ΑΕΚ, ΠΑΟΚ: Φλεβάρη στην Ευρώπη μόνο μία φορά την τελευταία επταετία

Οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ δεν συνεχίζουν στην Ευρώπη και το Europa League. Για ακόμη μια χρονιά δεν θα παίξουν στην Ευρώπη Φλεβάρη μήνα. Μόνο μία φορά την τελευταία επταετία το έχουν καταφέρει.

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ: Φλεβάρη στην Ευρώπη μόνο μία φορά την τελευταία επταετία

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αποχαιρέτησαν για μία ακόμη αγωνιστική περίοδο τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι δυο ομάδες μόλις μία φορά την τελευταία επταετία έχουν καταφέρει να αγωνιστούν Φλεβάρη μήνα στην Ευρώπη!

Η ΑΕΚ φέτος τερμάτισε τελευταία στον όμιλο με την Ζόρια ενώ ο ΠΑΟΚ κατέλαβε την 3η θέση, ξεπερνώντας μόνο την Ομόνοια, από την οποία μάλιστα είχε μια ήττα στην Κύπρο και δεν κέρδισε στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ

Για τους Θεσσαλονικείς η μοναδική φορά σε αυτή την επταετία που πέρασαν από όμιλο ήταν το 2016-17, όταν σε γκρουπ με Φιορεντίνα, Κάραμπαγκ και Λίμπερετς, τερμάτισαν στη 2η θέση. Στη φάση των «32» του Europa ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με τη Σάλκε και αποκλείστηκε με μία ήττα και μία ισοπαλία (0-3, 1-1).

Το 2014-15 είχε παίξει με Φιορεντίνα, Γκινγκάμπ, Ντιναμό Μινσκ και τερμάτισε 3ος. Το 2015-16 με Κράσνονταρ, Ντόρτμουντ και Καμπάλα τερμάτισε πάλι στην 3η θέση.

Το 2017-18 αποκλείστηκε στα πλέι οφ του Europa League από την σουηδική Έστερσουντ, ενώ το 2018-19 σε όμιλο με Τσέλσι, ΜΠΑΤΕ, Βίντι τερμάτισε τελευταίος. Πέρσι, έμεινε εκτός ομίλων από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Η ΑΕΚ

Για την ΑΕΚ βέβαια πρέπει να σημειώσουμε πως είχε και τις χρονιές που έπαιξε στην Β’ και Γ’ Εθνική και φυσικά δεν αγωνίστηκε στην Ευρώπη.

Επέστρεψε, το 2016-17 και αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό του Europa League από τη Σεντ Ετιέν με μία ήττα και μία ισοπαλία (0-1, 0-0).

Την επόμενη σεζόν (2017-18), απέκλεισε στα πλέι οφ του Europa την Κλαμπ Μπριζ.

Στον όμιλο με Μίλαν, Αούστρια Βιένης, Ριέκα, τερμάτισε 2η, πίσω μόνο από τους Ιταλούς και στους "32" της διοργάνωσης αποκλείστηκε από τη Ντιναμό Κιέβου με δύο ισοπαλίες (1-1, 0-0).

Το 2018-19 η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στους ομίλους του Champions League μετά από 15 χρόνια, όμως δεν μάζεψε ούτε βαθμό, τερματίζοντας τελευταία σε όμιλο με Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα και Άγιαξ.

Πέρσι, δεν μπήκε ούτε στους ομίλους του Europa.