Και τώρα... Champions League ξανά

O Ολυμπιακός, που αποκλείστηκε το καλοκαίρι από τη Λουντογκόρετς και συνέχισε στο Europa League, πήγε σε Βέλγιο, Γερμανία, Τουρκία, υποδέχθηκε Αντβέρπ, Άιντραχτ και Φενέρ, για να «επιστρέψει» στο... Champions League! Ας ελπίσουμε αυτήν τη φορά πιο έτοιμος.

Και τώρα... Champions League ξανά

Εάν δεν υπήρχε ο κόσμος του Ολυμπιακού το βράδυ της Πέμπτης (9/12) στην Αμβέρσα να τραγουδά για 90 λεπτά, ενδεχομένως και να μην είχαμε αντιληφθεί πως έπαιζε η ομάδα του Πειραιά με αντίπαλο την Αντβέρπ. Πάλι καλά δηλαδή που βρέθηκαν οι «πιστοί» των πρωταθλητών στο γήπεδο, γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του -με εξαίρεση φυσικά τον εκπληκτικό Βατσλίκ- δεν πήγαν ούτε για βόλτα στο λιμάνι της Αμβέρσας.

Το... φάντασμα του Ολυμπιακού παρουσιάστηκε σε μία αναμέτρηση όπου στόχος ήταν σαφώς η νίκη απέναντι σε μια αδιάφορη και με πολλές αλλαγές ομάδα έτσι ώστε ο πρωταθλητής να διεκδικήσει μέχρι το τέλος τις όποιες πιθανότητες να πάρει την πρωτιά στον όμιλο και να αποφύγει την κλήρωση... Champions League που τον περιμένει.

Όλα πήγαν λάθος από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του... πιάστηκαν στον ύπνο από την Αντβέρπ που μπήκε στο γήπεδο με το... μαχαίρι στα δόντια, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ήταν λες και έπαιζε φιλικό προετοιμασίας το καλοκαίρι στο Βέλγιο.

Στην ουσία βέβαια δεν αλλάζει κάτι, αφού, και να κέρδιζε ο Ολυμπιακός χθες βράδυ, δεν θα έπαιρνε το καλό εισιτήριο για το Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι», σε έναν όμιλο όπου θα μπορούσαν κάλλιστα να τερματίσουν πρώτοι και να... γλιτώσουν από την κλήρωση του... Champions League που τους περιμένει τώρα, πέταξαν στα «σκουπίδια» το τεράστια διπλό μέσα στην Πόλη επί της Φενέρμπαχτσε. Τερμάτισαν δεύτεροι πίσω από την Άιντραχτ και τώρα έχουν μπροστά τους ξανά διαδικασία κλήρωσης που θυμίζει Champions League. Δηλαδή ο Ολυμπιακός, που αποκλείστηκε το καλοκαίρι από τη Λουντογκόρετς και συνέχισε στο Europa League, πήγε σε Βέλγιο, Γερμανία, Τουρκία, υποδέχθηκε Αντβέρπ, Άιντραχτ και Φενέρ, για να «επιστρέψει» στο... Champions League! Ας ελπίσουμε αυτήν τη φορά πιο έτοιμος.

Για τον χθεσινό Ολυμπιακό φυσικά και δεν υπάρχει εύκολη κλήρωση. Εάν και εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» δεν... μάθουν άμεσα, τότε θα αποχαιρετήσουν στον επόμενο γύρο και θα στρέψουν και πάλι την προσοχή τους στις εγχώριες διοργανώσεις. Υπάρχει ο χρόνος έτσι ώστε να διορθωθούν κάποια πράγματα στην ομάδα, είτε με μεταγραφές είτε μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις. Αυτό όμως που δεν διορθώνεται, όσος χρόνος κι αν περάσει, είναι η διάθεση από κάποιους ποδοσφαιριστές να απο-δείξουν στον προπονητή τους πως αξίζουν μια θέση στο ρόστερ της καλύτερης ομάδας στην Ελλάδα. Στο ρόστερ της ομάδας που θα μπορέσει στην επόμενη φάση του Europa League να κοιτάξει στα μάτια συλλόγους που έρχονται από το Champions League και δεν είναι της πλάκας. Ποδοσφαιριστές που μπορεί να μην είναι βασικοί, αλλά όταν θα έρχονται από τον πάγκο θα πρέπει να είναι έτοιμοι να πιάσουν την ευκαιρία από τα μαλλιά, όπως έκαναν χθες βράδυ για παράδειγμα οι ποδοσφαιριστές της Αντβέρπ που μπήκαν στο γήπεδο για να κερδίσουν και να δώσουν χαρά στον κόσμο τους, κάτι που δεν έκαναν οι «ερυθρόλευκοι».

ΥΓ.: Ο Ολυμπιακός για ακόμη μια χρονιά αποδείχθηκε πιστός στο ραντεβού του και συνεχίζει στην Ευρώπη και το νέο έτος. Σαφώς και ο πρώτος στόχος είναι το νταμπλ στην Ελλάδα, αλλά ο κόσμος έχει δικαίως προσδοκίες και περιμένει να βλέπει μια ομάδα που θα παλεύει κάθε αγώνα. Ολυμπιακός είσαι!