Ολυμπιακός: Με Σεμέδο θα ήταν αλλιώς...

Γράφτηκε από αρκετούς συναδέλφους ότι η πρόκριση για τον Ολυμπιακό ουσιαστικά χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι. Και είναι αλήθεια. Όμως εμείς θα το πάμε ακόμα παραπέρα και συγκεκριμένα στο ματς του Πανθεσσαλικού με τον Βόλο, όπου ο Πέδρο Μαρτίνς έχασε τον καλύτερο στόπερ του για τα δύο παιχνίδια με την Άρσεναλ.

Ολυμπιακός: Με Σεμέδο θα ήταν αλλιώς...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και στην περίπτωση του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ είναι πλέον δεδομένο ότι οι Πειραιώτες έχουν βρει το… κουμπί των Λονδρέζων, τουλάχιστον όταν τους αντιμετωπίζουν σε αγγλικό έδαφος. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέγραψαν την τρίτη εκτός έδρας νίκη τους επί των «κανονιέρηδων» σε επίσημα ευρωπαϊκά παιχνίδια και παρ’ ότι δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα στο Φάληρο, το διπλό στο Λονδίνο έκανε για άλλη μια φορά τον γύρο της Ευρώπης.

Η πρόκριση δεν ήρθε μεν, όμως με τη νίκη και την εξαιρετική εμφάνιση στο ματς του «Έμιρεϊτς» ο Ολυμπιακός παγίωσε κάτι που ήταν ήδη γνωστό πριν από τις αναμετρήσεις με την Άρσεναλ: ότι πλέον αποτελεί υπολογίσιμο ευρωπαϊκό μέγεθος και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί εύκολος αντίπαλος από κανέναν. Τα έλεγε πριν από τη ρεβάνς ο Αρτέτα, το επιβεβαίωσαν με την εικόνα τους στην αγγλική πρωτεύουσα οι Πειραιώτες.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει γιγαντωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποδεικνύεται και από την αντίδραση των ίδιων των «ερυθρόλευκων», αλλά και του κόσμου της ομάδας, μετά το διπλό στο «Έμιρεϊτς». Η εικόνα και η νίκη ικανοποίησαν μεν, αλλά δεν είναι πλέον σε καμία περίπτωση αρκετά για τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς του. Σε άλλες εποχές θα είχαμε διθυράμβους για μια τέτοια νίκη, όμως τώρα στον Πειραιά είναι συνοφρυωμένοι για το γεγονός ότι δεν προκρίθηκαν!

Γράφτηκε από αρκετούς συναδέλφους ότι η πρόκριση ουσιαστικά χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι, εκεί όπου οι απουσίες, η ατυχής έμπνευση του Πέδρο Μαρτίνς να «θυσιάσει» την παρουσία του Εμβιλά στη μεσαία γραμμή βάζοντάς τον στόπερ, αλλά και η ακατανόητη απόφαση του Γερμανού ρέφερι Ζίμπερτ να μετρήσει το γκολ του Γκάμπριελ παρά το καταφανέστατο επιθετικό φάουλ έφεραν αυτό το 1-3. Και είναι αλήθεια.

Όμως εμείς θα το πάμε ακόμα παραπέρα. Και θα πούμε ότι ένα σημαντικό μέρος των πιθανοτήτων του Ολυμπιακού για πρόκριση σε βάρος της Άρσεναλ χάθηκε ακόμα νωρίτερα και συγκεκριμένα σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Αυτό στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο, όπου ο Μαρτίνς έχασε τον καλύτερο στόπερ του για τα δύο παιχνίδια με την αγγλική ομάδα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι ο μοναδικός κεντρικός μπακ των «ερυθρόλευκων» που παραμένει… μόνιμος στην ενδεκάδα, βρέξει-χιονίσει. Και όχι άδικα, καθώς -όπως είχαμε γράψει στη διαδικτυακή έκδοση του «ΦΩΤΟΣ» τον Αύγουστο του 2019- πρόκειται για τον πρώτο ξένο στόπερ κλάσης που έχει ο Ολυμπιακός μετά τη φυγή του θρυλικού Όλαφ Μέλμπεργκ στο φινάλε της σεζόν 2011-12.

Στο ματς του Πανθεσσαλικού λοιπόν ο Σεμέδο τραυματίστηκε και τέθηκε νοκ άουτ για τα παιχνίδια με την Άρσεναλ. Και τραυματίστηκε σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν χρειαζόταν σε καμία περίπτωση να παίξει, καθώς το πρωτάθλημα είχε ήδη εξασφαλιστεί και ο Πορτογάλος θα μπορούσε κάλλιστα να είχε ξεκουραστεί και να επέστρεφε στην ενδεκάδα μετά τους δύο κρισιμότατους αγώνες με την αγγλική ομάδα.

Το γνωρίζαμε άπαντες από την πρώτη στιγμή ότι η απουσία του θηριώδους Πορτογάλου στόπερ θα κόστιζε σε τεράστιο βαθμό στους αγώνες του Γιουρόπα με την Άρσεναλ. Εκ των υστέρων, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ήταν πιθανότατα το κομμάτι του παζλ που έλειψε για να έρθει η πρόκριση. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, με Σεμέδο θα ήταν αλλιώς…