Ο καλός Ολυμπιακός και οι τρεις… απαξιωμένοι

Τα τεράστια άλματα προόδου του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο Κέβιν Λαλά που δηλώνει «παρών» και η καθοριστική είσοδος του Ανδρέα Μπουχαλάκη. Γράφει ο Αντώνης Φουντής.

Ο καλός Ολυμπιακός και οι τρεις… απαξιωμένοι

Νίκη στο φινάλε επί της Αντβέρπ με υπέροχο γκολ του Ρέαμπτσιουκ. Νίκη στο φινάλε επί της Φενέρμπαχτσε με εκπληκτική ασίστ του Ρέαμπτσιουκ στον Τικίνιο και πρόκριση από τον όμιλο!

Ο Μολδαβός με άλματα προόδου αναδεικνύεται βήμα βήμα σε νέο πολύτιμο όπλο του Ολυμπιακού τόσο στις εγχώριες όσο και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του. Ένας παίκτης που ήρθε από τα αζήτητα της Ευρώπης, υποτιμήθηκε και απαξιώθηκε από πολλούς φίλους των «ερυθρολεύκων» αλλά να τος που παιχνίδι με παιχνίδι πετιέται και ανεβαίνει!

Για μένα ο κορυφαίος του χθεσινού αγώνα, με αστείρευτες δυνάμεις, μαχητής, «σκυλί του πολέμου», δεν αφήνει αμυντικά τον αντίπαλο να πάρει ανάσα και βοηθάει πάρα πολύ στην επίθεση, με κορυφαίο στοιχείο ότι πλέον έχει φτιάξει κατά πολύ και τις σέντρες του. Κι αυτό δείχνει πόσο σκληρά δουλεύει στις προπονήσεις.

Όπως ανεβαίνει και ο άλλος ακραίος μπακ στη δεξιά πλευρά, ο Κέβιν Λαλά, ο οποίος επίσης απαξιώθηκε, αλλά στα 4-5 τελευταία ματς του Ολυμπιακού δηλώνει «παρών».

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός ήταν ο καλός Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί που ανέβασε στροφές, ειδικά με την είσοδο του Μπουχαλάκη (ένας ακόμη πολύτιμος ποδοσφαιριστής που έχει σχεδόν κατηγορηθεί για όλα τα δεινά της ομάδας) και ο ανεβασμένος Λόπες στρίμωξε τους Τούρκους και πύρωσε κι άλλο την ήδη καυτή εξέδρα.

Στο τελευταίο δε δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» θύμισαν την ομάδα της προπέρσινης πορείας στην Ευρώπη. Ασφυκτική πίεση, πρέσινγκ παντού, πάθος και θέληση για τη νίκη μέχρι να ακουστεί το σφύριγμα της λήξης. Ευκαιρίες έγιναν αλλά χάθηκαν, έως ότου ήρθε η καταπληκτική σέντρα του Μολδαβού για να δείξει ότι ο Τικίνιο είναι… φονιάς όταν βρεθεί με την μπάλα από το σημείο του πέναλτι και μέσα. Ο φορ της μίας επαφής που ξέρει πώς θα βρει δίχτυα…

Πλέον ο Ολυμπιακός μπορεί να ηρεμήσει, να αποφορτιστεί με την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League, έως ότου πάει στο Βέλγιο στο φινάλε των ομίλων για να παίξει τα ρέστα του με την Αντβέρπ για μια θέση στους «16» της διοργάνωσης!