Μπεργκ: «Έγινε πέναλτι στον Μποτεάκ»

Ο προπονητής της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ δήλωσε χαρούμενος για το αποτέλεσμα και αναφέρθηκε στο πέναλτι που δεν δόθηκε στον Μποτεάκ

Μπεργκ: «Έγινε πέναλτι στον Μποτεάκ»

Ικανοποιημένος για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα, αλλά προβληματισμένος για το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ερίκ Μποτεάκ, όταν ανατράπηκε στο 77’ από τον Γιάννη Μιχαηλίδη, παρουσιάστηκε στη Συνέντευξη Τύπου ο Χένινγκ Μπεργκ.

Ο Νορβηγός προπονητής της Κυπριακής ομάδας σχολίασε: "Είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα και με το γκολ που πετύχαμε. Έγινε και ένα πέναλτι στον Έρικ στο δεύτερο ημίχρονο, που ήταν εύκολο να το δει κανείς στην τηλεόραση. Έπρεπε να αμυνθούμε σωστά και το κάναμε και είχαμε καλές φάσεις μέσα από αντεπιθέσεις. Θα μπορούσαμε να είμαστε και καλύτεροι με την μπάλα. Ήταν μία καλή εμπειρία για εμάς και μία καλή αρχή στον όμιλο.

Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε και θα βελτιωθούμε κι άλλο. Είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί δεν πήραμε το πέναλτι, αλλά δεν υπήρχε το VAR. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για πολλά πράγματα σε αυτό το παιχνίδι, την καλή μας νοοτροπία και το γεγονός ότι δεν τα παρατήσαμε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το ποδόσφαιρο είναι ένα περίεργο άθλημα, μπορείς να κερδίσεις μία ομάδα που είναι καλύτερη από σένα και να παλέψεις, όπως μπορούσε να γίνει και σήμερα. Ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες, ο Φαμπιάνο όμως δεν χρειάστηκε να κάνει τη μεγάλη απόκρουση, επειδή η τετράδα της άμυνας αμύνθηκε σωστά. Σταμάτησαν πολλές ευκαιρίες του ΠΑΟΚ. Δεν είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο και για αυτό χρειαζόμαστε κανονικές και δίκαιες αποφάσεις από τους διαιτητές όταν παίζουμε με καλύτερες ομάδες. Δεν πήραμε ένα καθαρό πέναλτι. Αυτό έγινε και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ξέρω ότι είναι δύσκολο και για τον διαιτητή. Γενικά, είμαστε ικανοποιημένοι για τον βαθμό και τη νοοτροπία μας. Ήμασταν ανταγωνιστικοί. Ο ΠΑΟΚ είναι μία καλή ομάδα, είχε κάποιες ευκαιρίες και κάποια σουτ, αλλά είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε το παιχνίδι».

Για τον στόχο της Ομόνοιας στον όμιλο: «Δε νομίζω ότι αλλάζει κάτι. Ο ΠΑΟΚ είναι μία καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες. Είναι απογοητευμένοι με την ισοπαλία σήμερα κι εμείς είμαστε ικανοποιημένοι. Ο ΠΑΟΚ, η Γρανάδα και η PSV είναι ανώτεροι από εμάς. Είμαστε χαρούμενοι για τον βαθμό αν και ξέρουμε ότι θα μπορούσαμε και να κερδίσουμε. Είμαστε χαρούμενοι με τη νοοτροπία μας και όταν μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο, δε φοβόμασταν. Είναι μία καλή εμπειρία για εμάς».

Για την τακτική του και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε με έναν παίκτη σε κάθε πλευρά: «Είναι το καλύτερο για εμάς, για αυτό κι επιλέξαμε το παιχνίδι από τα πλάγια. Σκοράραμε το γκολ από εκεί, θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει και το πέναλτι από εκεί. Ήταν μία απόφαση που την πήραμε, επειδή μας ταιριάζει περισσότερο».