Λουίς Ενρίκε κατά Μορένο: «Δεν είναι έμπιστος» (vid)

Λαύρος εμφανίστηκε στην επίσημη παρουσίαση του από την εθνική Ισπανίας ο Λουίς Ενρίκε κατά του πρώην συνεργάτη του Ρόμπερτ Μορένο.

Λουίς Ενρίκε κατά Μορένο: «Δεν είναι έμπιστος» (vid)

Ο Λουίς Ενρίκε παρουσιάστηκε επίσημα από την ομοσπονδία της Ισπανίας στο τιμόνι της ομάδας την Τετάρτη (27/11). Ο Ενρίκε στις πρώτες του δηλώσεις «έστρεψε τα βέλη του» εναντίον του προηγούμενου τεχνικού της ομάδας και πρώην συνεργάτη του στην πρώτη του θητεία στη «φούρια ρόχα» Ρομπέρτο Μορένο.

Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα δήλωσε συγκεκριμένα πως ο λόγος που αποφάσισε ο Μορένο να μη βρίσκεται στο επιτελείο του είναι γιατί ήθελε ο ίδιος να γίνει πρώτος προπονητής στην ομάδα και εν ολίγοις να του «φάει τη θέση».

Ο Ενρίκε δε έχει πρόβλημα με τις φιλοδοξίες του Μορένο όπως δήλωσε αλλά με το ότι δεν του ήταν πιστός και αυτό δεν το θέλει στην ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουίς Ενρίκε για τον Μορένο:

«Το θέμα μου με τον Μορένο που ασκούσε χρέη υπηρεσιακού άρχισε από την 12η Σεπτεμβρίου, όταν είδα πως ήθελε να είναι επικεφαλής της ομάδας στα τελικά του Euro 2020. Το έβλεπα να έρχεται.

Αντιλαμβάνομαι πως ήταν κάτι συναρπαστικό για εκείνον, ήταν φιλόδοξος αλλά όχι πιστός και αυτό δεν το θέλω εγώ στην ομάδα μου

Ο Μορένο και η ισπανική ομοσπονδία είχαν καταθέσει τις απόψεις τους για το θέμα, η μόνη εκδοχή που έλειπε ήταν η δική μου. Δεν θέλω να πω τα πράγματα διαφορετικά σε σχέση με αυτό που έγινε.

Σε κάποια σημαντικά γεγονότα της ζωής σου έχεις την ευκαιρία να γνωρίζεις καλύτερα τους ανθρώπους, να βλέπεις ποιος είναι φίλος σου και ποιος όχι.

Ο Μορένο μου είπε ότι θα μπορούσε να γίνει δεύτερος, πίσω από μένα, μετά το Euro. Είμαι σίγουρος πως δεν θα έκανα αυτό που έχει κανει ο Ρόμπερτ Μορένο.

Το 2019 δεν ήταν μία καλή χρονιά για μένα. Δεν χρειάζεται να τον κριτικάρω επαγγελματικά, η κριτική μου έχει να κάνει με το χαρακτήρα του.

Ο μόνος που έχει ευθύνη για το γεγονός πως ο Ρόμπερτ Μορένο δεν είναι στο επιτελείο μου είμαι εγώ. Δεν είναι ο Ρουμπιάλες, δεν είναι ο Μολίνα, ούτε η ομοσπονδία.

Ίσως να μην είμαι εγώ ο καλός τύπος σε αυτή την ταινία αλλά δεν είμαι και ο κακός της υπόθεσης. Είμαι χαρούμενος, δυνατός και ανυπομονώ για το Euro και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Επέστρεψα σπίτι μου, είναι μία ξεχωριστή ημέρα για εμένα και την οικογένειά μου. Θέλω να ξαναφτιάξω τη ζωή μου και να συνεχίσω να κάνω αυτό που μου αρέσει περισσότερο».

Όσο αφορά στις πιθανότητες διάκρισης που έχει στο Euro 2020 η φούρια ρόχα, απάντησε:

«Η Ισπανία πήρε το εισιτήριο για τα τελικα με εξαιρετικές εμφανίσεις, είμαστε μία πολύ καλή ομαδα και μεταξύ των φαβορί.

Υπάρχουν όμως και άλλες μεγάλες ομάδες ενώ θα υπάρχουν και εκπλήξεις στα τελικά».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας