FIFA Awards: O αστείος λόγος που ακυρώθηκαν οι ψήφοι της Αιγύπτου στον Σαλάχ

Η FIFA απάντησε στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αιγύπτου για τους «χαμένους ψήφους» στον Μοχάμεντ Σαλάχ

FIFA Awards: O αστείος λόγος που ακυρώθηκαν οι ψήφοι της Αιγύπτου στον Σαλάχ

Διευκρινήσεις στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αιγύπτου έδωσε η FIFA, μία μόλις ημέρα μετά το έγγραφο διαμαρτυρίας που απέστειλε η τελευταία.

Όπως ανέφεραν οι «Φαραώ» τόσο η ψήφος του ομοσπονδιακού προπονητή Σουακί Γκαρίμπ όσο και του αρχηγού της εθνικής ομάδας Αχμέντ Ελμοχαμαντί, που ήταν υπέρ του Μοχάμεντ Σαλάχ, δεν μετρήθηκαν, ενώ παράλληλα κανείς εκ των δύο δεν συμπεριλήφθηκε και στην αναλυτική λίστα που έδωσε στην δημοσιότητα η Παγκόσμια Ομοσπονδία με τις επιλογές όσων ψήφισαν.

Σήμερα, λοιπόν, η FIFA έδωσε την απάντησή της για το σχετικό θέμα και τόνισε πως οι δύο άνδρες είχαν χρησιμοποιήσει κεφαλαία γράμματα στην φόρμα της ψηφοφορίας (σ. κάτι που δεν επιτρεπόταν) καθώς επίσης και πως τα έγγραφα δεν είχαν υπογραφεί από τον Γ.Γ της αιγυπτιακής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Επιπρόσθετα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία σημείωσε πως δύο φορές στις 19 Αυγούστου επικοινώνησε με την αντίστοιχη της Αιγύπτου για το συγκεκριμένο λάθος που έγινε, ωστόσο, κανείς από την τελευταία δεν της απάντησε έγκαιρα κι έτσι η διαδικασία της ψηφοφορίας συνεχίστηκε κανονικά.

Τελικά, το βραβείο του καλύτερου παίκτη στον κόσμο για το 2019 κατέληξε στα χέρια του Λιονέλ Μέσι την περασμένη Δευτέρα, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο και στην τρίτη ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Βέβαια, ερωτήματα για την διαδικασία της ψηφοφορίας εξέφρασε και ο αρχηγός της Νικαράγουα, Χουάν Μπαρέρα, ο οποίος τόνισε πως δεν ψήφισε καν(!), παρότι τα στοιχεία της FIFA τον παρουσιάζουν να έχει δώσει την ψήφο του στον Μέσι για τον τίτλο του καλύτερου παίκτη και στον Γιούργκεν Κλοπ για τον αντίστοιχο του καλύτερου προπονητή.

«Δεν ψήφισα στα βραβεία TheBest2019 και κάθε ενημέρωση για τις ψήφους μου ήταν ψευδή», ανέφερε ο 30χρονος μέσος Μπαρέρα σε μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά της η FIFA ζήτησε από την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νικαράγουα να ερευνήσει το σχετικό θέμα.