Συνεχίζουν στο Κόπα Άφρικα Σισέ, Καμαρά, Μεριά

Οι Σισέ, Καμαρά και Μεριά δεν ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στην Αίγυπτο και έως τις 8 Ιουλίου θα είναι «δεσμευμένοι» με τις Εθνικές τους.

Συνεχίζουν στο Κόπα Άφρικα Σισέ, Καμαρά, Μεριά

Τελικά, ουδείς από τους Αφρικανούς του Ολυμπιακού θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς, αφού και οι τρεις «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν με τις Εθνικές τους ομάδες στη φάση των «16».

Η Γουινέα του Καμαρά πέρασε ως μία από τις καλύτερες τρίτες από τον Β’ Όμιλο, συγκεντρώνοντας 4 βαθμούς (πρώτη η Μαδαγασκάρη και δεύτερη η Νιγηρία) και στις 7 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει την Αλγερία.

Η Σενεγάλη του Παπέ Σισέ προκρίθηκε ως δεύτερη από τον Γ’ Όμιλο (πρώτη τερμάτισε η Αλγερία) και στις 5 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει την Ουγκάντα. Φαβορί είναι η Σενεγάλη και αν προκριθεί, τότε ο Σισέ θα έχει ματς στις 10 Ιουλίου για τα προημιτελικά του τουρνουά.

Το πανόραμα του Copa Africa 2019: Τα ζευγάρια των νοκ άουτ αναμετρήσεων

Η δε Τυνησία του Μεριά (ήταν βασικός στο 0-0 με την Μαυριτανία που έγινε την Τρίτη 2 Ιουλίου) πέρασε με την ψυχή στο στόμα ως δεύτερη από τον Ε’ Όμιλο (πρώτο ήταν το Μάλι) και θα αντιμετωπίσει στις 8 Ιουλίου την Γκάνα.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Το αρχικό πλάνο ήταν όταν ολοκλήρωναν τις υποχρεώσεις τους στο Κόπα Άφρικα, να έπαιρναν περίπου 10 μέρες άδεια. Με τα εισιτήρια πρόκρισης που πήραν οι Εθνικές τους, πλέον φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο ο Μαρτίνς να τους υπολογίζει τουλάχιστον για το πρώτο ματς με την Βικτόρια Πλζεν, αφού με τα χίλια ζόρια αν θα καταφέρουν να κάνουν μία εβδομάδα προπόνηση με το υπόλοιπο γκρουπ.

Το πανόραμα του Copa Africa 2019: Το πρόγραμμα, οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα

Αν προχωρήσουν κι άλλο στο τουρνουά, τότε θα τεθεί σοβαρό θέμα για το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμοι ακόμη και για τη ρεβάνς με τους Τσέχους στις 30 Ιουλίου στο Φάληρο.