έγραψε και το 2-0 με τους Πορτογάλους να έχουν τον πρώτο λόγο φυσικά.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

9 Μαρτίου

Πόρτο – Λιόν 0-1

(59’ Πακετά)

Μπέτις – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

(30’ Φεκίρ – 14’ Κόστιτς, 32’ Καμαντά)

10 Μαρτίου

Σεβίλλη – Γουέστ Χαμ 1-0

(60’ Μουνίρ)

Ρέιντζερς – Ερυθρός Αστέρας 3-0

(11’ Ταβερνιέ, 15’ Μορέλος, 51' Μπάλογκαν)

Αταλάντα – Μπάγερ Λεβερκούζεν 3-2

(23’ Μαλινόφσκι, 25’, 49' Μουριέλ – 11’ Αράνγκις, 63' Ντιαμπί)

Μπράγκα – Μονακό 2-0

(3’ Ρουίθ, 89' Ολιβέιρα)

Μπαρτσελόνα – Γαλατασαράι 0-0

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

17 ΜΑΡΤΙΟΥ

19.45: Ερυθρός Αστέρας – Ρέιντζερς, Μονακό – Μπράγκα, Λεβερκούζεν – Αταλάντα, Γαλατασαράι – Μπαρτσελόνα

22.00: Λιόν – Πόρτο, Γουέστ Χαμ – Σεβίλλη, Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπέτις

*Με απόφαση της ΟΥΕΦΑ οι αναμετρήσεις της Λειψίας με τη Σπαρτάκ Μόσχας δεν θα διεξαχθούν και ο γερμανικός σύλλογος προκρίθηκε απευθείας στα προημιτελικά.

**Η κλήρωση των προημιτελικών και των ημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου στη Νιόν της Ελβετίας.