Ο Εμβιλά έγινε Φαμπίνιο, ο Ολυμπιακός Λίβερπουλ και ο Ζίμπερτ, Μερκ

Σε μια βραδιά όπου ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκαστικά μιμήθηκε τον Γιούργκεν Κλοπ, ήρθε ο Γερμανός Ζίμπερτ να δώσει τη χαριστική βολή στον Ολυμπιακό, μιμούμενος τον Μάρκους Μερκ.

Ο Εμβιλά έγινε Φαμπίνιο, ο Ολυμπιακός Λίβερπουλ και ο Ζίμπερτ, Μερκ

Μια βραδιά όπου για τον Ολυμπιακό...στράβωσε πριν από τη σέντρα και πήγε να εξελιχθεί σε θρίαμβο στην επανάληψη, έγινε...εφιάλτης φέρνοντας στη μνήμη των φίλων της ομάδας του Πειραιά, τον Μάρκους Μερκ αλλά και στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους, τον Γιούργκεν Κλοπ και τη Λίβερπουλ.

Ο Μπα έμεινε εκτός την τελευταία στιγμή και ο Μαρτίνς πήγε στη λύση Εμβιλά αφού δεν υπήρχε άλλος. Safe επιλογή για τον κόουτς και απολύτως σωστή, όπως έκανε αναγκαστικά εδώ και μήνες ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ.

Έξω όλη άμυνα της πρωταθλήτριας Αγγλίας; Φαμπίνιο και Χέντερσον στο κέντρο της άμυνας, με τους δυο παίκτες να τα πηγαίνουν μια χαρά, ιδίως ο Βραζιλιάνος, αλλά οι «κόκκινοι» έχασαν τη δύναμή τους στη μεσαία γραμμή και αυτό φάνηκε την Τετάρτη το βράδυ – για όσους είδαν τον αγώνα – κόντρα στη Λειψία, όταν και ο Φαμπίνιο επέστρεψε στη φυσική του θέση και ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης.

Καλός ο Εμβιλά και απόψε αλλά έχασε τη δύναμή του ο Ολυμπιακός στο κέντρο και οι Μπουχαλάκης, Καμαρά το στήριγμά τους. Ακόμη κι έτσι οι Πειραιώτες όμως μετά το 20’ ανέβηκαν, ισορρόπησαν και εκεί που πήγαιναν για το κάτι παραπάνω, ήρθε η λάθος εκτίμηση του Σα για το 0-1.

Και πάλι όμως ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε και βγήκε στην επανάληψη να παίξει και τα κατάφερε. Ο Μαρτίνς άλλαξε την εικόνα της ομάδας του, ο Ελ Αραμπί έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα και ισοφάρισε και η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να κάνει και το 2-1 σε μια φάση όπου...χάθηκε η μπάλα.

Το δεύτερο γκολ για τους Πειραιώτες δεν ήρθε και εκεί που όλα έδειχναν πως θα πάμε σε έναν επαναληπτικό θρίλερ στο Λονδίνο, ήρθε ο Ζίμπερτ για να δώσει τη χαριστική βολή. Ο Γερμανός διαιτητής έδειξε σέντρα σε μια φάση όπου υπάρχει καθαρό φάουλ στον Εμβιλά αλλά ο Ζίμπερτ, μιμούμενος τον συμπατριώτη του Μερκ (εκείνον που δεν είχε δει το χέρι το Ρομπέρτο Κάρλος)...χάρισε το γκολ στην Άρσεναλ που...τελείωσε ουσιαστικά την πρόκριση με το τρίτο της τέρμα.

ΥΓ Ο Σα δεν είναι καλά εδώ και καιρό. Αυτό το βλέπουμε όλοι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως σε κάθε αγώνα βλέπει και διαφορετική τετράδα αμυντικών μπροστά του...