Σταφυλίδης: «Αν ο Ολυμπιακός είναι σωστός, θα κερδίσει την Άιντραχτ»

Ο Κώστας Σταφυλίδης τόνισε ότι Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει την Άιντραχτ στο Europa League, φτάνει να παρουσιαστεί σοβαρός.

Σταφυλίδης: «Αν ο Ολυμπιακός είναι σωστός, θα κερδίσει την Άιντραχτ»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Πέμπτη (4/11, 19:45) την Άιντραχτ στο Καραϊσκάκη για την 4η αγωνιστική τoυ Europa League, σε ένα ματς «τελικό» για την πρωτιά του 4ου ομίλου.

Μιλώντας στην εφημερίδα "Real News", ο Κώστας Σταφυλίδης κλήθηκε να σχολιάσει το επερχόμενο ματς. Ο αμυντικός της Μπόχουμ, με μεγάλη πείρα στο γερμανικό πρωτάθλημα, τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να κερδίσουν τους Γερμανούς, φτάνει να παρουσιαστούν σοβαροί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα οπισθοφύλακα:

Πως σου φάνηκε η Άιντραχτ;

«Μια καλή ομάδα, με τα συν και τα πλην της. Δεν είναι φόβητρο, αλλά και δεν μπορείς να μην την πάρεις στα σοβαρά. Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι η γερμανική ομάδα δεν βρίσκεται σε ιδανική κατάσταση, κάτι που μπορεί να το εκμεταλλευτούν οι "ερυθρόλευκοι" και να τη νικήσουν».

Θεωρείς ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ του Ολυμπιακού;

«Αν ο Ολυμπιακός είναι σωστός, θα επικρατήσει. Έχει και τους ποδοσφαιριστές και την πείρα για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Αυτό, φυσικά, δεν προκύψει άκοπα, αφού ναι μεν η Άιντραχτ δεν είναι σε φουλ φόρμα, ωστόσο θεωρώ δεδομένο ότι θα μπει δυνατά στο παιχνίδι, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό».

Θα τη χαρακτήριζες ομάδα έδρας;

«Κοιτάξτε, η ατμόσφαιρα εκεί είναι πολύ θερμή και έχει οπαδούς που τη στηρίζουν φανατικά, σε σημείο που να νιώθεις κάποιες στιγμές ότι το γήπεδο γέρνει! Αλλά πάλι δεν θα έλεγα πως όταν αγωνίζονται μακριά τα χάνουν, αφού διαθέτουν μαχητικό σύνολο που παλεύει όλα τα παιχνίδια.

Αν, όμως, ο Ολυμπιακός μπλοκάρει τα ατού της, θα την αποδιοργανώσει και θα τη φέρει σε δύσκολη θέση. Και πιστεύω πως μπορεί να το κάνει, αρκεί να εμφανιστεί διαβασμένος, σοβαρός και κυρίως να αποφύγει τα λάθη, διότι οι Γερμανοί δεν αφήνουν τέτοιες φάσεις να πέσουν κάτω».

Έχουν σχέση οι δύο αγώνες αυτός της Φρανκφούρτης και ο επερχόμενος στην Ελλάδα;

«Νομίζω πως όχι, αφού και στη Γερμανία ο Ολυμπιακός δεν στάθηκε άσχημα και αν αξιοποιούσε μια – δυο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν θα μιλούσαμε για άλλο παιχνίδι. Στο Καραϊσκάκη, με τον κόσμο στο πλευρό του, οι όροι θα είναι υπέρ του».