Ολυμπιακός: Η «απάντηση» των «ερυθρόλευκων» στη δήλωση του Οζίλ

Οι δημόσιες υποσχέσεις και «απειλές» του Μεσούτ Οζίλ ότι η Φενέρμπαχτσε θα κερδίσει τον Ολυμπιακό για να αφήσει... άφωνο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, είχαν επαναληφθεί κατά κάποιο τρόπο και πριν από το ματς της Κωνσταντινούπολης.  Ποια η αντίδραση των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ολυμπιακός: Η «απάντηση» των «ερυθρόλευκων» στη δήλωση του Οζίλ

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη η στάση των Τούρκων ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι δηλώσεις του Μεσούτ Οζίλ, ο οποίος - σημειωτέον - λόγω τραυματισμού δεν είχε παίξει στο πρώτο ματς στην Κωνσταντινούπολη, ήταν αποτέλεσμα της πίεσης που νιώθουν στο στρατόπεδο της Φενέρ για διπλό μέσα στο Καραϊσκάκη.

Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά τον θρίαμβο της Πόλης είχαν προκαλέσει από τότε «θόρυβο» στον τουρκικό Τύπο. Ο Οζίλ όπως και οι συμπαίκες του στην Φενέρμπαχτσε, θέλουν να πάρουν μία - τρόπον τινά - ρεβάνς για όλα όσα συνέβησαν πριν από περίπου δύο μήνες στο «Σουκρού Σαράτσογλου».

Το θέμα βέβαια είναι ότι «μεγάλες» δηλώσεις είχαν γίνει και πριν από το πρώτο παιχνίδι, τόσο από τον Βίτορ Περέιρα, όσο και από τους ποδοσφαιριστές του. Και τότε έκαναν λόγο για ένα παιχνίδι που η Φενέρμπαχτσε θα έριχνε τον Ολυμπιακό από την κορυφή του ομίλου, με την αιτιολόγηση ότι οι Τούρκοι ήταν σε καλύτερη κατάσταση και κυρίως ότι είναι πιο ποιοτική ομάδα.

Ο Οζίλ είχε πρωτοστατήσει και τότε στις υποσχέσεις προς τον κόσμο, ασχέτως αν στο τέλος δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού. Κάποιοι άλλοι είχαν θυμηθεί όλα όσα είχαν συμβεί στο «Ελ. Βενιζέλος» το καλοκαίρι με την αποστολή της Γαλατασαράι που ερχόταν για φιλικό με τους πρωταθλητές και τελικά γύρισε πίσω λόγω παραβίασης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τότε, ο Ολυμπιακός πήγε στην Κωνσταντινούπολη και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μασούρα, έκανε αυτό που γνωρίζει καλύτερα. Ούτε «παχιές» δηλώσεις έκαναν οι ποδοσφαιριστές του, ούτε εμπρηστικές όπως συνέβη τώρα με τον Οζίλ. Αφοσιώθηκε στα όσα γίνονταν εντός των τεσσάρων γραμμών και δεν ασχολήθηκε με τα βαρύγδουπα λόγια των γειτόνων.

Το ίδιο θα κάνει και τώρα... Αυτή θα είναι η αντίδραση του Ολυμπιακού στις τελευταίες δηλώσεις του Γερμανού - με τουρκικές ρίζες - άσου της Φενέρ.

Μπορεί να το αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε ότι στο «Σουκρού Σαράτσογλου» επικρατεί αφόρητη πίεση, καθώς η Φενέρμπαχτσε παίζει την ευρωπαϊκή της ύπαρξη. Σε περίπτωση ήττας μπορεί να βγει ακόμα και... 4η, αν η Αντβέρπ πάρει αποτέλεσμα στην Φρανκφούρτη και την τελευταία αγωνιστική με τον Ολυμπιακό! Οπότε, ξεκίνησαν τα «mind games» πολύ νωρίς, με στόχο να αποπροσανατολίσουν τον Ολυμπιακό. Στον Ρέντη, ωστόσο, δεν ασχολούνται με αυτά τα πράγματα...

Οζίλ: «Το μεγάλο πάρτι θα γίνει στην Αθήνα, να αφήσουμε άφωνο τον Μαρινάκη»