Γκαρσία: «Κάθε παιχνίδι είναι τελικός»

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία ενόψει του αυριανού αγώνα με την Αϊντχόφεν, υπογράμμισε πως κάθε παιχνίδι φαντάζει ως ένας τελικός.

Γκαρσία: «Κάθε παιχνίδι είναι τελικός»

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Πάμπλο Γκαρσία ενόψει του αυριανού αγώνα με την Αϊντχόφεν υπογράμμισε πως ακόμη δεν γνωρίζει καλά -καλά όλους τους ποδοσφαιρστές του, ωστόσο, αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία για τον ίδιο. Πρόσθεσε επίσης πως το πλάνο διαμορφώνεται μόνο με φόντο τη νίκη, αδιαφορώντας για τη βαθμολογία δεδομένου πως κάθε παιχνίδι για τον Ουρουγουανό φαντάζει τελικός!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι απέναντι στην Αϊντχόφεν: «Εμείς πρέπει να προσέξουμε πρώτα την ομάδα μας. Έχουμε κάποιες μέρες δουλειάς, έχουμε ζητήσει κάποια πράγματα, ξέρουμε τι αντίπαλο έχουμε. Έχει ολλανδικό στυλ, έχει καλούς παίκτες, αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε εμείς».

Για την προσέγγιση του αγώνα: «Πρέπει να κοιτάμε εμάς πρώτα, τι θέλουμε να κάνουμε σαν ΠΑΟΚ. Είδαμε κάποια πράγματα με τον Παναιτωλικό. Θέλουμε να είμαστε βελτιωμένοι. Σίγουρα δεν γνωρίζω καλά κάποιους παίκτες, εγώ αυτό που λέω, δεν θέλω να το πάρετε σαν δικαιολογία. Εμείς θέλουμε τη νίκη, είμαστε ο ΠΑΟΚ και το πλάνο είναι πάντα ένα. Να παίζουμε για να κερδίζουμε. Δεν με απασχολεί η βαθμολογία. Το κάθε παιχνίδι για εμένα είναι τελικός και αυτό θέλω και από τους παίκτες μου. Θα πάμε σε κάθε παιχνίδι βήμα-βήμα».

Για τη μετάβαση από το παιχνίδι πρωταθλήματος στο ευρωπαϊκό: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Δεν μπορείς να παίξεις το ίδιο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και το ίδιο αύριο. Ο κάθε αντίπαλος έχει διαφορετικό σύστημα, διαφορετικούς παίκτες και πρέπει να προσαρμοστούμε. Εμείς έχουμε μια βάση και από εκεί σε κάθε παιχνίδι θα κάνουμε προσαρμογές. Το σημαντικό είναι ότι με τους παίκτες είμαστε στον ίδιο δρόμο και τους αρέσει αυτό. Όταν στους παίκτες αρέσει και έχουν εμπιστοσύνη, όλα τα πράγματα γίνονται καλύτερα. Έχουμε παίκτες μικρούς και έχουμε παίκτες με εμπειρία. Δεν είναι πρόβλημα το σύστημα. Έχουμε ποιότητα και θέλουμε να παίξουμε μπάλα. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν να είναι χαρούμενοι μέσα στο γήπεδο. Εμείς θέλουμε ένταση και αυτό πρέπει να το καταλάβουν. Όταν οι παίκτες είναι χαρούμενοι και τους αρέσει όλα τα άλλα γίνονται πιο εύκολα».

Για τον Στέλιο Μαλεζά που ανέλαβε το τιμόνι της Κ19 και το αν σκέφτεται να προωθήσει ορισμένους στη μεγάλη ομάδα: «Τον ξέρω χρόνια τον Μαλεζά, μιλήσαμε και είμαστε δίπλα. Έχουμε παιδιά στην ακαδημία, αλλά τώρα εγώ βλέπω όλους τους παίκτες και για εμένα δεν υπάρχει ηλικία, όποιος δουλεύει σκληρά, θα παίξει. Εγώ θέλω να είμαι δίκαιος, όποιος αξίζει να παίξει, αν ένας μικρός αξίζει - θα παίξει, αν ένας μεγάλος αξίζει - θα παίξει. Σήμερα παίζουμε χωρίς κόσμο, αύριο θα παίξουμε με κόσμο και θα είναι διαφορετική η πίεση, για εμένα το ποδόσφαιρο δεν έχει ηλικία».