Σπαρτάκ Μόσχας: «Ο αθλητισμός πρέπει να χτίζει γέφυρες και όχι να τις καίει»

FIFA και UEFA πήραν την απόφαση να αποβάλουν τις ρωσικές ομάδες από τις διοργανώσεις τους και η Σπαρτάκ Μόσχας απάντησε με ανακοίνωση

Σπαρτάκ Μόσχας: «Ο αθλητισμός πρέπει να χτίζει γέφυρες και όχι να τις καίει»

Η κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία και η ρώσικη εισβολή έφερε την Σπαρτάκ Μόσχας εκτός Ευρώπης. Συγκεκριμένα, η UEFA αποφάσισε να αποβάλει τους Ρώσους από το Europa League και να περάσει άνευ αγώνα τη Λειψία στην επόμενη φάση.

Ωστόσο το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) ήρθε και η απόφαση της FIFA και UEFA, που απέβαλαν όλες τις ρωσικές ομάδες απ’ όλες διοργανώσεις.

Άμεσα η Σπαρτάκ εξέδωσε ανακοίνωση, με τους Ρώσους να δηλώνουν πως η απόφαση που πήραν είναι μακριά από τον αθλητισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σπαρτάκ Μόσχας:

«Η απόφαση της FIFA και της UEFA αν και αναμενόμενη μας αναστάτωσε. Δυστυχώς, οι προσπάθειες της ομάδας μας σε αυτήν την πορεία του Europa League, διαγράφονται για λόγους όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον αθλητισμό.

Η Σπαρτάκ έχει εκατομμύρια οπαδούς όχι μόνο στην Ρωσία, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Οι επιτυχίες και οι αποτυχίες είναι αυτές που μας φέρνουν σε επαφή με δεκάδες ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές ο αθλητισμός πρέπει να χτίζει γέφυρες όχι να τις καίει.

Μια άλλη απόφαση ελήφθη, με την οποία δεν συμφωνούν, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να την υπακούσουμε.

Η Σπαρτάκ θα επικεντρωθεί στην απόδοση του πρωταθλήματος της Ρωσίας και στο κύπελλο της χώρας. Ελπίζουμε για την ταχεία επίτευξη ειρήνης, η οποία είναι απαραίτητη για όλους».