Από την Αρμενία ξεκίνησε το έπος της Πορτογαλίας, από το Ερεβάν και η πρόκριση για το Κατάρ

Ο Τζον Φαν΄τ Σιπ τόνισε για τον αγώνα της Εθνικής με την Αρμενία πως η ομάδα μπορεί να μην παίζει για τους πόντους αλλά έχει κίνητρο το να δείξει ότι παίζει καλά. Όσον αφορά τις κλήσεις ο Ολλανδός τεχνικός ανέφερε πως στόχος του είναι βλέπει παίκτες ώστε  να έχει την καλύτερη δυνατή ομάδα στα προκριματικά του Κατάρ.

Από την Αρμενία ξεκίνησε το έπος της Πορτογαλίας, από το Ερεβάν και η πρόκριση για το Κατάρ

Ο Τζον Φαν'τ Σιπ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα της Εθνικής με την Αρμενία (15/11, 19:00) στα πλαίσια των προκριματικών του Euro 2020 και όπως τόνισε μπορεί η ομάδα να μην κυνηγάει τους βαθμούς ωστόσο υπάρχει κίνητρο από τους διεθνείς μας που θέλουν να δείξουν ότι πλέον μπορούν να παίξουν καλά.

Ο Ολλανδός τεχνικός μεταξύ άλλων δήλωσε πως κοιτάζει παίκτες τόσο από το εγχώριο πρωτάθλημα όσο και από το εξωτερικό για να έχει την καλύτερη δυνατή ομάδα έτοιμη για τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Τζον Φαν'τ Σιπ:

Πώς αισθάνεστε όταν δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο;

«Υπάρχει πολύ κίνητρο στην ομάδα μας γιατί μπορεί να μην παίζουμε για πόντους, αλλά για να δείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά. Μας ενδιαφέρει η απόδοση μας. Πιστεύουμε σε αυτό που χτίζουμε. Πρέπει να δείξουμε ότι χτίζουμε κάτι και μακάρι να συνεχιστεί αυτό που κάναμε και με τη Βοσνία».

Τι γνώμη έχετε για την Εθνική Αρμενίας;

«Πρέπει να περιμένουμε γιατί έχουν καινούργιο προπονητή. Μπορεί να αλλάξει τακτική αύριο. Το μόνο που μπορούμε να ελέγξουμε είναι ο εαυτός μας και το πώς θα δουλέψουμε. Πρέπει να έχουμε σεβασμό γιατί έχουν δείξει ότι έχουν επικίνδυνους ποδοσφαιριστές. Θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι για εμάς».

Στα τελευταία δύο παιχνίδια δεν υπήρχε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα τον καλέσετε ξανά;

«Δεν έχει αλλάξει η κατάσταση. Γι’ αυτά τα τέσσερα παιχνίδια είπαμε ότι θέλουμε να δούμε καινούργιους παίκτες. Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο Σωκράτης. Τώρα δίνουμε την ευκαιρία σε νέους παίκτες και μερικοί απ’ αυτούς έδειξαν ότι μπορούν να παίξουν στην Εθνική. Είμαι ικανοποιημένος που πήραν την ευκαιρία κι έδειξαν ότι αξίζουν να είναι εδώ. Πρέπει να γίνει συνήθεια να παίζουμε όπως θέλουμε. Δεν μπορούμε να ελέγχουμε πάντα το αποτέλεσμα, αλλά μπορούμε να ελέγχουμε τον τρόπο που παίζουμε».

Ο Μικιταριάν δεν είναι στην Αρμενία. Ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας;

«Δεν είναι ένας παίκτης, είναι όλη η ομάδα. Έχουν νέο προπονητή και θέλουν να δείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην Εθνική τους. Η ομάδα θα είναι έτοιμη να βάλει δύσκολα στην Ελλάδα και δεν θέλω να συγκεντρωθώ σε έναν-δύο παίκτες. Εμείς θα επικεντρωθούμε στην απόδοση μας και θα συγκεντρωθούμε στον τρόπο παιχνιδιού της Αρμενίας».

Θα συνεχίσετε το πλάνο με τους νέους παίκτες, όπως ο Βασιλειάδης ή θα κρατήσετε τον κορμό του παιχνιδιού με τη Βοσνία;

«Όλη η ομάδα είναι σχεδόν η ίδια εκτός από τρεις παίκτες. Δεν έχουμε κάνουμε πολλές αλλαγές, όμως ακόμα βλέπουμε καινούργιους παίκτες για να τους μάθουμε, όμως ο Βασιλειάδης. Θα δούμε αν θα παίξει, αλλά είναι καλό που είναι εδώ να τον δούμε. Δεν γίνεται να βασίζεσαι μόνο σε 23 παίκτες, πρέπει να βλέπεις ποιος είναι καλός τη δεδομένη στιγμή».

Η ανάγκη για νίκες συνδυάζεται με τις πολλές αλλαγές;

«Η ομάδα δεν είναι μόνο οι 11 που έπαιξαν με τη Βοσνία. Είναι μια διαδικασία και όλοι όσοι έχουμε επιλέξει πρέπει να μπορούν να παίξουν με την Εθνική. Κάποια στιγμή θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα. Στο ματς με τη Βοσνία υπήρχε καλή ενέργεια και παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλαμε και γι’ αυτό κρατήσαμε πολλούς από εκείνους τους παίκτες. Αύριο ίσως δούμε πάλι πολλούς από εκείνους που έπαιξαν με Βοσνία».

Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος απ’ αυτή την ομάδα. Την έχουμε δει να κατακτά το Euro και να χάνει από τα Νησιά Φερόε και το Λιχτενστάιν.

«Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε με το παρελθόν, πρέπει να δούμε τι έχουμε τώρα. Οι παίκτες που έπαιξαν με τη Βοσνία, όπως οι Λημνιός, Γιαννούλης, Μάνταλος και Τσιμίκας, αλλά και όλοι όσοι έπαιξαν, συνέχισαν την καλή τους απόδοση και με τις ομάδες τους. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία και αλληλοβοήθεια με τις ομάδες. Ακόμα χτίζουμε, ακόμα βλέπουμε παίκτες που παίζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό γιατί πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα στα προκριματικά για το Κατάρ».

Από τη μεριά του, ο Μιχάλης Μπακάκης που εκπροσώπησε τους διεθνείς είπε:

Πήρε η Ελλάδα μαθήματα από πρώτο ματς;

«Έχουμε μελετήσει το αποτέλεσμα και πώς παίξαμε στο πρώτο παιχνίδι. Είμαστε προετοιμασμένοι, όμως το πιο σημαντικό είναι το πώς θα παίξουμε εμείς, δεν θα κοιτάξουμε την Αρμενία. Αν παίξουμε όπως μπορούμε, θα πάρουμε το αποτέλεσμα».

Πώς νιώθετε χωρίς τους βασικούς παίκτες σας;

«Είναι απόφαση του προπονητή ποιους θα καλέσει. Είδατε στα τελευταία δύο παιχνίδια ότι είχαμε καλή εμφάνιση. Όποιος είναι εδώ, είναι αναγκασμένος να δίνει το 100% και με σκληρή δουλειά, θα έρθει το αποτέλεσμα».

Τι άλλαξε ο καινούργιος προπονητής;

«Ο προπονητής έχει βάλει κάποιους κανόνες, έχει περάσει νέο πλάνο και όλοι προσπαθούμε να το τηρούμε κατά γράμμα. Έχοντας διάθεση και δίψα, μπορούμε να κάνουμε όμορφα πράγματα και όλοι είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε νίκες».

Ποιο είναι το στοιχείο που σας έμεινε από τα παιχνίδια του Οκτωβρίου;

«Όλα τα παιδιά δίνουν τοι 100%, υπάρχει πολύ καλό κλίμα. Όλοι κοιτούν την ομάδα, κανένας το εγώ. Αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, είμαστε αισιόδοξοι και όλοι είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τα πάντα».

Από εδώ ξεκίνησε το έπος της Πορτογαλίας. Και από εδώ πιστεύεις θα ξεκινήσει η πορεία για το Κατάρ;

(σ.σ. Η Εθνική Ελλάδος μετά από δύο ήττες στα παιχνίδια με Ισπανία και Κροατία, πήρε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro2004 κερδίζοντας με 2-0 την Αρμενία)

«Όταν ξεκινήσαμε με τον καινούργιο προπονητή, είπαμε ότι κάναμε καινούργια αρχή. Ξέρουμε ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα. Μπορεί να μην έχουμε βαθμολογικό κίνητρο, όμως όλοι θέλουμε να πάρουμε τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια που απομένουν».

Η συνήθεια στις νίκες μπορεί να μας βγάλει από τη συνήθεια στις ήττες;

«Πρέπει να φτιάξουμε μέταλλο νικητή. Θέλουμε συνέχεια για να δείξουμε ότι δεν ήταν τυχαία. Έχουμε αλλάξει στυλ και υπάρχει ποιότητα και ποδοσφαιριστές για να το υπηρετήσουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα φανεί αυτό και στα επόμενα παιχνίδια».

Με Ρανιέρι είχαμε καταστροφικά αποτελέσματα όταν πήγαμε να παίξουμε πιο επιθετικά. Τι διαφορά υπάρχει τώρα;

«Όπως είδατε, μπορούμε να αλλάξουμε στυλ. Έχουμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές μπροστά και την άμυνα δεν τη φτιάχνουν μόνοι οι 4 πίσω, αλλά όλοι. Μπορούμε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, θέλουμε να το κάνουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τι σου άρεσε από τα δύο παιχνίδια του Οκτωβρίου;

«Όλα τα παιδιά στηρίζαμε ο ένας τον άλλον. Είμαι σίγουρος ότι με το κλίμα που υπάρχει θα συνεχίσουν να υπάρχουν καλά αποτελέσματα».