Ολυμπιακός – Άιντραχτ: Πιο σοβαροί οι Γερμανοί μακριά από την Φρανκφούρτη

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης παρουσιάζει μία διαφορετική εικόνα (προς το καλύτερο) όταν παίζει μακριά από το «σπίτι» της. Συνήθως σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο η γερμανική ομάδα και απαιτείται προσοχή από τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός – Άιντραχτ: Πιο σοβαροί οι Γερμανοί μακριά από την Φρανκφούρτη

Θέλει προσοχή απόψε (4/11, 19.45) από πλευράς Ολυμπιακού. Η Άιντραχτ είναι μία ομάδα που δεν βγάζει μακριά από την Φρανκφούρτη την αφέλεια που βγάζει στα εντός έδρας παιχνίδια της. Συνήθως σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο.

Το fosonline.gr σάς παρουσιάζει τους λόγους που ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά!

*** Έχει δώσει έξι ματς εκτός έδρας και έχει σκοράρει στα πέντε! Δεν το λες και κακό νούμερο. Δεν σκόραρε στην ήττα από την Μπόχουμ στο Ρουρστάτιον (0-2), τρεις μέρες μετά το 3-1 επί του Ολυμπιακού!

*** Σε αυτά τα έξι παιχνίδια μακριά από το «σπίτι» της μετράει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

*** Κέρδισε στο φινάλε την Αντβέρπ στο Βέλγιο με γκολ - πέναλτι κι ενώ είχε απειλήσει, αλλά και απειληθεί αρκετές φορές. Το 1-0 για τη συνολική εικόνα του αγώνα ήταν «φτωχό» και για τις δύο ομάδες. Επίσης, έχει το σπουδαίο διπλό στο Μόναχο με το γκολ του Κόστιτς στο 83’.

*** Παρατηρώντας ένα-ένα τα παιχνίδια της, ακόμα και την πρώτη της εκτός έδρας ήττα από την Ντόρτμουντ με 2-5, βρίσκει τον τρόπο να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Κι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα «καμπανάκι» για τον Ολυμπιακό. Σαν να γκαζώνει δηλαδή στο πρώτο ημίχρονο και σαν να ξεμένει από λάδια στο δεύτερο.

*** Στο 1-1 στο Βόλφσμπουργκ με την ομώνυμη ομάδα άνοιξε το σκορ στο 38’ και ισοφαρίστηκε στο 70’. Στο 1-1 του Μπίλεφελντ με την

Αρμίνια άνοιξε το σκορ στο 22’ και ισοφαρίστηκε στο 86’. Στο 2-5 του Ντόρτμουντ από την Μπορούσια ισοφάρισε στο 27’, μέσα σε τέσσερα λεπτά δηλαδή, το γκολ που πέτυχαν οι Βεστφαλοί στο 23’. Στη συνέχεια ήρθε... καταιγίδα από πλευράς Ντόρτμουντ. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο ματς ήταν για την πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα, πριν από δυόμισι μήνες. Με την Μπάγερν ισοφάρισε στο 32’ το γκολ του Γκορέτσκα τρία λεπτά νωρίτερα.

*** Τα καλύτερά της παιχνίδια από πλευράς λιγότερων τελικών που δέχεται, αλλά και από πλευράς περισσότερων τελικών που κάνει, τα πραγματοποιεί μακριά από την Φρανκφούρτη. Κακά τα ψέματα, το καλύτερό της παιχνίδι, είτε εντός, είτε εκτός, το έκανε απέναντι στον Ολυμπιακό και είναι κάτι που το παραδέχονται οι ίδιοι οι άνθρωποι της Άιντραχτ. Θεωρούν ότι στο Μόναχο με την Μπάγερν που σόκαραν όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, δεν ήταν το ίδιο καλοί όπως ήταν στο 3-1 με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

*** Γενικότερα το κλίμα που επικρατεί στην Φρανκφούρτη είναι ότι ναι μεν θεωρούν ότι θα παίξουν σε μία καυτή ατμόσφαιρα, αλλά έχουν να λένε ότι κέρδισαν επίσης σε μία καυτή έδρα όπως είναι της Αντβέρπ. Συν τοις άλλοις δεν το κρύβουν, βάσει των ρεπορτάζ που προκύπτουν στα γερμανικά ΜΜΕ, ότι έχουν το δικαίωμα να λένε πως «αφού κερδίσαμε την Μπάγερν στο Μόναχο, μπορούμε να κερδίσουμε οπουδήποτε».