Δεν την έβγαλε από τη... μέση!

Δεν ήταν το πρόβλημα η αποβολή του Μπα στο Λονδίνο. Ήταν αυτή η ατυχία με τη μέση στο πρώτο ματς. Ο Ολυμπιακός με Εμβιλά στα χαφ είναι καλύτερος από την Άρσεναλ του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ. 

Δεν την έβγαλε από τη... μέση!

Για να καταλάβει κανείς τι πήγε να κάνει ο Ολυμπιακός πάλι στο Λονδίνο, αρκούν δυο πράγματα. Πρώτον, έπαιξε χωρίς τον Σεμέδο στην άμυνα, τον Βαλμπουενά με την ποιότητά του μπροστά και τον Χασάν που θα βοηθούσε να αυξηθεί η πίεση μετά το γκολ του τεράστιου Ελ Αραμπί. Και δεύτερον, ο Αρτέτα αναγκάστηκε να αλλάξει τη φιλοσοφία και το πλάνο του και να πάει σε συντηρητικό σχήμα με τρεις χαφ για να προφυλάξει την πρόκριση που κόντεψε πάλι να τη χάσει!

Η νίκη του Ολυμπιακού έχει πολύ μεγάλη αξία. Για τις βαθμολογικές λίστες, για το πρεστίζ της ομάδας, για οικονομικούς λόγους. Κυρίως για την απόδειξη ότι η πίστη που έχει δεν είναι στα λόγια. Υπάρχει. Απέναντι σε κάθε αντίπαλο και σε κάθε συνθήκη. Ο Μαρτίνς είχε υποσχεθεί ότι η ομάδα του θα τιμούσε τη φανέλα της και σε αυτό το ματς. Ο Ολυμπιακός το έκανε και με το παραπάνω. Και επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά ότι είναι μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα στην Ευρώπη. Έτοιμη για το Champions League. Όχι της επόμενης σεζόν. Γι΄αυτό που ετοιμάζεται, το «κλειστό»...

Από κει και πέρα, πολλοί στέκονται στην αποβολή του Μπα. Απερισκεψία, όντως. Αλλά το θέμα με τον Μπα ήταν να μπορούσε να παίξει στο πρώτο παιχνίδι. Εκεί όπου δεν τα κατάφερε λόγω μέσης, ο Εμβιλά υποχρεώθηκε να παίξει στόπερ, ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του δεύτερου γκολ των Άγγλων (ασχέτως αν του έγινε φάουλ) και τελικά αυτό το γκολ έκρινε ίσως τα πάντα.

Αν ο Εμβιλά είχε παίξει στο κέντρο σε εκείνο το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός πιθανότατα θα είχε τώρα περάσει. Μπορεί και όχι, αλλά σίγουρα αυτό που φάνηκε στο Λονδίνο είναι ότι με τον Γάλλο παικταρά στο κέντρο, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από την Άρσεναλ. Κι ας έχανε κι εκεί...

Τα κέρδη είναι πάρα πολλά κι ας δεν είναι ένα από αυτά η πρόκριση. Ο Ολυμπιακός «καλωσόρισε» ξανά τον κανονικό Ζοσέ Σα. Κατάλαβε ότι σε κάποιες θέσεις έχει πολλά να πάρει ακόμη από εξαιρετικούς παίκτες του, αλλά και ότι σε άλλες χρειάζεται όντως κάτι διαφορετικό.

Πάνω απ' όλα, αυτή η νίκη (κι ας δεν έφερε πρόκριση και έχει πολλά «αν» να μένουν σαν πικρή γεύση) δίνει στον Ολυμπιακό ακόμη μεγαλύτερο διεθνές κύρος. Καλά, οι εγχώριοι ανταγωνιστές του ακόμη κάνουν το σταυρό τους που δεν προκρίθηκε. Αντί να κοιτάξουν έστω να τον πλησιάσουν.

Μακάρι, τέλος, αυτός ο διαιτητής να έπαιζε στο πρώτο ματς αντί του Γερμανού. Κι ας έδειξε την κόκκινη στον Μπα. Πάλι μπορεί να υπήρχε διαφορετική έκβαση...