Ολυμπιακός: Η… καθιερωμένη νίκη επί αγγλικής ομάδας δεν έφτανε

Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο κάνει μία νίκη επί ομάδας της Premier League. Η παράδοση που έχει φτιάξει ο Πέδρο Μαρτίνς, η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή.

Ολυμπιακός: Η… καθιερωμένη νίκη επί αγγλικής ομάδας δεν έφτανε

Από το 2018 όταν και ανέλαβε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς βρίσκει συνεχώς στο δρόμο του ομάδες από την Αγγλία. Σύλλογοι της Premier League έχουν σταθεί εμπόδιο στους Πειραιώτες, αλλά όλους τους έχουν κοιτάξει στα μάτια. Ο Πορτογάλος δείχνει να έχει βρει το… κουμπί των Άγγλων.

Και κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς σημειώνει μία νίκη επί ομάδας της Premier League και παίρνει μία πρόκριση. Μόνο φέτος οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να αποκλείσουν ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος. Την πρώτη του σεζόν βρήκε στο δρόμο του τη Μπέρνλι, την οποία και νίκησε με σκορ 3-1στο Καραϊσκάκη και το με το 1-1 στο "Τερφ Μουρ" πήρε την πρόκριση. Αυτή είναι και η μοναδική εντός έδρας νίκης επί αγγλικής ομάδας.

Πέρσι οι "ερυθρόλευκοι" στη φάση των ομίλων αντιμετώπισαν την Τότεναμ. Έμειναν στο 2-2 στο Φάληρο και έχασαν 4-2 στο Λονδίνο. Στους "32" του Europa League νίκησαν την Άρσεναλ στο "Έμιρεϊτς" και πήραν εκείνη την αξέχαστε πρόκριση.

Φέτος στους ομίλους βρήκαν στο δρόμο τους τη Μάντσεστερ Σίτι από την οποία έχασαν στο "Έτιχαντ" με 3-0 και 1-0 στο Καραϊσκάκη. Έκαναν την καθιερωμένη τους νίκη στο "Έμιερεϊτς" επί της Άρσεναλ, αλλά αυτή τη φορά μία νίκη δεν ήταν αρκετή για να πάρει την πρόκριση ο Ολυμπιακός. Επίσης αυτή την τριετία μόνο στο ματς της περασμένης Πέμπτης δεν δέχτηκε γκολ από αγγλική ομάδα.

Με αφορμή την αναδρομή στα ματς με τους Άγγλους και τη νίκη την επιτυχία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επί της Τότεναμ αξίζει να επισημάνουμε κάτι για τα περσινά ματς με την ομάδα του Μουρίνιο. Ο Ολυμπιακός είχε φτάσει μία ανάσα από το διπλό επί της Τότεναμ με το οποίο θα την άφηνε και εκτός ομίλων. Τα λάθη του Μεριά, όμως, τα είχε πληρώσει ο Ολυμπιακός και δεν είχε βγάλει έξω την ομάδα του Μουρίνιο.