Τέλος ο Ο’Νιλ από τον πάγκο της Βορείου Ιρλανδίας

Μετά από περίπου οκτώ χρόνια στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Βορείου Ιρλανδίας ο Μάικλ Ο’Νιλ αποχώρησε από το πόστο του και θα επικεντρωθεί μόνο στο έργο του στον πάγκο της Στόουκ.

Τέλος ο Ο’Νιλ από τον πάγκο της Βορείου Ιρλανδίας

Την αποχώρησή του από τον πάγκο της εθνικής ομάδας της Βορείου Ιρλανδίας ανακοίνωσε ο Μάικλ Ο’Νιλ, ο οποίος θα επικεντρωθεί πλέον μόνο στο έργο του στην τεχνική ηγεσία της Στόουκ.

Ο 50χρονος προπονητής είχε αναλάβει τα «ηνία» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τον Δεκέμβρη του 2011, ωστόσο, πλέον, επέλεξε να ολοκληρώσει την συνεργασία του με την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της πατρίδας του.

«Αισθάνθηκα ότι τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσω. Ήταν τιμή και τεράστιο προνόμιο που είχα την ευκαιρία να είμαι προπονητής της εθνικής ομάδας της χώρας μου και θα θυμάμαι για πάντα την πορεία μου εδώ», είπε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Ο’Νιλ, ο οποίος οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας και συνέχισε:

«Ήταν σημαντικό να αποχωρήσω με την Ομοσπονδία και την ομάδα να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε όχι μόνο να έχουν καλύτερες πιθανότητες για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2021, αλλά και για να επιτρέψω στον νέο προπονητή να έχει χρόνο για να χτίσει πάνω στις επιτυχίες που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια».

Παράλληλα, υποστήριξε πως «κατά την διάρκεια της καριέρας μου εδώ είχα την τύχη να συνεργαστώ με αρκετούς σπουδαίους ανθρώπους από το προπονητικό τιμ και όλους τους υπόλοιπους που εργάζονται εδώ που βοηθούν για να έρθουν οι επιτυχίες. Όσο για τους παίκτες μου, τους παλιούς και τους τωρινούς, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους για την αφοσίωσή τους και τον επαγγελματισμό τους».

Τέλος, ο Ο’Νιλ ευχαρίστησε τους οπαδούς για την υποστήριξή τους, όπως φυσικά και τα μέλη της Ομοσπονδία για την συνεργασία τους από το 2011 μέχρι σήμερα.