Κατηκαρίδης: «Αυτές οι κυρίες αξίζουν να παίζουν σε γεμάτα γήπεδα» (vid)

Υπερήφανος για τις παίκτριές του εμφανίστηκε ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Αλέξανδρος Κατηκαρίδης στην Συνέντευξη Τύπου μετά την νίκη επί της Ουκρανίας (2-1).

Κατηκαρίδης: «Αυτές οι κυρίες αξίζουν να παίζουν σε γεμάτα γήπεδα» (vid)

Η Εθνική Γυναικών νίκησε 2-1 με ανατροπή την Ουκρανία στο «Θ. Βαρδινογιάννης» για την 3η αγωνιστική του UEFA Women’s Nations League και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέξανδρος Κατηκαρίδης έπλεξε το εγκώμιο των Ελληνίδων διεθνών:

«Θα πω για άλλη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Κρήτης ο οποίος μας στήριξε όλες αυτές τις ημέρες. Ήταν μεγάλη βοήθεια για αυτές τις κυρίες που συνηθίζουν να παίζουν σε άδεια γήπεδα ενώ δεν το αξίζουν. Αξίζουν να παίζουν σε γεμάτα γήπεδα και νομίζω αυτοί που είδαν το παιχνίδι κατάλαβαν το πόσο ικανές είναι, πόσο εξαιρετικές είναι και τι χαρακτήρα έχουν. Το τελευταίο πράγμα που άκουσαν στα αποδυτήρια πριν βγουν έξω ήταν «να θυμάστε ένα πράγμα, κατάγεστε από την Ελλάδα, είστε Ελληνίδες». Έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ο Έλληνας και επί τη ευκαιρία χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες για αύριο (σ.σ. σήμερα). Ήταν ένα πολύ όμορφο ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Βρίσκεσαι στο καναβάτσο, πρέπει να έχεις το κουράγιο να σηκωθείς και να συνεχίσεις και να κερδίσεις, πράγμα πολύ δύσκολο. Αυτά τα κορίτσια το καταφέρανε. Αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ενώ προσέθεσε πως: «Τον ενθουσιασμό μπορώ να τον κόψω μαχαίρι. Όμως πρέπει να χαρούν, τους αξίζει. Από την άλλη μέρα τελειώνει όμως αυτό το κομμάτι. Δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι πρόσκαιρο. Θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για να δημιουργήσουμε μια ομάδα πολύ ικανή, η οποία θα προσελκύσει κι άλλα κορίτσια να ασχοληθούν με το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο. Γιατί οι ελληνίδες είναι εξαιρετικά έξυπνες, εξαιρετικά γρήγορες, εξαιρετικές τεχνήτριες. Θα πρέπει να ασχοληθούν περισσότερες για να έχουμε μεγαλύτερη δεξαμενή παικτριών, και αυτό με έναν τρόπο γίνεται, έχοντας μια ομάδα πρότυπο και αυτή η ομάδα πρέπει να γίνει πρότυπο».

Δείτε το βίντεο:

Σπυριδωνίδου: «Το πάθος μας έκανε την διαφορά…»

Γεωργατζή: «Δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο»