Το αμυντικό προβληματικό σερί και η παράδοση με Τούρκους

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να «απαντήσει» σε όλα τα ζητήματα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του καθοριστικού αγώνα με την Φενέρμπαχτσε απόψε (25/11, 22:00) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το αμυντικό προβληματικό σερί και η παράδοση με Τούρκους

Το βασικό για τον Ολυμπιακό απόψε είναι η άμυνά του. Από τη συμπεριφορά της αμυντικής του γραμμής θα κριθούν πολλά σε ένα ματς που παίζεται η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το κακό για τους Πειραιώτες είναι πως δεν μπορούν να κρατήσουν το προβάδισμα, κάτι που συνέβη και στο ΟΑΚΑ. Και αυτό έχει συμβεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν. Επίσης, κάτι που απασχολεί σοβαρά τον Πέδρο Μαρτίνς είναι πως όταν η ομάδα του σκοράρει, το πολύ στο επόμενο τέταρτο έχει δεχτεί τέρμα. Στο ΟΑΚΑ προηγήθηκε στο 1' και στο 15' ισοφαρίστηκε.

Με την Άιντραχτ στο Φάληρο προηγήθηκε στο 12' και στο 17' οι Γερμανοί ισοφάρισαν, στο Αγρίνιο έκανε το 0-1 στο 13' και στο 20' το σκορ έγινε 1-1 και αν πάμε ακόμα πιο πίσω θα βρούμε το ματς στην Μπρατισλάβα με τη Σλόβαν. Το 0-1 έγινε στο 33' και στο 41' οι Σλοβάκοι ισοφάρισαν. Είναι λοιπόν ένα ζήτημα για τον Μαρτίνς να μπορέσει η άμυνά του να μειώσει τα λάθη.

Επίσης, είναι ένα στοίχημα για τον Ολυμπιακό να βάλει τέλος και σε ένα σερί που τρέχει. Συγκεκριμένα, στα εννιά τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ από τη φάση των ομίλων και μετά δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε κανένα.

Η παράδοση με Τούρκους

Είναι η πέμπτη φορά που ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τουρκική ομάδα για διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.

Στις τέσσερις που έχουν προηγηθεί οι Πειραιώτες μετρούν δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Έχουν νικήσει τη Γαλατασαράι στη Ριζούπολη με το γκολ του Τζιοβάνι και πιο πρόσφατα την Μπασακσεχίρ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δύο ισοπαλίες έχει με Μπεσίκτας και Οσμανλίσπορ. Για τη Φενέρμπαχτσε αυτή είναι η τρίτη επίσκεψή της στην Ελλάδα. Έχει δύο ήττες και μία νίκη επί του Ατρόμητου.